Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Arvid, 4 oktober 2022

Welke Apple Watch heeft GPS?

Een GPS in je Apple Watch kan heel handig zijn wanneer je bijvoorbeeld gaat hardlopen of fietsen. Ben jij benieuwd welke Apple Watch een GPS heeft? Lees snel onze blog, waar we alle details op een rijtje zetten.

Apple Watch modellen met GPS

Alle Apple Watch modellen na de 1e generatie (Series 1) hebben een ingebouwde GPS. Hieronder zie je een lijst van Apple Watch modellen die GPS hebben, op volgorde van leeftijd. 

  • Apple Watch Ultra
  • Apple Watch Series 8
  • Apple Watch SE 2022
  • Apple Watch Series 7
  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch Series 5
  • Apple Watch SE 2020
  • Apple Watch Series 4
  • Apple Watch Series 3
  • Apple Watch Series 2

Wat is de beste Apple Watch met GPS?

De nieuwste Apple Watch Ultra is het meest geavanceerde sporthorloge van Apple tot nu toe. De Watch Ultra heeft ook de krachtigste GPS unit: dankzij dual-frequency GPS (L1+L5) zal deze smartwatch de meest precieze locatie doorgeven. 

apple watch ultra met gps design

De Apple Watch Ultra heeft een fors prijskaartje, daarom zou je ook kunnen kiezen voor de Apple Watch Series 8. Dit model is de nieuwste Apple Watch in de reguliere serie, en komt met ingebouwde GPS en kompas. Lees hier de vergelijking tussen de Apple Watch 8 en Apple Watch Ultra.

Wat is de goedkoopste Apple Watch met GPS?

De Apple Watch SE (2022) is een budget-optie in de Apple Watch line-up. Deze watch heeft ook een ingebouwde GPS, en veel andere functies van de Apple Watch Series 8. Het design is wat verouderd, en je ontvangt niet de meest nieuwe functies die debuteren op de Series 8, maar de prijs is een stuk lager. 

apple watch se met gps

De Apple Watch SE (2020) heeft ook een ingebouwde GPS, maar omdat de prijs van de SE 2020 en SE 2022 nog dicht bij ligt, adviseren we om de SE 2022 aan te schaffen. Benieuwd naar alle verschillen? Lees hier de blog over alle verschillen tussen de Apple Watch SE 2022 en Apple Watch SE 2020. 

Wat kun je doen met een GPS op de Apple Watch?

In het kort kun je zonder je iPhone mee te nemen sporten met de GPS. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, hardlopen, fietsen, skeeleren, of schaatsen. Je kunt dankzij de GPS je route bijhouden, maar ook de tijd, intensiteit van de workout, afstand, en gemiddelde snelheid. Zo krijg je veel inzicht in je workout. 

apple watch se hardlopen met gps

Met een GPS horloge kun je dus onbezorgd buiten sporten zonder je iPhone mee te nemen, maar je kunt bijvoorbeeld ook betalen via Apple Pay met je Apple Watch, en wanneer je de Apple Watch met Cellular optie hebt, ook bellen en appen via mobiele data.

Heb je een Apple Watch met watchOS 9 of hoger? Dan kun je ook zien wat je hart doet per moment in je route. Daarnaast kun je bloedzuurstof meten en calorieën bijhouden. De Apple Watch houdt deze informatie maximaal 30 dagen bij zich. Door te verbinden met je iPhone wanneer je thuis bent kun je deze informatie langer bewaren. 

Apple Watch met hoogtemeter

De GPS houdt je locatie bij, maar om je hoogte bij te houden heb je een hoogtemeter nodig. Deze sensor zit in de Apple Watch Series 3 en ouder. Dankzij de hoogtemeter wordt bijgehouden hoe het hoogteverschil tijdens je route veranderd, en hoe snel. Dit is handig wanneer je een workout doet waar hoogteverschil van belang is, bijvoorbeeld fietsen door heuvelachtig gebied.

apple watch gps fietsen door heuvels hoogtemer

Apple Watch GPS-only of met Cellular?

De standaard prijs voor de Apple Watch is altijd het model zonder mobiele data, ook wel GPS-only genoemd. Je kunt ook voor een meerprijs kiezen voor het model dat mobiele data heeft: de Apple Watch met Cellular. Hoe veel meer je hiervoor betaald hangt af van welke Apple Watch je kiest. Bij de Apple Watch Series 8 is dit € 80 extra, terwijl de Apple Watch Ultra bijvoorbeeld standaard met mobiele data komt.

Welke je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeur. Ben je op zoek naar een smartwatch waar je mee kunt bellen? Dan is het handig om een Apple Watch met Cellular aan te schaffen, omdat je dan geen iPhone nodig hebt om met je Apple Watch te bellen. Zo kun je, samen met de GPS, bijna alles doen onderweg zonder je iPhone mee te nemen. 

Apple Family Setup met Apple Watch GPS

Wil je gebruik maken van Family Setup op de Apple Watch? Dan heb je de versie met Cellular nodig, ofwel mobiele data. Op de ‘GPS-only’ Apple Watch werkt deze functie namelijk niet. Je hebt een verbinding nodig met het mobiele netwerk om de juiste data door te sturen.

Family Setup kun je gebruiken voor bijvoorbeeld kinderen waar je geen telefoon aan mee wilt geven. Met de Apple Watch en Family Setup kun je bijvoorbeeld een Schooltijd instellen, waar bepaalde Apple Watch-voorzieningen worden beperkt. Ook kun je zien waar je kind is en contact opnemen via de Apple Watch. Voor Family Setup heb je een Apple Watch Series 4 of ouder nodig. 

Conclusie

Een GPS is een handige functie om in je Apple Watch te hebben, daarom hebben we alle Apple Watches die GPS hebben op een rijtje gezet. Zo kun jij precies zien welke Apple Watch GPS heeft. Met de GPS kun je eenvoudig sporten zonder je iPhone mee te nemen. Wil je ook bellen of appen? Kies dan voor een Apple Watch met GPS en Cellular. Dan kun je via mobiele data ook bellen en appen. Via Apple Pay kun je onderweg ook betalen zonder iPhone. 

Meest gestelde vragen

Werkt de Apple Watch GPS zonder telefoon?
De ingebouwde GPS van de Apple Watch zorgt ervoor dat je geen telefoon meer mee hoeft te nemen tijdens je workout. Je kunt de GPS gebruiken zonder een telefoon in de buurt.

Wat betekent GPS-only Apple Watch?
Wanneer een Apple Watch wordt benoemd als ‘GPS-only’ betekent dit dat het gaat over de versie zonder Cellular, ofwel mobiele data. Je hebt dan dus wel een GPS functie maar geen 4G. 

Is de GPS in mijn iPhone beter dan de Apple Watch GPS?
De Apple Watch GPS is speciaal ontwikkeld voor het bijhouden van locatie tijdens een workout. De GPS in de Apple Watch is hier dan ook beter in dan de GPS in de iPhone. De GPS in de iPhone is beter voor lange afstanden, bijvoorbeeld voor navigatie in de auto.

Vergeet niet een kijkje te nemen voor een mooi Apple Watch bandje voor jouw smartwatch. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden