Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Arvid, 27 september 2022

Beste smartwatches waar je mee kunt bellen

Een smartwatch heeft veel functies, maar je kunt niet met elke smartwatch bellen. In deze blog zetten we een aantal smartwatches waar je mee kunt bellen op een rijtje zodat jij de beste keuze kunt maken. 

Top 6 beste smartwatches met belfunctie

1. Apple Watch (8 series)

apple watch series 8 met belfunctie

De Apple Watch staat al jaren bovenaan de smartwatch-lijstjes. Het is eigenlijk nooit fout om voor de Apple Watch te kiezen, waar je ook naar op zoek bent. Zeker nu de Apple Watch 8 series net uit is, met een aantal mooie nieuwe features, is de Apple Watch een goede keuze als je op zoek bent naar een smartwatch waar je mee kunt bellen.

Bellen met Siri

Dankzij Siri kun je eenvoudig stemcommando’s opgeven om iemand op te bellen. Zo kun je vanaf je smartwatch bellen zonder door menu’s heen te scrollen. Je kunt bijvoorbeeld tegen de Apple Watch zeggen: ‘Bel Oma’, en de telefoon bij oma gaat direct over.

Met wifi of 5G

Let er op dat de Apple Watch verkrijgbaar is met wifi (standaard) of met 5G. Wanneer je een smartwatch zoekt om mee te bellen, kan het handig zijn om de Apple Watch met 5G te bestellen. Dan kun je ook bellen zonder je iPhone in de buurt te hebben. 

De Apple Watch 8 series kost op dit moment minimaal € 499 met wifi, en minimaal € 619 met 5G mogelijkheid. De Apple Watch is daarmee de duurste optie in deze lijst, maar zeker één van de beste. 

Andere opties van de Apple Watch

Natuurlijk kun je meer dan alleen bellen met de Apple Watch. Zo houd de Watch dankzij tal van sensoren allerlei data bij, over je lichaam, je beweging, en je slaap. 

Combineer de 5G mogelijkheid met de ingebouwde GPS functie (standaard) en je hebt niet alleen de perfecte smartwatch waar je mee kunt bellen, maar ook vrijwel alles mee kunt doen zonder je telefoon. 

Je kunt berichten ontvangen en verzenden, navigeren via Maps, naar muziek luisteren, en nog veel meer. Kortom: super handig!

Prijs: Vanaf € 499,00 (€ 619,00 met 5G)

Bekijk hier ons aanbod aan bandjes voor de Apple Watch.

2. Samsung Galaxy Watch 5

samsung galaxy watch 5 met belfunctie

De Galaxy Watch is de Android-tegenhanger van de Apple Watch. In essentie kan de Galaxy Watch alles wat de Apple Watch ook kan. Je kunt bellen met deze smartwatch via je telefoon met bluetooth, of op zichzelf via het mobiele netwerk. Net als de Apple Watch heb je wel de duurdere versie nodig voor mobiele data.

Handsfree bellen met Bixby

Je kunt met de Galaxy Watch 5 simpel bellen door gebruik te maken van Bixby, Samsung’s virtuele assistent. Je kunt stemcommando’s geven zoals ‘Bel Ed’, en jouw watch zal gelijk een telefoontje plegen. 

Bellen met bluetooth of mobiele data

Met de Galaxy Watch 5 kun je eenvoudig bellen wanneer je telefoon verbonden is met de Watch via bluetooth. Wil je bellen zonder telefoon? Dan is dat mogelijk via mobiele data, wat wel meer kost dan de standaard Watch 5.

Voor mobiele data heb je de LTE versie van de Galaxy Watch 5 nodig, die doorgaans zo’n 50 euro extra kost. Al met al ben je goedkoper uit dan de Apple Watch. Ook werkt de Galaxy Watch 5 beter met Android dan de Apple Watch.

De LTE versie van de Galaxy Watch 5 kan op dit moment alleen gebruik maken van 4G. Dit is meer dan genoeg om gebruik te maken van de belfunctie, berichten te ontvangen en versturen, en alle andere internetfuncties. 

Goede fitness smartwatch

De Samsung Galaxy Watch 5 kan naast bellen ook nog veel meer, zo is het een goede fitness watch die dankzij allerlei sensoren je beweging bij kan houden. Met de Watch 5 Pro kun je zelfs broodkruimels achterlaten om je weg terug weer te vinden.

De Galaxy Watch 5 is één van de beste smartwatches en is een smartwatch waar je eenvoudig mee kunt bellen. Met een kleine meerprijs heb je 4G-connectiviteit waardoor je ook zonder telefoon in de buurt kunt bellen.

Prijs: Vanaf € 299,00 (€ 349,00 met 4G)

Bekijk hier ons aanbod aan bandjes voor de Galaxy Watch 5.

3. Huawei Watch 3 Pro

huawei watch 3 pro met belfunctie

De Huawei Watch 3 Pro is de meest geavanceerde smartwatch met belfunctie van Huawei tot nu toe. Dit horloge komt met alle mogelijke functies, sensoren voor het sporten, en dual-frequency GPS.

Ook met Voice Assistant

Apple heeft Siri, Samsung heeft Bixby, en Huawei heeft gewoon de voice assistantofwel de stemassistent. Hiermee kun je eenvoudig stemcommando’s geven zoals ‘Bel Robin’ om je contacten te bellen. Door een telefoonnummer op te noemen kun je ook bellen naar mensen die niet in je contactenlijst staan.

Je kunt ook bellen met ‘MeeTime’, het Huawei-alternatief voor Facetime. Zo kun je bellen over het internet, via WiFi of mobiele data. De Watch 3 Pro heeft geen camera, dus deze belletjes zijn alleen met spraak.

Bellen via bluetooth of eSIM

De Watch 3 Pro komt standaard met ondersteuning voor eSIM, een elektronische simkaart. Met deze eSIM kun je volledig onafhankelijk van je telefoon gebruik maken van bellen en mobiele data.

Je kunt natuurlijk ook via Bluetooth bellen, wanneer je telefoon in de buurt is. De standaard watch (Huawei Watch 3) kan dit ook. Wil je een smartwatch waar je onafhankelijk van je telefoon kunt bellen? Kies dan voor de Watch 3 Pro.

Wanneer je via Bluetooth belt kun je het gesprek heel eenvoudig overzetten van Watch naar telefoon. Met één druk op de knop pak je het gesprek over op je smartphone.

Dual-Frequency GPS

Eén van de grote pluspunten van de Huawei Watch 3 Pro is de nauwkeurige GPS. De Watch 3 Pro heeft L1 en L5 dual-frequency GPS. Met GLONASS, Galileo, Beidou, en QZSS ondersteuning raak je dus nooit de weg kwijt. De GPS is zelfs op de meest afgelegen plekken nauwkeurig.

Ga je graag fietsen of hardlopen? Dan komt deze nauwkeurigheid van pas, vooral als je de wildernis in trekt. Je kunt zo precies de route en snelheid van je fiets- of wandeltocht bijhouden. Dit is een flinke upgrade ten opzichte van bijvoorbeeld de Apple Watch, die enkel L1 GPS ondersteuning heeft.

De Huawei Watch 3 Pro verdient dus zeker een plekje in deze lijst, dankzij de standaard eSIM (op de Pro-versie) kun je vrijwel alles doen zonder je telefoon, en ook eenvoudig bellen en berichtjes schrijven. De prijs ligt wel iets hoger dan de Samsung Galaxy Watch 5, de grote Android-concurrent.

Prijs: Vanaf € 399,00

Bekijk hier ons aanbod aan bandjes voor de Huawei Watch 3/3 Pro.

4. Fitbit Versa 4

fitbit versa 4 met belfunctie

De Fitbit Versa 4 is de gloednieuwe smartwatch van Fitbit, beschikbaar vanaf 29 september 2022. Deze budgetoptie in de lijst is een perfecte smartwatch, vooral om mee te sporten. Met een batterijduur van 6 dagen hoef je ook een stuk minder op te laden dan de vorige 3 opties.

Alleen bellen met smartphone

Helaas heeft de Fitbit Versa 4 geen mogelijkheid om zelf te bellen, zonder dat je smartphone in de buurt is. De Versa 4 heeft namelijk geen mogelijkheid tot mobiele data. Je moet dus altijd je telefoon bij je hebben als je met deze smartwatch wilt bellen. 

Dankzij de ingebouwde Google-assistent kun je de Versa 4 makkelijk besturen met stemcommando’s. Zo kun je handsfree een telefoontje plegen. Natuurlijk kun je ook gewoon navigeren naar de Contacten-app via je touchscreen.

Beste budget sporthorloge

Wat krijg je dan in plaats van de mobiele data? Eén van de beste sporthorloges van het moment, zeker gezien de prijs. Vrijwel alles wat je kunt bedenken kun je doen met de Versa 4. Als fanatieke sporter is dit een geweldig hulpmiddel. 

Dankzij de ingebouwde GPS heb je je telefoon in ieder geval niet nodig tijdens het hardlopen, fietsen, of wandelen. In de kaart kun je na de workout van alles zien: je tempo, de afstand, hartslagzones tijdens de route, en de inspanning die je levert tijdens bepaalde punten op de route. 

Bellen via Bluetooth

Je kunt eenvoudig de Versa 4 verbinden met je telefoon om berichten te ontvangen en beantwoorden, en natuurlijk te bellen. Ben je echt op zoek naar een smartwatch waar je mee kunt bellen zonder je telefoon mee te nemen? Dan is deze budget-optie niet de juiste keuze voor jou.

Vind je het niet erg om je telefoon mee te nemen? Dan is deze Fitbit Versa 4 een uitstekende keuze. Fitbit staat bekend om de goede kwaliteit en unieke ontwerpen. De Versa 4 heeft een vriendelijk uiterlijk, en heeft qua ontwerp een uniek plekje in de markt. 

De Versa 4 is één van de beste keuzes wanneer je het niet erg vind om je telefoon bij je te hebben als je met je smartwatch wilt bellen. Wil je graag onafhankelijk kunnen bellen met je smartwatch? Dan zul je ook wat extra budget vrij moeten maken voor een smartwatch met mobiele data.

Prijs: Vanaf € 229,00

Bekijk hier ons aanbod aan bandjes voor de Fitbit Versa 4.

5. Apple Watch SE (2022)

apple watch se met belfunctie

Op zoek naar een budgetoptie, die wél op zichzelf kan bellen? De nieuwste Apple Watch SE ligt net in de winkel, en biedt veel opties van de Apple Watch 8 series, tegen een lagere prijs.

Bellen via mobiele netwerk

Ook met deze budgetoptie van de Apple Watch kun je bellen via het mobiele netwerk. Je hoeft dan niet je telefoon mee te nemen om met je smartwatch te kunnen bellen. De Watch SE heeft de mogelijkheid tot 4G, waar de Apple Watch 8 al 5G ondersteund. 

Via het mobiele netwerk, of via WiFi, kun je berichten ontvangen en versturen, bellen, en notificaties van andere apps ontvangen. Ook de Apple Watch SE heeft ingebouwde GPS voor tijdens het sporten. 

Budget Apple Watch

Er zijn wel een aantal verschillen tussen de Watch SE (2022) en de Apple Watch (Series 8). Zo is het ontwerp van de SE wat ouder, en krijg je ook niet alle functionaliteiten die op de allernieuwste Apple Watch zitten. 

De Watch SE heeft bijvoorbeeld geen Always-On display, temperatuurmeter, ECG (hartfilmpjes), of bloedzuurstofniveau sensor. Ook draait de SE op een wat oudere versie van watchOS, het besturingssysteem van Apple. 

Zowel de Apple Watch SE als de Apple Watch 8 doen ongeveer 18 uur met de batterij, kunnen contactloos betalen met Apple Pay, en natuurlijk zijn allebei de smartwatches geschikt om mee te bellen. 

De Apple Watch SE (2022) is een mooie optie als je op zoek bent naar een Apple Watch met een goedkoper prijskaartje. De Watch SE is een capabele smartwatch waar je mee kunt bellen, maar ook voor het sporten en dagelijks gebruik. De prijzen zijn ook identiek aan de Samsung Galaxy Watch 5.

Prijs: Vanaf € 299,00 (vanaf € 349,00 met mobiele data)

Bekijk hier ons aanbod aan Apple Watch bandjes.

6. Goedkope alternatieven

Een smartwatch waar je mee kunt bellen is niet goedkoop, vandaar dat we als laatste optie in dit lijstje een paar goedkope alternatieven geven. Meestal kun je met deze smartwatches niet volledig onafhankelijk bellen. Per model lees je meer informatie.

  • Xiaomi Amazfit GTR 3 Pro
    Deze smartwatch van Xiaomi heeft een belfunctie, maar helaas niet via het mobiele netwerk. Je zult dus altijd je telefoon in de buurt moeten houden.
    Prijs: vanaf € 145,00
  • Huawei Watch Fit 2
    Verbind je Watch Fit 2 met Bluetooth aan je telefoon en je kunt eenvoudig bellen en gebeld worden op de watch zelf. Met deze smartwatch kun je eenvoudig bellen via bluetooth, maar niet via mobiele data. Ook heb je geen ingebouwde GPS.
    Prijs: vanaf €129,99
  • Oppo Watch Free
    Oppo is een kleinere speler op de smartwatchmarkt, maar heeft met de Watch Free een mooi alternatief voor de bovenstaande smartwatches. De Watch Free gaat wat meer richting fitness tracker, maar kan wel bellen via Bluetooth.
    Prijs: Vanaf € 99,00

Handsfree bellen in het verkeer

Een handig onderdeel een belfunctie op je smartwatch is natuurlijk dat je het in de auto kan gebruiken. Je houdt tenslotte geen telefoon vast, en belt handsfree. Echter is dit in Nederland verboden! Het is niet toegestaan om met een smartwatch te bellen in het verkeer. 

In theorie is het zelfs niet toegestaan om de smartwatch om te hebben tijdens het rijden. Je mag namelijk geen mobiel of elektronisch apparaat ‘in je handen hebben’ tijdens het rijden. De smartwatch is in dit geval een mobiel apparaat waarmee je kunt communiceren, en wanneer je deze om hebt in het verkeer kun je een boete krijgen.

smartwatch in het verkeer bron:nos

Heb je een abonnement nodig voor een smartwatch?

Wanneer je gebruik wilt maken van mobiele data, zul je een abonnement af moeten sluiten. Meestal gaat dit met eSIM, een digitale simkaart. Wil je geen abonnement afsluiten? Dan kun je ook gebruik maken van bluetooth om te bellen via je telefoon. Hiervoor heb je geen smartwatch nodig met mobiele ondersteuning, wat scheelt in de prijs.

Conclusie

Er zijn aardig wat opties als je op zoek bent naar een smartwatch waar je mee kunt bellen. Meestal heb je een duurdere versie met mobiele data nodig om zelfstandig te bellen, zoals de LTE versie van de Samsung Watch. Er zijn goedkope opties beschikbaar als je alleen wilt bellen via bluetooth. Je hebt dan altijd je smartphone in de buurt nodig. 

Meest gestelde vragen

Kun je bellen met een smartwatch zonder telefoon?
Een smartwatch met simkaart kan bellen zonder dat je je telefoon in de buurt hebt. Wanneer je deze functie niet hebt, kun je vaak alsnog bellen via bluetooth. Je hebt dan dus wel je telefoon nodig. 

Hoe bel ik met mijn smartwatch?
Je kunt eenvoudig bellen door naar de app te navigeren. Ook kun je met een voice-assistant een stemcommando geven om iemand op te bellen. Je moet eerst je smartwatch koppelen aan je telefoon, of een abonnement afsluiten op je smartwatch, voordat je kunt bellen. 

Met welke smartwatch kun je contactloos betalen?
Wanneer je een smartwatch zoekt waar je contactloos mee kunt betalen, moet je letten op de functie ‘NFC’. Dit staat voor Near Field Communication. Wanneer je smartwatch deze functie heeft, kun je hoogstwaarschijnlijk contactloos betalen bij het pinapparaat. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden