Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Arvid, 12 september 2022

Apple Watch Ultra: Specs - Prijs - Release date

De geruchten voor een grotere Apple Watch waren er al, maar tijdens de Apple presentatie van 7 september kwam de Apple Watch Ultra toch onverwachts. Deze gloednieuwe Apple Watch is, zoals de naam doet vermoeden, het meest geavanceerde en de sterkste Apple Watch tot nu toe. In deze blog laten we je weten wat je kunt verwachten van de Apple Watch Ultra. 

Een Apple Watch voor de echte sporter

De Apple Watch Ultra is helemaal gefocust op de die-hard sporter en outdoorsman. De Apple Watch Ultra is in het kort extra sterk, extra groot (voor een langere batterijduur), en komt met een speciaal bandje voor het sporten. Kortom: als jij een actieve levensstijl hebt, is de Apple Watch Ultra voor jou gemaakt. 

Dit soort watches kennen we voornamelijk van Garmin, Polar, of Suunto. De echte sporthorloges. Apple Watch was tot nu toe vooral een smartwatch die nooit volledig draaide om de sport of activiteiten. Met de nieuwe Apple Watch Ultra wil Apple dus toetreden tot deze markt.

Apple Watch Ultra

Design

Het design van de Apple Watch Ultra draait ook helemaal om de sport. De Watch Ultra is extra sterk dankzij de titanium behuizing, en heeft speciale bandjes voor onderwater of in de bergen. 

De behuizing van de Apple Watch Ultra is gemaakt van titanium, wat lichter en sterker is dan het aluminium en RVS waar de Apple Watch normaal gesproken van gemaakt wordt. De behuizing is ook iets dikker gemaakt om ruimte te maken voor het nieuwe scherm.

Design Apple Watch Ultra zijkant
De nieuwe zijkant van de Apple Watch Ultra met grotere en robuustere Digital Crown.

Dit nieuwe scherm is namelijk helemaal plat en gemaakt van krasbestendig saffierglas. De behuizing steekt iets boven het glas uit voor extra bescherming. Dit nieuwe display is volgens Apple ‘het grootste en helderste Apple Watch-display ooit’. Zo kun je ook in fel zonlicht de Watch Ultra goed gebruiken.

Voor al je nachtelijke avonturen komt de Apple Watch Ultra ook met een speciale nachtmodus. Deze kun je activeren door aan de Digital Crown te draaien. Het scherm licht dan helderrood op, zodat je ‘s nachts kunt navigeren met het kompas. 

Apple Watch Ultra nachtmodus
De nachtmodus, een unieke functie op de Apple Watch Ultra.

De Digital Crown is ook vernieuwd om robuuster te zijn. Deze is nu groter, en heeft diepere groeven zodat je de watch makkelijker kunt bedienen tijdens het sporten of wanneer je handschoenen draagt. De zijknop is ook vergroot en zit nu samen met de Digital Crown op een uitstekend blokje. 

De Apple Watch Ultra is een stuk groter dan de meeste Apple watches, met een grootte van 49mm in vergelijking tot de 41mm en 45mm van de normale Apple Watch 8. 

Batterijduur - tot 2x zo lang mee?

De voornaamste reden dat de Watch Ultra een stuk groter is dan de reguliere Apple Watch 8 is om de batterijduur te verbeteren. Zo kun je langer op avontuur zonder dat je de Watch op hoeft te laden. 

Apple belooft een batterijduur van 36 uur bij normaal gebruik, waar de normale Apple Watch maar 18 uur heeft. Dit zou betekenen dat je twee keer zo lang met de Ultra zou kunnen doen dan de reguliere versie. 

Met de energiebesparing modus kan de batterij van de Apple Watch Ultra maximaal 60 uur mee gaan. De normale Apple Watch kan maximaal 36 uur mee in de energiebesparingsmodus. 

Apple Watch Ultra verbeterde batterijduur

Nieuwe sensoren

De Apple Watch Ultra komt natuurlijk ook met een aantal nieuwe sensoren om aan de behoeftes van sporters en avonturiers te doen. Zo komt de Ultra met een verbeterde Dual-Frequency GPS om accurater je GPS locatie te bepalen, ook als je in de wildernis bent. 

Met de Watch Ultra kun je ook duiken tot 40 meter, iets wat met de meeste smartwatches en ook de normale Apple Watch niet kan. Voor deze nieuwe functie komt de Watch Ultra met een dieptemeter tot 40 meter, en een watertemperatuurmeter. 

Apple Watch Ultra nieuwe sensoren

Zowel de Apple Watch Ultra als normale Apple Watch komen met een SOS functie, maar de Watch Ultra gaat nog een stap verder met een ingebouwde sirene. Deze 86-decibel sirene kun je af laten gaan als je in nood bent, bijvoorbeeld wanneer je verdwaald, en alarmeert tot wel 180 meter dat je hulp nodig hebt. 

Het nieuwe scherm van de Apple Watch Ultra is feller, met een rating van 2000 nits tegenover de 1000 nits van de reguliere Apple Watch. Zo kun je ook in het felle zonlicht goed je scherm lezen tijdens het sporten of wandelen. 

Apple Watch Ultra bandjes

De Apple Watch Ultra komt met drie nieuwe bandjes, elk met een eigen sportfunctie. Het Alpine-bandje is volgens Apple voor de outdooravonturiers, comfortabel maar robuust. Dit nylon bandje heeft een unieke haak-sluiting.

Apple Watch Ultra nieuwe bandjes

Het Trail-bandje is voor de sporters, licht en rekbaar. Het bandje is een meer traditioneel nylon bandje met klittenbandsluiting. 

Het Ocean-bandje is puur gemaakt voor de watersport en het duiken. Het bandje heeft een ‘buisjesstructuur’ wat volgens Apple goed meerekt en makkelijker over een wetsuit past. 

Ben je op zoek naar een ander Apple Watch Ultra bandje? Bekijk snel ons assortiment. 

Design Apple Watch Ultra bandje

Apple Watch Ultra Prijs

De Apple Watch Ultra is het ultieme Apple horloge, en komt dan ook met een Ultra-prijs. De nieuwe Apple Watch Ultra kun je pre-orderen  vanaf € 999.-. Dit is een stuk duurder dan de reguliere Apple Watch. Ben je geen extreme sporter? Dan kun je waarschijnlijk beter kiezen voor een normale Apple Watch. 

  • Apple Watch Ultra: € 999.00
  • Apple Watch 8 41mm: € 499.00
  • Apple Watch 8 45mm: € 539.00

Apple Watch Ultra Release Date

De Apple Watch Ultra kun je al vanaf 7 september bestellen met een pre-order. De Apple Watch Ultra zal vanaf 23 september in de winkel liggen. Dit is iets later dan de reguliere Apple Watch, die vanaf 16 september verkrijgbaar is.

  • Apple Watch Ultra: 23 september 2022
  • Apple Watch 8: 16 september 2022

Conclusie

De Apple Watch Ultra is het ultieme Apple sporthorloge voor de echte sporters, avonturiers, en buitenmensen. De Watch Ultra is extra stevig en heeft een aantal nieuwe functies waardoor deze watch beter geschikt is voor het buitenleven dan de reguliere Apple Watch. De Watch Ultra komt met een flink hoger prijskaartje. Vanaf 23 september 2022 is de Ultra verkrijgbaar.

Meest gestelde vragen

Kan de Apple Watch Ultra normale Apple Watch bandjes gebruiken?
Alle bandjes voor de grotere Apple Watch maten (42/44/45mm) passen op de Apple Watch Ultra. 

Heeft de Apple Watch Ultra een ECG?
De Apple Watch Ultra heeft ECG en kan dus ook hartfilmpjes maken. 

Hoe groot is het scherm van de Apple Watch Ultra?
De Apple Watch Ultra heeft een grootte van 49mm en een resolutie van 420 x 502 pixels. 

Kun je zwemmen met de Apple Watch Ultra?
De Apple Watch Ultra is speciaal ontwikkeld om zwemmen, watersport, en duiken tot 40 meter mogelijk te maken. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden