Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Johnno van den Brink, 19 maart 2024

Fitbit Charge 5 vs Charge 6

Fitbit heeft met de Charge 6 een upgrade uitgebracht van de Charge 5. Deze fitnesstracker is uiteraard iets beter en moet je eigenlijk zien als de Fitbit Charge 5 Plus. Je krijgt bij dit model bijvoorbeeld toegang tot YouTube Music, Google Maps en Google Wallet op de smartwatch.

Charge 5 vs Charge 6: de specificaties 

Voordat we de specificaties bespreken, willen we eerst de prijs voor beide fitnesstrackers noemen:

  • Fitbit Charge 5: 149,95 euro
  • Fitbit Charge 6: 159,95 euro

Qua prijs is er dus weinig verschil, wat eigenlijk ook het geval is bij de specificaties:

 

Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 6

Batterijduur

Tot 7 dagen

Tot 7 dagen

Oplaadtijd

2 uur

2 uur

Waterbestendigheid

Tot 50 meter

Tot 50 meter

Formaat

36,7 x 22,7 x 11,2 mm

36,7 x 23,1 x 11,2 mm

Gewicht

28 g

37,64 g

Scherm

1,04-inch AMOLED

1,04-inch AMOLED

Vooralsnog lijkt er dus weinig verschil te zitten tussen de Charge 5 en 6. Het enige verschil is eigenlijk dat de upgrade wat groter en zwaarder is, maar zelfs dit verschil is minimaal. Qua kleuren zijn er wel veranderingen:

  • Fitbit Charge 5: Steel Blue/Platinum, Black/Graphite en Lunar White/Gold
  • Fitbit Charge 6: Obsidian/Black, Porcelain/Silver en Coral/Champagne Gold

Herintroductie van de zijknop

Niet alleen qua kleuren zijn er verschillen tussen de Fitbit Charge 5 en 6 als het gaat om het ontwerp. Het merk heeft bij de Charge 6 namelijk de haptische zijknop geherintroduceerd. Je zult alsnog veel vegen en tikken op je fitnesstracker, maar het is nu ook mogelijk om op deze knop te drukken om naar de hoofdwijzerplaat te gaan.

Bovendien kun je op de zijknop van de Fitbit Charge 6 drukken om het scherm te wijzigen om diverse statistieken te tonen nadat je een activiteit bent gestart. Je ziet dan ook smartphonemeldingen, maar deze worden ook weergegeven op de Fitbit Charge 5. De haptische zijknop is alsnog een goede toevoeging, hiermee navigeer je gemakkelijker door je horloge.

Zijknop fitbit charge 6

Heb je inmiddels de Fitbit Charge 6 gekocht? Gefeliciteerd met jouw mooie fitness tracker. Bekijk ook onze Fitbit Charge 6 bandjes. Behoud jij liever jouw Charge 5? Check dan onze Fitbit Charge 5 bandjes!

Fitnesstracking

De Fitbit Charge 5 en 6 zijn natuurlijk fitnesstrackers en je gebruikt ze hier dan ook voornamelijk voor. Ze hebben op dit vlak dezelfde sensoren, maar toch is er een verschil. Fitbit heeft op de Charge 6 namelijk meer sportprofielen toegevoegd.

Op de Charge 5 kon je kiezen uit maar zes sportmodi, maar dit is op het nieuwe model verrijkt met 32 nieuwe profielen. Bovendien is het mogelijk om op de Charge 6 tijdens je wandelingen, fietstochten en hardloopsessies tempowaarschuwingen in te stellen. Ook kun je een doel voor je activiteit instellen, bijvoorbeeld een bepaalde afstand of tijd.

Daarnaast is het mogelijk om de Fitbit Charge 6 als externe hartslagmeter in te zetten op fitnessapparaten van derden. Voorbeelden hiervan zijn Peloton-, NordicTrack- en Tonal-apparatuur. Er komen binnenkort meer partners. De Charge 5 kan dit niet.

Smartwatchfuncties

Hoewel de Charge 5 en 6 fitnesstrackers zijn, hebben ze wel mogelijkheden om ze als smartwatches te gebruiken. Toch kun je beter investeren in bijvoorbeeld de Fitbit Versa 4 als je een smartwatch van dit merk wilt kopen. De Charge 6 is desondanks wel beter dan de 5 als je een fitnesstracker zoekt die ook als smartwatch fungeert.

Dit komt door de integratie van Google op de Fitbit Charge 6. Je kunt op dit nieuwe model namelijk diverse Google Apps gebruiken, waaronder Google Maps en Pay. Hierdoor kun je betalingen vanaf je pols doen én de weg vinden als je verdwaald bent. Je hebt hiervoor wel een Google-account nodig.

Bovendien is het prettig dat je muziek kunt afspelen op de Fitbit Charge 6. Dit is helaas alleen mogelijk met YouTube Music, Spotify werkt bijvoorbeeld niet op deze fitnesstracker. Je kunt helemaal geen muziek afspelen op de Charge 5, al werkt Fitbit Pay wel op dit horloge.

Batterij

Je zou eigenlijk verwachten dat de Fitbit Charge 6 een betere batterij zou hebben dan de Charge 5. Dit valt tegen. Ze hebben namelijk dezelfde batterijduur: zeven dagen, als je Fitbit moet geloven. We ervaarden tijdens onze testen dat het merk deze belofte nakomt. Weet wel dat de levensduur afneemt als je continu Always On Display gebruikt, maar de batterij van beide modellen zijn best goed.

De batterijduur van de Fitbit Charge 6 kun je bovendien verlengen. Schakel hiervoor in dat de fitnesstracker de GPS van je telefoon gebruikt wanneer je deze bij je hebt. Als de Charge 6 geen contact kan maken met je smartphone dan wordt de interne GPS gebruikt.

Veelgestelde vragen over Charge 5 vs Charge 6

Wat is het verschil tussen Charge 5 en 6?

In principe zijn er weinig verschillen tussen de Charge 5 vs Charge 6. Beide modellen van Fitbit hebben ongeveer dezelfde specificaties, al is de Charge 6 wel verkrijgbaar in andere kleuren. Ook heeft deze fitnesstrackers wat nieuwe functies, waaronder meer sportprofielen en een haptische zijknop.

Is het de moeite waard om te upgraden van Charge 5 naar Charge 6?

De Fitbit Charge 6 is ietsje duurder dan de Charge 5, maar toch is het niet per se de moeite waard om de nieuwe variant te kopen. Deze fitnesstracker is namelijk niet veel beter dan de Charge 5, dus het is eigenlijk zonde van je geld om de Charge 6 te kopen.

Past de Charge 5-band op Charge 6??

Als je de Charge 6 hebt gekocht terwijl je eerst de Charge 5 gebruikte dan kun je de bandjes van je oude smartwatch alsnog gebruiken. De bandjes van de Fitbit Charge 5 passen namelijk ook op de Charge 6!

Conclusie

Het is gemakkelijk om te kiezen tussen de Fitbit Charge 5 vs Charge 6. De nieuwe versie is niet veel duurder, maar toch wel een upgrade vanwege een paar nieuwe functies. Denk hierbij aan de toevoeging van 32 sportmodi, de haptische zijknop en de Google Apps.

Heb je de Fitbit Charge 5 al? Het is dan niet per se nodig om de nieuwe fitnesstracker te kopen. Dit is eigenlijk een beetje zonde van het geld, al is de Charge 6 dus wel degelijk beter dan de 5.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden