Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% KORTING MET DE CODE: LENTE 15% KORTING MET DE CODE: LENTE

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% KORTING MET DE CODE: LENTE 15% KORTING MET DE CODE: LENTE

Door Arvid, 28 september 2022

Fitbit Sense 2 review: Alle nieuwe functies

Tijdens de IFA 2022, de vakbeurs voor consumentenelektronica in Berlijn, werd dit jaar onder andere de nieuwe Fitbit Sense 2 gepresenteerd. Nu deze in de schappen ligt is het tijd voor een Fitbit Sense 2 review! In deze blog lees je alle nieuwe functies en specs van de nieuwe Fitbit Sense 2.

Fitbit Sense 2 Review: Design

We beginnen bij het design, want de Fitbit Sense 2 is zeker een mooie smartwatch om te zien. Fitbit onderscheid zich al jaren in de smartwatch branche vanwege hun design, wat een unieke uitstraling heeft ten opzichte van alle Apple Watch-clones of grote ronde klokken. 

fitbit sense 2 review design
Het nieuwe ontwerp van de Sense 2: Met verbeterde knop op de zijkant.

De Fitbit Sense 2 heeft een soortgelijk ontwerp als de Fitbit Sense, maar met wat updates. Zo is de case nu egaal en afgerond, in vergelijking met de ietwat hoekige voorganger. Aan de zijkant heeft de Sense 2 nu een echte knop, waar de Sense nog een slecht werkende ‘solid state’ knop had, die er mooi uitzag maar nooit echt goed werkte. 

Zo’n kleine verandering aan een knopje lijkt misschien niet zo’n belangrijke update, maar de knop op de originele Sense werkte zó slecht dat de watch vaak retour kwam. De ‘solid state’ knop op de Sense was niet een knop die je in kon drukken, en reageerde daarom slecht. Ook was de functionaliteit van de knop niet erg handig. 

De nieuwe knop werkt gewoon, iets wat je natuurlijk kan verwachten van een knopje. Het ziet er ook zeker niet slecht uit op deze mooie smartwatch. De Fitbit Sense 2 komt nog steeds maar in één maat: 40mm.

fitbit sense 2 review

Fitbit Sense 2 Review: Specificaties

Natuurlijk is het ontwerp mooi, en zeker een selling point van Fitbit. Maar deze smartwatch kan meer dan alleen mooi eruit zien: De specs liegen er niet om. De Fitbit Sense 2 is het vlaggenschip van Fitbit, en zit daarom vol leuke features. 

 

Fitbit Sense 2 specs

Formaat

40mm x 40mm x 12mm

Display

1.58 inch, Always-On

Resolutie

336 x 336 pixels (299 ppi)

Bluetooth

 ✔️

GPS

 ✔️

Batterij

6 dagen batterijduur, Fast Charging

Waterbestendig

Ja (50 m)

ECG (hartfilmpje)

 ✔️

EDA sensor

 ✔️

Fitbit Sense 2 Review: ‘Het Stresshorloge’ - de EDA sensor

De Fitbit Sense 2 heeft de ietwat ongelukkige bijnaam van ‘het stresshorloge’ gekregen. Dit komt door een belangrijke nieuwe functie van de Sense 2: de EDA sensor. Deze sensor kan meten hoe je lichaam omgaat met stress. 

fitbit sense 2 review stress monitor

De Fitbit Sense 2 is de eerste smartwatch ooit met zo’n electrodermal activity sensor. Het is een functie die je nergens anders vindt, zelfs niet op de nieuwe Apple Watch Ultra met een prijskaartje van € 999,00. 

Dankzij de EDA sensor kun je je dagelijkse Stress Management Score bekijken in de Fitbit app. Met Fitbit Premium kun je zien waar deze stress vandaan komt en waar je kunt verbeteren, bijvoorbeeld door beter te slapen of meer te bewegen. 

Een ondergewaardeerde en unieke functie voor een smartwatch. Dit is zéker een functie die de Sense 2 in de spotlight zet, zelfs ten opzichte van de meest luxe Apple Watches en Samsung of Garmin sporthorloges. 

stress app fitbit sense 2 review eda sensor

Fitbit Sense 2 Review: Batterij

Een andere onderscheidende functie is de royale batterijduur van de Fitbit Sense 2. Fitbit beloofd een gemiddelde batterijduur van 6 dagen, wat voor een horloge van dit formaat en met zoveel functies best een knappe prestatie is. 

Toch gaat niet elke batterij voor altijd mee, maar ook daar scoort de Fitbit Sense 2 goed. Dankzij de fast charging kun je de watch in slechts 10 minuten opladen. 

Ook hier zet de Fitbit Sense 2 dus de concurrenten weer aan de zijlijn. Het is leuk dat je Apple Watch je slaap bijhoudt, maar als deze elke nacht in de oplader ligt heb je toch liever de Fitbit Sense 2 die het 6 dagen lang volhoudt. 

Fitbit Sense 2 Review: Features & Sensoren

Natuurlijk is het bij een smartwatch belangrijk dat je allemaal data kunt bijhouden over je gezondheid. De Fitbit Sense 2 heeft hier een flink pakket aan sensoren en software voor. 

Fitbit kiest hier voor een holistische aanpak: ze combineren sport, herstel, stressniveaus, en sleep tracking. Alles staat ten slotte in relatie met elkaar. Vooral de sleep tracking werkt erg goed op de Fitbit Sense 2, en met premium kun je eenvoudig je slaapritme bijhouden, en kijken waar je kunt verbeteren.

fitbit sense 2 review sleep tracking

Dankzij de ECG kun je eenvoudig hartfilmpjes maken om problemen met je hart te ontdekken of in de gaten te houden. Hoewel dit natuurlijk niet zo precies is als in het ziekenhuis kun je alsnog goed gebruik maken van deze sensor. 

Fitbit Sense 2 Review: Display

Het display lijkt in eerste instantie niet veel veranderd, maar Fitbit heeft de responsiviteit van het touchscreen significant verbeterd. Dit is misschien wel de grootste upgrade als van een Sense naar Sense 2 wilt gaan.

Het touchscreen van de vorige generatie Fitbits was niet de meest prettige ervaring, af en toe was het scherm erg langzaam, en soms had je meerdere inputs nodig voordat er daadwerkelijk wat gebeurde. 

De Fitbit Sense 2 heeft hier dus geen last meer van, het nieuwe display voelt snel en responsief aan. Het display is kleurrijk en fel, wat handig is als je buiten aan het sporten bent. Dankzij de nieuwe responsiviteit van het touchscreen zit het display van de Fitbit Sense 2 wat mij betreft op hetzelfde niveau als de Apple Watch 8. 

fitbit sense 2 review

Fitbit Sense 2 Review: Fitbit Premium…

De Fitbit Sense 2 klinkt als een geweldige smartwatch, en dat is het ook! Maar er zit een grote adder onder het gras. Je las misschien eerder in de review al iets over Fitbit Premium: veel van de functies zitten namelijk achter een paywall

Om dus de volledige beschikking te hebben over deze watch zul je een premium abonnement moeten aanschaffen. Dit maandelijkse (of jaarlijkse) abonnement geeft je meer functies zoals extra informatie over je gezondheid en activiteiten. 

Natuurlijk is het abonnement volledig optioneel, maar het voelt alsof Fitbit de functies gewoon gratis had kunnen aanbieden op de watch. De eerste 90 dagen zijn in ieder geval gratis. 

Is Fitbit Premium het waard? Dat ligt er natuurlijk aan hoe je de watch gebruikt. Het is zeker niet een vereiste om goed gebruik te maken van de watch, maar als je echt alles uit de Fitbit Sense 2 wilt halen, is het helaas je enige optie. 

Fitbit Sense 2 Review: Prijs

De Fitbit Sense is het vlaggenschip van Fitbit, maar zit op een mooi prijspunt wat vergelijkbaar is met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Watch 5, en goedkoper dan de Apple Watch 8. 

  • Fitbit Sense 2 Prijs: Vanaf € 299,00
  • Fitbit Premium: € 8,99 per maand
  • Fitbit Premium: € 79,99 per jaar (€ 6,67 per maand)

Wil je gebruik maken van Fitbit Premium? Neem dit dan ook mee in de prijs wanneer je tussen verschillende smartwatches vergelijkt. 

Conclusie

De nieuwe Fitbit Sense 2 biedt grote verbeteringen ten opzichte van de vorige generatie. Vooral de knop aan de zijkant is een goede upgrade, omdat het de besturing van de watch een stuk beter maakt. Het touchscreen reageert perfect, iets wat je niet altijd kon zeggen van de vorige Sense. 

Dankzij de lange batterijduur van 6 dagen en tal van features kun je deze watch goed gebruiken in je dagelijkse routine, bijvoorbeeld om je slaap en beweging constant bij te houden. Een Apple Watch 8, ter vergelijking, heeft een batterijduur van 18 uur. 

De paywall van Fitbit Premium is echt het struikelblok van deze watch. Een abonnement kost 8,99 per maand, of 79,99 per jaar. Dat is veel geld om al de functies van een watch van 299,99 ter beschikking te hebben. 

Ben jij al overtuigd van de Fitbit Sense 2? Bekijk snel onze bandjes voor de Sense 2 om te zien hoe je deze mooie smartwatch nog mooier kunt maken!

Meest gestelde vragen

Wanneer komt de Fitbit Sense 2 uit?
De release date van de Fitbit Sense 2 is 19 september 2022. Je kunt vanaf deze datum de Fitbit Sense 2 bestellen. Lees voordat je deze smartwatch besteld de Fitbit Sense 2 review op Smartwatchbanden.nl!

Kan ik de Fitbit Sense 2 zonder telefoon gebruiken?
De Fitbit Sense 2 heeft een ingebouwde GPS. Je kunt dus sporten zonder je telefoon mee te nemen. Met Fitbit Pay kun je onderweg ook betalen zonder je telefoon. Je kunt alleen bellen via WiFi, de Fitbit Sense 2 heeft geen mogelijkheid tot mobiele data.

Wat is de prijs van de Fitbit Sense 2?
Je kunt de Fitbit Sense 2 kopen vanaf € 299,00. Fitbit Premium kost maandelijks € 8,99, maar is niet vereist. Je kunt ook een heel jaar afsluiten voor € 79,99. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden