Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Johnno van den Brink, 22 maart 2024

Fitbit Versa 4 vs Sense 2

Fitbit Versa 4 vs. Fitbit Sense 2: Welke smartwatch is beter?

Fitbit heeft twee geweldige smartwatches op de markt gebracht: de Versa 4 en de Sense 2. Natuurlijk wil je weten welk model beter is. Als we kijken naar Fitbit Versa 4 vs. Fitbit Sense 2, vinden we de eerste optie iets beter, maar ook iets duurder. In dit artikel leer je meer over de vergelijking tussen deze twee smartwatches.

Fitbit Versa 4 vs. Fitbit Sense 2: De specificaties van beide smartwatches

De Fitbit Versa 4 en Fitbit Sense 2 zien er aan de buitenkant bijna identiek uit. Als we echter naar de innerlijke waarden kijken, zijn er enkele verschillen. Hier zijn de specificaties van beide smartwatches:

 Fitbit Sense 2 Fitbit Versa 4

Batterij

6 dagen, snelladen 6 dagen, snelladen

Afmeting

40 x 40 x 12 mm

40 x 40 x 12 mm

Display

1,58 inch AMOLED

1,58 inch AMOLED

Resolutie

336 x 336 (229 ppi)

336 x 336 (229 ppi)

Dus wat betreft de specificaties, zijn er eigenlijk geen verschillen. De Fitbit Sense 2 en de Versa 4 lijken aanvankelijk precies hetzelfde te zijn, wat op zich logisch is. De fabrikant heeft voor beide smartwatches dezelfde batterij, hetzelfde display en dezelfde behuizing gebruikt. Toch zijn er daadwerkelijk verschillen, die echter voornamelijk in de sensoren en functies te zien zijn.

Het Design

De Sense 2 en Versa 4 zijn praktisch klonen van elkaar als je alleen naar het uiterlijk kijkt. Ze lijken ook veel op eerdere generaties. Alle smartwatches hebben dezelfde vierkante wijzerplaatvorm. Ook de randen zijn afgerond en de display is even groot, namelijk 336 bij 336 pixels.

Andere gemeenschappelijke kenmerken in het ontwerp van de Fitbit Sense 2 en Versa 4 zijn de verwisselbare bandjes en de kleine zijknop voor de bediening van de smartwatch. Ook de behuizingsgrootte is vrijwel identiek, hoewel de Sense 2 0,1 millimeter groter is.

Toch is er daadwerkelijk een verschil in de ontwerpen van de Fitbit Versa 4 vs. Fitbit Sense 2: de kleuren. De Versa 4 is verkrijgbaar in Graphite, Platinum en Copper Rose, terwijl de Sense 2 wordt geleverd in Shadow Grey, Lunar White en Soft Gold.

De prestaties

Deze twee modellen van Fitbit behoren zeker niet tot de beste smartwatches op de markt. Dit komt bijvoorbeeld omdat je geen apps van derden kunt installeren. Ook het afspelen van muziek op de Fitbit Versa 4 en Sense 2 is niet mogelijk. Deze functies zouden onderdeel moeten zijn van alle moderne smartwatches.

Gelukkig hebben de Versa 4 en Sense 2 nog steeds goede functies die positief zijn voor hun prestaties. Dit omvat toegang tot oproepen en sms op je horloge. Ook Amazon Alexa kan op de twee modellen van Fitbit worden gebruikt.

In principe zijn de prestaties van de Fitbit Versa 4 en Sense 2 vrij goed. Het is echter teleurstellend dat je nog steeds geen apps van derden op deze smartwatches van de fabrikant kunt gebruiken.

verschillen fitbit sense 2 en versa 4

De gezondheidsfuncties

Eindelijk kunnen we echt beginnen met de vergelijking tussen de Fitbit Versa 4 en de Fitbit Sense 2. De smartwatches verschillen namelijk in dit opzicht. De Versa 4 is bedoeld als een echte fitness tracker, maar eigenlijk presteert de Sense 2 beter als we kijken naar de gezondheidsfuncties.

Tijdens onze tests merkten we dat de Fitbit Sense 2 sneller een verbinding maakte met GPS dan de Versa 4. Het was frustrerend om te wachten op de verbinding op de Fitbit Versa 4. Ook de nauwkeurigheid van het tracken bij dit model liet te wensen over. De Sense 2 presteert beter in dit opzicht.

Bovendien is de Fitbit Sense 2 ook veel beter in het tracken van je gezondheid. Dit komt onder andere door een huidtemperatuursensor die niet aanwezig is op de Versa 4. Ook kan de Sense 2 je stress in real-time volgen, wat het doet met behulp van een cEDA-sensor en een EKG-app. De Fitbit Versa 4 beschikt niet over deze functie.

De EKG-app verdient echter nog enige uitleg. Met de Sense 2 kun je hartslagen volgen en tekenen van atriumfibrilleren, ook bekend als Afib, beoordelen. Natuurlijk moet dit door een arts worden gediagnosticeerd, maar de EKG-app kan op zijn minst tekenen van atriumfibrilleren herkennen.

De batterij

Sommige smartwatches moeten bijna dagelijks worden opgeladen, zoals de Apple Watch een goed voorbeeld van is. Bij de smartwatches van Fitbit is dat heel anders. Normaal gesproken hoef je een model van dit merk pas na ongeveer een week op te laden.

Dit geldt ook voor de Fitbit, Versa 4 en Sense 2. De batterij is over het algemeen na zes dagen leeg, wat echt meer dan voldoende is. Tijdens onze tests hebben we deze batterijduur consequent bereikt, dus we waren er zeer tevreden mee.

Het is ook belangrijk om te weten dat zowel de Fitbit Versa 4 als de Sense 2 een functie genaamd snelladen hebben. Hiermee duurt het niet meer dan 15 minuten voordat de horloges voor een hele dag zijn opgeladen. Het volledig opladen van deze smartwatches duurt natuurlijk iets langer.

Verwisselbare bandjes

Zowel de Fitbit Versa 4 als de Fitbit Sense 2 bieden de mogelijkheid om het bandje te verwisselen. Fitbit heeft hiervoor een handig druksysteem ontwikkeld, waarmee je je Fitbit Versa 4 bandje of je Fitbit Sense 2 bandje in een handomdraai kunt wisselen!

Fitbit Versa 4 vs. Sense 2: Het prijsverschil

  • Fitbit Versa 4 prijs: € 178,00
  • Fitbit Sense 2 prijs: € 209,00

Toen ze uitkwamen, waren deze smartwatches natuurlijk duurder. Toch waren ze zelfs vergeleken met soortgelijke smartwatches niet echt duur. De Fitbit Versa 4 en Sense 2 zijn beide goede modellen die zeker de moeite waard zijn om te kopen vanwege hun prijs, specificaties en functies.

Veelgestelde vragen over Fitbit Versa 4 vs. Fitbit Sense 2

Welke is beter, Versa 4 of Sense 2?

De Fitbit Sense 2 biedt over het algemeen meer dan de Versa 4. Met deze smartwatch krijg je EKG-metingen en realtime stress-tracking. Ook kan de Sense 2 je huidtemperatuur meten, wat de Versa 4 niet kan. De Fitbit Sense 2 is dus iets beter, maar ook iets duurder.

Is het zinvol om te upgraden naar Fitbit Sense 2?

Als je op zoek bent naar een smartwatch die zich richt op fitness en ook nog handige functies biedt, is het vrij moeilijk om een betere optie dan de Fitbit Sense 2 te vinden. Dit horloge heeft nieuwe functies zoals het meten van de huidtemperatuur en uitgebreide stress-tracking, en is daarom zeker de moeite waard voor een upgrade.

Waarom is Fitbit Sense 2 duurder dan Versa 4?

Fitbit heeft met de Sense 2 en de Versa 4 twee goede smartwatches op de markt gebracht. De eerste optie is iets duurder omdat het extra functies heeft. De Fitbit Sense 2 is dus iets duurder omdat het simpelweg beter en uitgebreider is dan de Versa 4.

Fitbit Versa 4 vs. Fitbit Sense 2: Conclusie

Als we kijken naar de vergelijking tussen Fitbit Versa 4 en Fitbit Sense 2, zien we vooral veel overeenkomsten. Er zijn echter ook een paar verschillen, waardoor de Fitbit Sense 2 iets beter is dan de Versa 4. Dit model is iets duurder, maar biedt enkele handige functies die de andere smartwatch niet heeft.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden