Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% korting op ALLES met de kortingscode SINT1515% korting op ALLES met de kortingscode SINT15

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% korting op ALLES met de kortingscode SINT1515% korting op ALLES met de kortingscode SINT15

Door Johnno van den Brink, 14 juli 2022

Apple Watch 8: Release - Rumors - Prijs - Specs

De Apple Watch 8 zal niet lang meer op zich laten wachten. Na het succes van zijn voorgangers hebben we zekerheid dat ook dit jaar (waarschijnlijk in september) de nieuwste Apple Watch wordt geïntroduceerd. We wachten nog tot het officiële woord van Apple. Wij zetten alle geruchten en mogelijke nieuwe technieken op een rij.

Apple Watch 8: Design

De kleine Apple smartwatch wordt elk jaar geoptimaliseerd, ook het design. De Apple Watch 8 komt mogelijk in alle uitvoeringen met een aluminium kast. Hiermee wordt de watch weer een stukje lichter, waardoor hij nóg comfortabeler zit.

Dit weten we over het design van de Apple Watch 8:

  • Een strak, vierkant design.
  • Platter dan de Apple Watch 7.
  • Een 3e, grotere klok.
  • Een speciale, Rugged/Outdoor edition.

Hoekig, vierkant design

Net zoals de iPhone 13, zal de iPhone 14 waarschijnlijk een meer strak en plat design krijgen. De zijkanten zijn niet afgerond, net zoals we op voorgaande modellen zagen (zoals de iPhone 11 en eerder). De Apple Watch 7 heeft nog wel deze afgeronde zijkanten, maar de verwachting is dat de Apple Watch 8 een afwerking krijgt zoals de gelekte render hieronder:

Apple Watch 8 afbeelding

Hoe platter, hoe beter

De afbeelding hierboven representeert het vroege idee achter de Apple Watch 8, maar waarschijnlijk wordt de nieuwste smartwatch een stuk platter. Met microtechnologie proberen ze alle onderdelen in een kleiner jasje te steken, hierdoor wordt het mogelijk om de kast ook nog wat kleiner te maken.

Een extra grote variant

Voorheen kenden we per Apple Watch model twee verschillende kastmaten, meestal 40mm of 44mm, met de Apple Watch 7 waren ze iets groter, namelijk; 41mm of 45mm. 

Met de Apple Watch 8 gaat het gerucht al sinds oktober 2021 dat er waarschijnlijk een extra mogelijkheid komt, zoals een 48mm klok. Dit gerucht is gebaseerd op de tweet van Ross Young, die zei dit:

tweet ross young apple watch 8 maat

Apple Watch 8 Rugged edition

De Apple Watch 8 krijgt waarschijnlijk een nieuwe Rugged edition. Een model die nóg steviger is dan de Apple Watch die we kennen, speciaal gemaakt als een outdoor watch, net zoals we van Garmin kennen. Van deze speciale Apple Watch 8 Rugged edition zijn helaas nog geen renders gelekt, hiervoor wachten we op de release.

Mogelijke nieuwe sensoren en metingen

De Apple Watch 7 kreeg geen nieuwe gezondheidssensoren, dus deze verwachten we wel weer op de Apple Watch 8. Ook kan een Apple Watch steeds meer hartslag correcties detecteren. De volgende opties zijn mogelijk van toepassing op de nieuwste iWacht:

Botsing detectie (auto)

Auto botsing apple watch 8

Vanaf de Apple Watch series 4 maakt Apple gebruik van een valdetectie. Echter is er nog nooit een functie geweest die hetzelfde doet voor een botsing in de auto. Apple schijnt te werken aan een detectie voor een autobotsing voor nieuwe iPhones en Apple Watches, zo schrijft ook technopixel.

Na een botsing wordt (indien ingesteld) gelijk een dierbare of de alarmdiensten ingeschakeld om de overlevingskans te vergroten.

Een onderzoek van Apple wijst uit dat 50.000 van de 10 miljoen Apple gebruikers direct een alarmdienst ingeschakelde na een voertuig ongeluk en wil hun technologie hierdoor uitbreiden.

Mogelijk wordt deze techniek ook op eerdere versies iPhone en Apple Watch geïmplementeerd via een software update.

Nieuwe thermometer

Door het COVID-19 virus werkt Apple al een tijdje aan een thermometer die de lichaamstemperatuur kan meten. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat wereldwijd geen losse thermometers meer gekocht hoeven te worden om mensen te controleren op hun lichaamstemperatuur, voor een snelle check op bijv. COVID-19.

Ook wordt de algemene thermometer uitgebreid omdat de technieken hiervoor dan in plaats zijn. Zo wordt het makkelijker om te zien hoe warm jouw Apple Watch is als hij bijvoorbeeld in de zon heeft gelegen.

Bloedsuikerspiegel meten (gerucht)

Het meten van de bloedsuikerspiegel wordt al jaren gesuggereerd door Apple gebruikers, maar tot dusver is dit nog nooit toegevoegd aan de Apple Watch. Wie weet komt hij wel op de Apple Watch 8.

Slaap apneu detectie

Slaap apneu detectie kan nu mogelijk worden gemaakt door de huidige bloedsaturatiemeting. Door het zuurstofgehalte in het bloed te meten, is het meten van slaap apneu ook direct een optie. Echter is de bloedsaturatiemeting verre van optimaal, het is natuurlijk erg lastig om via lasers door de huid een exact zuurstofgehalte te meten. Om slaap apneu te meten, moet de bloedsaturatiemeting dus ook echt op de schop.

Activity tracking op de schop

Een grote naam in de technologie wereld is Bloomberg's Mark Gruman die onlangs de woorden "Major Updates" gebruikte om aan te geven dat het meten van verschillende activiteiten via de Apple Watch op de schop gaat.

Waarschijnlijk wordt het sport menu uitgebreid, komen er meer opties in verschillende sporten en worden de metingen accurater per sport door verbeterde berekeningen.

Bloeddruk meten?

Mogelijk wordt er gewerkt aan een bloeddruk meting voor de Apple Watch 8. De accuraatheid van de meting is wel weer afhankelijk van de Apple Watch, met name hoe strak deze om de pols zit. Of de bloedruk meting écht op de Apple Watch 8 komt, is wel nog onduidelijk.

Tot 5% groter scherm

Het Apple Watch 8 display kan tot 5% groter worden in verhouding met de vorige generatie. Volgens Applewatchmagazine & Ross Young wordt het scherm tot 1.99 inch diagonaal (5.05 cm). Het is aannemelijk dat het hier om de 3e, grotere variant gaat van de Apple Watch 8.

Grotere batterijcapaciteit

Door nieuwe functies en technologieën toe te voegen is er een vergrootte batterijcapaciteit nodig om de nieuwste Apple Watch net zo lang mee te laten gaan als zijn voorganger. In alle waarschijnlijkheid is de Apple Watch 8 dus voorzien van een grotere batterij, of hij daadwerkelijk langer meegaat dan de Apple Watch 7 is weer afhankelijk van het stroomverbruik.

Van OLED naar Micro-LED?

micro led apple watch 8

Micro-LED wordt gezien als de nieuwste en beste schermtechnologie, alleen is deze nog nooit geïmplementeerd op apparaten met een klein scherm zoals de Apple Watch 8. Toch zou de stap van OLED naar micro-LED een logische stap zijn in de toekomst voor hi-end smartwatches zoals de Apple Watch. Micro-LED brengt een hoger contrast en verbruikt daarnaast minder energie dan OLED.

Verbeterde energiebesparingsmodus

Wat zou het toch fijn zijn als je Apple Watch gewoon een week mee kan gaan! Apple introduceert op de Apple Watch 8 waarschijnlijk een verbeterde energiebesparende modus. Wij hebben het vermoeden dat zij hun gebruikers té weinig deze modus zien gebruiken. Hierdoor zal er een modus komen waar de watch beter te gebruiken is.

Op dit moment kun je alleen de tijd zien als een Apple Watch in "Energy saving mode" staat, vanaf de Apple Watch 8 zijn hier meerdere opties in, zodat gebruikers sneller kiezen voor de besparende modus.

Nieuwe software versie: WatchOS 9

Een logische voorspelling van de software van de Apple Watch 8 zou zijn dat deze wordt uitgebracht met de nieuwste WatchOS 9 software. Elke Apple Watch heeft tot nu toe een nieuwe software versie gekregen, de Watch 8 waarschijnlijk ook.

Touch-ID

Helaas is er nog niets gelekt over het gebruik van een Touch-ID op de Apple Watch 8. Gebruikers wachten al jaren op het openen van hun Apple Watch met een vingerafdruk. Nu vul je nog de code in als je hem omdoet.

Veel gestelde vragen:

Wanneer komt de Apple Watch 8 uit?

De Apple Watch 8 wordt geïntroduceerd in oktober 2022. De eerste informatie zal al in september beschikbaar worden.

Hoe duur wordt de Apple Watch 8?

De prijs van de Apple Watch 8 zal tussen de € 399,- en € 499,- liggen voor het instapmodel. De prijs van de Rugged edition zal hoger uitkomen door de speciale uitvoering en coating.

Wanneer is de Apple Watch 8 release date?

De release date van de Apple Watch 8 is nog niet bekend. Waarschijnlijk wordt de Apple Watch 8 in oktober 2022 geïntroduceerd.

Wanneer kun je de Apple Watch 8 kopen?

De Apple Watch 8 ligt een week na de introductie en officiële lancering in de winkel. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit in oktober 2022 zijn.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »