Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Arvid, 13 mei 2022

Xiaomi Mi Band 6 vs Fitbit Charge 5: De beste acvitity tracker

De Fitbit Charge 5 en Xiaomi Band 6 zijn allebei substantiële upgrades boven hun voorgangers. Beide activity trackers hebben goede functies maar wat is de beste optie? In deze blog geven wij het antwoord.

Specificaties

Een overzicht van alle afmetingen, specs, en functies van beiden trackers:

 

Xiaomi Mi Band 6

Fitbit Charge 5

Display

1.56 inch AMOLED

1.04 inch AMOLED

Afmetingen

47,4 mm x 18.6 mm x 12.7 mm 

36,7 mm x 22,7 mm x 11,2 mm

Gewicht

12.8 gram

30 gram

Batterij

14 dagen

7 dagen

GPS

Nee

Ja

Waterbestendig

Ja (5 ATM)

Ja (5 ATM)

Schadebestendig glas

Nee

Ja

Always-On Display

Nee

Ja

De Xiaomi Mi Band 6 is al een wat ouder model, wat je merkt in de functies. Zo heeft deze geen GPS tracker en Always-On Display in vergelijking tot de Fitbit Charge 5. 

De Charge 5 is een stuk kleiner, maar weegt meer dan 2x zoveel dan de Xiaomi. Ondanks het grotere scherm en lichtere gewicht heeft de Xiaomi een geadverteerde batterijduur van 14 dagen tegenover de 7 dagen van de Fitbit. 

Beste Activity Tracker

De voornaamste functie van een tracker is natuurlijk het bijhouden van je activiteit, gedurende de dag en tijdens het sporten. Beide trackers zijn hiervoor goed geschikt.

De Fitbit Charge 5 heeft ingebouwde GPS, zodat je eenvoudig kan wandelen, hardlopen, en fietsen zonder je telefoon mee te nemen. Even snel de winkel in tijdens je wandeling? Door de NFC sensors kun je contactloos betalen met de Fitbit Charge 5. 

Fitbit Charge 5 GPS tracker

De Xiaomi Mi Band 6 heeft betere slaapmonitor tools, en 30 sportprofielen zoals fitness, schaatsen en dansen. De Xiaomi heeft een hoogtemeter, iets wat verrassend genoeg mist bij de Fitbit.

Design

De verschillen in design zijn vrij groot. De Fitbit Charge 5 komt met een strak roestvrijstalen frame. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren waardoor je een tracker kunt kiezen die echt bij je past. Ook zijn online goede bandjes te vinden om je Charge 5 nog meer te personaliseren. 

De Xiaomi Mi Band 6 is dunner en weegt minder, doordat deze gemaakt is van plastic. Ondanks het plastic is de Mi Band 6 comfortabel met dagelijks gebruik en tijdens het sporten. Ook de Mi Band 6 heeft een ruime keuze aan extra bandjes om uit te kiezen.

Xiaomi Mi Band 6 Design Blauw

Batterij

De Xiaomi Mi Band 6 komt met een geadverteerde 14 dagen batterijduur, terwijl de Fitbit Charge 5 maar met 7 wordt geadverteerd. Hiermee schiet de Xiaomi de meeste andere trackers voorbij.

Hoe lang de batterij meegaat, ligt natuurlijk vooral aan hoe je hem gebruikt. De Fitbit Charge 5 komt met meer features maar dat zie je terug in het batterijgebruik. Zou je bijvoorbeeld het always-on display uitzetten, dan zal je minder vaak op te hoeven laden. 

Prijs

Het allergrootste verschil tussen de Xiaomi Mi Band 6 en Fitbit Charge 5 is de prijs. De Xiaomi is significant goedkoper. Het is dus de vraag of je de extra features van de Fitbit het waard vind. 

  • Xiaomi Mi Band 6       39,- 
  • Fitbit Charge 5           145,-

Conclusie

De Xiaomi Mi Band 6 is een goede sport tracker met een enorm scherpe prijs. De Fitbit Charge is ook goed geschikt als sport tracker en komt met GPS waardoor je geen telefoon mee hoeft te nemen als je gaat wandelen, hardlopen, of fietsen.

Alles op een rijtje

Verschillen

  • De Xiaomi Mi Band 6 is significant goedkoper
  • De Fitbit Charge heeft een ingebouwde GPS tracker
  • De Xiaomi’s batterij gaat twee keer zo lang mee
  • De Fitbit Charge kan contactloos betalen

Overeenkomsten

  • Beiden zijn goede fitness trackers
  • Allebei waterdicht met 5 ATM
  • AMOLED display

Weet jij al welke tracker je gaat kopen? Bekijk hier alvast de bandjes voor Xiaomi Mi Band 6 en bandjes voor Fitbit Charge 5.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden