Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Vakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle bandjes Vakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle bandjes

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Vakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle bandjes Vakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle bandjes

Door Johnno van den Brink, 18 april 2024

Garmin Lily 2 vs Lily 1: welke is beter?

Garmin bracht een tijdje geleden de Lily 1 op de markt en inmiddels is ook de upgrade hiervan te koop. Dit model heet, uiteraard, de Lily 2 en is duurder, maar betekent dit ook dat de nieuwe versie beter is? Ze lijken veel op elkaar qua specificaties en functies, maar toch is de Garmin Lily 2 ietsje beter dan de Garmin Lily 1. Hieronder leggen we uit waarom dit zo is.

Garmin Lily 2 vs Lily 1: de specificaties

De Garmin Lily 1 en 2 zijn beide smartwatches bedoeld voor vrouwen die graag meer willen bewegen. Ze zijn echter niet echt fitnesstrackers, daarvoor ontbreken een paar belangrijke functies. Deze slimme horloges van Garmin kunnen alsnog geschikt voor je zijn, wat onder meer door de volgende specificaties komt.

 

Garmin Lily 2

Garmin Lily 1 

Batterijduur

Maximaal vijf dagen

Maximaal vijf dagen

Bandmateriaal

Siliconen

Leer (Classic) of siliconen (Sport)

Gewicht

24,4 gram 

24,0 gram

Formaat

35,4 x 35,4 x 10,1 mm

34,5 x 34,5 x 10,15 mm

Schermgrootte 

25,4 mm x 21,3 mm

25,4 mm x 21,3 mm

Schermresolutie

240 x 201 pixels

240 x 201 pixels

Uiterlijk

Er zijn dus weinig verschillen in de specificaties van de Garmin Lily 2 vs Lily 1. Het bandmateriaal is eigenlijk het opvallendste verschil, aangezien de meeste mensen vinden dat leer beter is dan siliconen. Toch kun je de Lily 1 ook met een siliconen bandje kopen, dit is mogelijk bij de Sport-variant. Het voordeel van dit materiaal is dat het beter bestand is tegen zweet.

Overigens heb je bij de Garmin Lily 2 ook twee opties, naast de normale versie kun je ook nog de Classic kopen. Deze wordt geleverd met een leren of geweven stoffen bandje. De siliconen band is dus alleen verkrijgbaar bij de normale Lily 2. De aansluiting van deze tweede versie is anders dan van zijn voorganger. Waar de 1e versie een systeem met schroefjes gebruikte, maakt de Lily 2 gebruik van 14mm quick release pinnetjes. Je kunt oude bandjes dus helaas niet gebruiken. Maar niet getreurd, je vind een ruim assortiment Garmin Lily 2 bandjes bij Smartwatchbanden.nl. 

Niet alleen qua bandje is het uiterlijk anders bij de Garmin Lily 2 ten opzichte van de 1. Dit komt ook door de kleuren waarin de horlogebandjes en behuizingen verkrijgbaar zijn. Bovendien is het materiaal van de behuizing anders. Dit onderdeel is bij de Lily 2 altijd gemaakt van aluminium, terwijl de behuizing van de Lily 1 gemaakt is van polymer met een aluminium sierrand of stainless steel.

Functies

De Garmin Lily 2 en 1 hebben vrijwel dezelfde smartwatchfuncties. Toch is er iets opmerkelijks te benomen bij de Lily 2 Classic. Dit model bevat namelijk Garmin Pay, waarmee je contactloos kunt betalen met je horloge. Dit is bij de andere varianten in deze serie niet mogelijk.

Ook qua fitnessfuncties lijken de Lily 2 en 1 op elkaar. Ze houden je stappen bij en sturen je waarschuwingsmeldingen als je een tijdje niet hebt bewogen. Ook hebben ze beide geen ingebouwde GPS, wat absoluut een nadeel is van de Garmin Lily-smartwatches. Ze houden je locatie, snelheid en route dus niet bij.

De Garmin Lily 2 heeft overigens wel een update gekregen als het gaat om fitnessfuncties. Dit model bevat namelijk diverse nieuwe modi waarmee je meerdere soorten dans kunt volgen. Voorbeelden hiervan zijn Zumba en EDM. De Lily 1 kan dit niet.

prijs garmin lily 2 en 1

Prijs

Je weet nu wat de grootste verschillen zijn tussen de Garmin Lily 2 en Lily 1, maar we moeten uiteraard nog één factor benoemen: de prijs. Hieronder vind je de verkoopprijs van beide smartwatches voor dames op het moment dat ze te koop kwamen.

  • Garmin Lily 2: €279,99 (Standaard) of €299,99 (Classic)
  • Garmin Lily 1: €229,99 (Sport) of €269,99 (Classic)

De Garmin Lily 1 is inmiddels al een tijdje verkrijgbaar en daardoor kun je tegenwoordig dit model ook voor een lager bedrag kopen. Als je dit horloge wilt kopen, raad ik je aan om online te zoeken naar mooie kortingen. Deze vind je bij de Garmin Lily 2 helaas nog niet.

Veelgestelde vragen over Garmin Lily 2 vs Lily 1

Wat is het verschil tussen Garmin Lily en Lily 2?

De Garmin Lily 1 heeft een upgrade gekregen met de Lily 2, maar er zitten eigenlijk maar weinig verschillen tussen deze modellen. Het uiterlijk is ietsje anders, je hebt meer keuze qua bandjes en de Lily 2 heeft wat meer functies. Stiekem hadden we toch meer verwacht van de nieuwe smartwatch.

Wanneer kwam Garmin Lily 2 uit?

De Garmin Lily 2 werd aangekondigd op CES 2024 door de fabrikant en was bedoeld als opvolger van de Garmin Lily 1, wat uitgebracht werd in 2021. Het duurde even, maar inmiddels kun je de upgrade hiervan kopen. De Garmin Lily 2 kwam namelijk op 8 januari 2024 op de markt.

Is Garmin Lily de moeite waard om te kopen?

De Garmin Lily is een mooie smartwatch voor vrouwen die graag sporten, maar geen behoefte hebben aan een echte fitnesstracker. We vinden de Garmin Lily dus zeker de moeite waard om te kopen, al is kiezen tussen de 1 en 2 niet gemakkelijk. 

Conclusie

Kiezen tussen de Garmin Lily 2 vs Lily 1 is niet gemakkelijk. Beide modellen lijken qua uiterlijk redelijk op elkaar en bevatten ongeveer dezelfde functies. Ook zijn ze qua prijs niet echt verschillend, maar uiteraard betaal je voor het nieuwe model ietsje meer. Hiervoor krijg je eigenlijk maar één nieuwe functie: meer sportmodi voor dansen.

Als je kiest voor de Lily 2 Classic kun je ook nog gebruik maken van Garmin Pay voor contactloos betalen. Al met al vinden we de Garmin Lily 2 dus net iets beter dan de Lily 1, maar we begrijpen het ook zeker als je toch kiest voor de goedkopere en oudere smartwatch.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden