Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% korting met code: MAMA1515% korting met code: MAMA15

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% korting met code: MAMA1515% korting met code: MAMA15

Door Johnno van den Brink, 26 augustus 2022

Kun je met een Apple Watch in de Sauna?

Apple kan niet garanderen dat een Apple Watch tegen een sauna kan. Het is niet verstandig om je Apple Watch te dragen in de sauna. De waterdichtheid van een Apple Watch neemt af met de tijd en de omstandigheden verschillen per sauna. Je doet er verstandig aan om je Apple Watch af te doen in de sauna.

Afname weerstand Apple Watch

Huidige Apple Watch modellen zoals de Apple Watch 8 zijn getest op waterbestendigheid toen ze nieuw uit de doos (of fabriek) kwamen. De weerstand van een Apple Watch tegen water, stoom en stof neemt af naarmate hij wordt gebruikt.

Er is geen garantie dat de bestendigheid nog steeds op hetzelfde niveau is van voordat hij uit de verpakking kwam. Daarom is het niet verstandig om een Apple Watch mee te nemen in de sauna of stoomcabine.

Wel bestand tegen regen, niet tegen de sauna

De huidige generaties Apple Watch kunnen goed tegen regen, ze hebben een IP68 beoordeling gekregen. Dit betekent dat ze stofdicht en bestand zijn tegen onderdompeling tot 1,5 meter (max. 30 minuten).

Een Apple Watch kan niet tegen een continue blootstelling aan druk of hoge temperaturen zoals de omstandigheden waar je in een stoomcabine of sauna mee te maken krijgt.

Regen wordt gezien als sproeiwater in heeft geen impact op een Apple Watch. Wel kun je de Apple Watch van tevoren in de waterslot modus zetten.

Stoom komt dieper

Omdat stoom uit kleinere deeltjes water bestaat kan het makkelijker binnendringen in een Apple Watch. Een Apple Watch kan tijdelijk tegen blootstelling aan stoom, maar niet te lang. Tevens is een Apple Watch gebouwd op een maximale temperatuur van 45°C.

Stoom wordt snel gegenereerd wanneer er water van 100°C in de buurt is. Stoom koelt in de lucht weer af, maar de temperatuur blijft veel hoger dan waar de Apple Watch voor gemaakt is.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is dus beter om bij dit soort activiteiten de Apple Watch af te doen. Waarschijnlijk zal een Apple Watch het wel overleven, maar hij is er simpelweg niet op gebouwd. Je doet er slim aan om schade aan je Apple Watch te voorkomen.

Je kunt je Apple Watch beter niet om doen in:

  • Sauna
  • Stoomcabine
  • Infrarood sauna
  • Stoombad
  • Droge sauna

Kan een Apple Watch in een infraroodcabine?

Geen apple watch in sauna

Een infraroodcabine is minder schadelijk voor een Apple Watch. Toch is het niet verstandig om je Apple Watch om te laten als je de infraroodcabine in gaat. De temperatuur in een infraroodcabine varieert tussen de 48°C en 70°C. Een Apple Watch is maximaal bestand tegen 45°C.

Kunnen de bandjes tegen een sauna?

In principe zijn Apple Watch bandjes beter bestand tegen een sauna dan de elektronica zelf. Toch kunnen de bandjes ook worden aangetast door de hoge temperaturen en luchtvochtigheid van een sauna of stoomcabine.

Conclusie

Een Apple Watch is gemaakt voor de zware omstandigheden van een sauna, stoomcabine, infrarood sauna, stoombad of droge sauna. Je kunt een Apple Watch beter niet dragen in deze gelegenheden om schade te voorkomen.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden