Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Arvid, 4 oktober 2022

Google Pixel Watch: Geruchten - Prijs - Release

Na jaren van speculaties, geruchten, uitgelekte informatie, en annuleringen is het nu eindelijk zo ver: de Google Pixel Watch komt eraan. Google heeft tijdens de Google I/O 2022 de Google Pixel Watch gepresenteerd. De Google Pixel Watch is de eerste smartwatch van Google, en langverwacht onder de techfans. 

Google Pixel Watch Design

Het ontwerp van de Google Pixel Watch is al uitgelekt. Tijdens de Google I/O 2022 heeft Google al een aantal foto’s en video’s laten zien van de nieuwe Watch. Het ontwerp is gedurfd en zeer verfijnd, en wordt nu al gezien als ‘een ronde Apple Watch’. Deze uitstraling is iets wat we nog niet gezien hebben in de smartwatchmarkt. 

Google Pixel Watch design

De Pixel Watch zelf is rond met een volledig afgerond scherm. Aan de zijkant zit een knop en een kroon om de watch te besturen. De siliconen bandjes lijken veel op de bandjes die we van Fitbit kennen. Uit een eerdere lek blijkt dat de bandjes net als bij Fitbit in verschillende maten komen. Meestal komen bandjes in één universele maat.

Het ontwerp is verrassend mooi, en zeker uniek. Hoewel we natuurlijk vaker ronde smartwatches zien, heeft de Google Pixel Watch een unieke uitstraling vanwege de extreem afgeronde vormen. Volgens deze lek van een Taiwanese reseller is het display gemaakt van Corning Gorilla Glass. 

google pixel watch design

Health & Fitness features

Er is nog niet veel informatie over de gezondheid- en sportfeatures die we kunnen verwachten van de Google Pixel Watch. Het is wel zeker dat deze functies in nauwe samenwerking met Fitbit zijn ontwikkeld. Fitbit maakt uiterst goede gezondheid en activity trackers, dus hier hebben we wel vertrouwen in. Google kocht Fitbit in begin 2021 op. 

Een nadeel van Fitbit is het Fitbit Premium abonnement, waar veel functies achter verscholen zitten. Als de geruchten waar zijn, zal ook de Google Pixel Watch dit abonnement gebruiken. De eerste 6 maanden krijg je dan waarschijnlijk gratis, net zoals bij Fitbit. Daarna kost het abonnement € 8,99 per maand of € 79,99 per jaar. 

google pixel watch health features

Wat in ieder geval zeker is, is dat de Google Pixel Watch met een accelerometer, een gyroscoop, een hartslagmeter, en ingebouwde GPS komt. Ook is al aangekondigd dat Google Assistent uiteraard aanwezig is op de watch, om met stemcommando’s eenvoudig de watch te besturen. 

Google Pixel Watch release datum

De precieze release date van de Google Pixel Watch is nog niet bekend. We weten in ieder geval zeker dat de Pixel Watch op 6 oktober wordt gepresenteerd, naast de nieuwe Pixel 7 en Pixel 7 Pro smartphones. 

Een lek, voor het eerst gepost op Reddit laat een Google Pixel Watch zien die per ongeluk op Amazon terecht was gekomen. Als deze informatie waar is, zal de Pixel Watch op 13 oktober 2022 uitgebracht worden. 

  • Google Pixel Watch lancering: 6 oktober 2022 (officieel)
  • Google Pixel Watch release date:13 oktober 2022 (gerucht)

Google Pixel Watch prijs

Er is nog weinig officiële informatie over de Google Pixel Watch, en nog niets over de prijs. Wel kunnen we een schatting maken van de prijs. De uitgelekte functies zijn vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Watch 5. De prijs zal dus ongeveer in dit segment zitten, tussen de € 300 en € 400 euro. 

Een aantal lekken zoals de amazonlek en het lek van 9to5google zitten ook rond dit segment. De lek van amazon zou de Duitse prijs zetten op € 356,79 terwijl de prijs in de V.S. op $ 349,00 tot $ 399,00 komt. Hopelijk komt er na 6 oktober meer informatie over de prijs vrij. 

  • Google Pixel Watch prijs: Tussen de € 300,00 en € 400,00

Het zou zomaar kunnen dat je een Google Pixel Watch krijgt wanneer je een Google Pixel 7 Pro (smartphone) besteld. Volgens de journalist Roland Quandt krijg je in ieder geval in het V.K. een Pixel Watch bij de Pixel 7 Pro cadeau. Of deze actie ook gaat gelden voor Nederland en België is nog niet zeker.

google pixel watch geruchten

Fitbit integratie

De presentator noemt het ‘een diepgaande integratie met Fitbit’. Techgigant Google heeft Fitbit al eerder opgekocht en zal gebruik maken van de Fitbit technologie als het gaat om gezondheid & fitness. Fitbit staat al jaren bekend om hun kwalitatieve en innovatieve gezondheidssoftware zoals de nieuwe EDA sensor op de Fitbit Sense 2, een unieke feature op de smartwatch tot nu toe. Wellicht komen dit soort unieke features dus ook naar de Google Pixel Watch.

Uit de eerdere lek van Reddit staat dat de Google Pixel Watch met 6 maanden gratis Fitbit Premium komt. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat de gezondheid- en sportfuncties van de Google Pixel Watch gaan draaien op Fitbit software. In een tweet van Google is te zien dat een Fitbit-logo aanwezig is in het menu van de Pixel Watch. Ook staat er dat een Fitbit account misschien nodig is voor sommige functies.

google pixel watch fitbit integratie
In deze foto, getweet door Google, zien we een Fitbit-logo in het menu. 

De Google Pixel Watch zal natuurlijk Wear OS gaan draaien, maar het lijkt er ook op dat sommige software van Fitbit gebruikt wordt. Fitbit gebruikt haar eigen Fitbit OS voor hun smartwatches. Hoe deze samenwerking in besturingssystemen gaat werken is nog onduidelijk. 

Batterijduur

Over de batterijduur van de Pixel Watch is ook nog geen officiële uitspraak, maar uit verschillende lekken lijkt het er op dat de batterijduur ‘tot 24 uur’ is. Dit is niet heel veel, maar vergelijkbaar met andere smartwatches van dit kaliber zoals de Galaxy Watch 5 en Apple Watch 8. Het woordje ‘tot’ geeft natuurlijk totaal geen duidelijkheid, maar we verwachten dat de Google Pixel zo’n 18-24 uur mee zal gaan met normaal gebruik. 

Conclusie

Tot nu toe zijn er vooral nog veel geruchten, maar na jaren wachten op de Google Pixel Watch is er eindelijk een officiële aankondiging. We zijn erg benieuwd naar de lancering op 6 oktober. Hou onze blog in de gaten voor een review van de Google Pixel Watch!

Meest gestelde vragen

Wanneer komt de Google Pixel Watch uit?
De Google Pixel Watch wordt 6 oktober 2022 aangekondigd, en komt waarschijnlijk 13 oktober 2022 uit. De release date is nog niet zeker.

Is er een smartwatch voor Google Pixel?
De Google Pixel smartphones zullen uiteraard nauw samenwerken met de Google Pixel Watch. De nieuwste Google Pixel smartphone zal ook op 6 oktober, samen met de Pixel Watch, worden aangekondigd.

Wat gaat de Google Pixel Watch kosten?
Er is nog geen officiële prijs, maar de Google Pixel Watch gaat waarschijnlijk rond de € 350 kosten. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden