Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Vakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle bandjes Vakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle bandjes

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Vakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle bandjes Vakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle bandjes

Door Johnno van den Brink, 20 april 2024

Garmin Lily 2 vs Lily 2 Classic

Garmin heeft in 2024 twee geweldige smartwatches uitgebracht voor vrouwen: de Lily 2 en direct ook de Lily 2 Classic. Beide modellen lijken behoorlijk op elkaar qua specificaties, maar qua uiterlijk zijn er wat verschillen. De Lily 2 Classic is namelijk voorzien van een ander bandje en is ook in andere kleuren verkrijgbaar. Bovendien kun je op deze smartwatch Garmin Pay gebruiken, waardoor de Lily 2 Classic net iets beter is dan de normale Lily 2.

Garmin Lily 2 vs Lily 2 Classic: de specificaties

Als je een smartwatch wilt kopen, is het altijd belangrijk om te letten op de specificaties van het slimme horloge. Zo weet je immers hoe groot en zwaar het model is, hoe lang de batterij meegaat en hoe goed het scherm is. Als je tussen de Garmin Lily 2 en de Lily 2 Classic twijfelt dan is het dus ook belangrijk om de specificaties van deze smartwatch te bekijken: 

 

Garmin Lily 2

Garmin Lily 2 Classic

Batterijduur

Maximaal vijf dagen

Maximaal vijf dagen

Bandmateriaal

Siliconen

Nylon of leer

Gewicht

24,4 gram 

20,6 of 21,4 gram

Formaat

35,4 x 35,4 x 10,1 mm

35,4 x 35,4 x 10,1 mm

Schermgrootte 

25,4 mm x 21,3 mm

25,4 mm x 21,3 mm

Schermresolutie

240 x 201 pixels

240 x 201 pixels

Je ziet dus eigenlijk direct al dat er bijzonder weinig verschillen zijn als het gaat om de specificaties. Ze zijn even groot, de schermresolutie is hetzelfde en bevatten ook dezelfde batterij. Het enige verschil dat echt opvalt is eigenlijk het bandmateriaal, wat ook weer invloed heeft op het gewicht van de smartwatch.

De bandjes

Laten we dan ook direct maar het grootste verschil bespreken tussen de Garmin Lily 2 en de Lily 2 Classic, wat dus de bandjes zijn. De normale variant van deze serie is voorzien van tweedelige siliconen bandjes. Deze zijn handig omdat je ze eenvoudig aanbrengt en ze comfortabel zitten. Ze zien er echter wel wat goedkoop uit, wat eigenlijk altijd het geval is bij siliconen horlogebandjes.

De Garmin Lily 2 Classic moet een beetje de luxe versie van het standaardmodel zijn. Garmin heeft de bandjes van deze smartwatch daarom gemaakt van nylon of Italiaans leer. Je kunt hierbij zelf kiezen wat je voorkeur heeft, waarbij je kleurkeuze ook invloed heeft op het materiaal. Wil je een geelbruine band? Deze is gemaakt van leer, terwijl het bandje met een koffiekleur juist gemaakt is van nylon.

Voor meer bandjes kun je een kijkje nemen bij onze Garmin Lily 2 bandjes pagina.

Garmin Pay

Er is nog een groot verschil als het gaat om de Garmin Lily 2 vs Lily 2 Classic: Garmin Pay. Dit is de software van het merk waarmee je met je smartwatch kunt betalen bij een pinautomaat. Deze functie is natuurlijk hartstikke handig, maar helaas is het niet mogelijk Garmin Pay te gebruiken op de normale Lily 2.

Als je beslist wilt kunnen betalen met je smartwatch dan moet je de Garmin Lily 2 Classic kopen. Je kunt dan dus contactloos pinnen voor bijvoorbeeld je boodschappen. Steeds meer Nederlanders maken gebruik van deze functie en de meeste mensen zullen daarom kiezen voor de Classic-variant in plaats van het normale model.

prijs Garmin Lily 2 vs Lily 2 Classic

Prijs

Je kent nu de grootste verschillen tussen de Garmin Lily 2 en de Lily 2 Classic. Toch willen we je nog op één contrasterende factor wijzen: de prijs. De Garmin Lily 2 Classic is de luxere variant en hier betaal je uiteraard ook voor, maar het verschil is toch vrij klein. Hoeveel de Garmin Lily 2 en Lily 2 Classic kosten, lees je hieronder:

  • Garmin Lily 2: €279,99
  • Garmin Lily 2 Classic: €299,99

Je krijgt voor twintig euro extra dus een mooier, beter en luxer bandje én ook nog eens Garmin Pay. Het zal je dan ook niet verbazen dat we de Garmin Lily 2 Classic ietwat beter vinden, maar het verschil is redelijk klein. Vooral de functie voor contactloos betalen zorgt er alsnog voor dat de Classic-variant het wat ons betreft wint van de Garmin Lily 2.

Veelgestelde vragen: Garmin Lily 2 vs Lily 2 Classic

Wat is het verschil tussen Garmin Lily en Lily 2?

De Garmin Lily 2 is de opvolger van de Garmin Lily en is op meerdere vlakken verbeterd. Zo is de behuizing gemaakt van metaal in plaats van plastic. Ook is het bandje iets beter geworden qua design en kwaliteit, vooral als je de Garmin Lily 2 Classic koopt. Daarnaast kun je je slaapscore en -details zien met behulp van een widget op je scherm, wat bij de Lily niet mogelijk is.

Wat is het verschil tussen Garmin Lily Sport en Lily Classic?

De Garmin Lily Sport en Lily Classic zijn hetzelfde als je kijkt naar de activiteits- en gezondheidsfuncties. De Lily Sport is echt voorzien van andere bandjes die doorgaans geschikter zijn voor intensieve sporten. Ook is het kastje gemaakt van geanodiseerd aluminium in plaats van roestvrijstaal, wat ervoor heeft gezorgd dat de Garmin Lily Sport iets goedkoper is dan de Garmin Lily Classic.

Brengt Garmin in 2024 een nieuw horloge uit?

Garmin is één van de beste fabrikanten van smartwatches, vooral als je een slim horloge zoekt dat geschikt is voor sporters. Garmin brengt in 2024 meerdere nieuwe horloges uit: 

  • Garmin Instinct 3
  • Garmin Forerunner 165
  • Garmin Lily 2 (Classic)

Conclusie

Je vindt over het algemeen geen grote verschillen tussen de Garmin Lily 2 en de Garmin Lily 2 Classic. Zelfs de prijs is vergelijkbaar, de Classic-variant is maar twintig euro duurder. Hierdoor krijg je keuze uit meer kleuren én materialen als het gaat om de bandjes. Ze zijn gemaakt van nylon of Italiaans leer, terwijl de Lily 2 uitgerust is met siliconen horlogebandjes.

De Lily 2 Classic is bovendien beter omdat het voorzien is van Garmin Pay. Je betaalt met deze functie gemakkelijk en snel contactloos met je smartwatch in een winkel. Het is best opvallend dat de standaard Garmin Lily 2 niet uitgerust is met Garmin Pay, aangezien vrijwel alle moderne smartwatches zo’n functie hebben. Wij geven de Classic dus toch echt de voorkeur.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden