Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Estelle, 9 maart 2021

Samsung Galaxy Watch VS Samsung Galaxy Watch3

Samsung Galaxy Watch         Samsung Galaxy Watch 3 

De Samsung Galaxy Watch (€184,99)
De Samsung Galaxy Watch is verkrijgbaar in twee formaten, namelijk 42 en 46 millimeter breed. Ten opzichte van de Watch3 is de horlogekast een stuk dikker (12,7 millimeter), maar dit zorgt er wel voor dat er genoeg ruimte is voor een grote batterij. Dankzij de grotere batterij kan je de Galaxy Watch zo'n 45 uur gebruiken, terwijl de Watch 3 zo'n 43 uur meegaat.

De Samsung Galaxy Watch3 (€309,-)
Zoals wij net al vertelden is de Galaxy Watch3 kleiner van formaat, maar desondanks heeft de smartwatch alsnog een groter scherm. Ook de Watch3 is in twee formaten te verkrijgen, namelijk in 41 en 45 millimeter breed. Wat je misschien wel opvalt is dat deze twee formaten 1 millimeter kleiner zijn dan die van de Samsung Galaxy Watch. Wat direct opvalt als je beide smartwatches bij elkaar houdt, is de dikte van het horloge. De Watch3 is namelijk 11,1 millimeter dik, terwijl de Watch 12,7 millimeter is. Hij steekt dus minder boven je pols uit. 

Samsung Galaxy Watch voorbeelden         Samsung Galaxy Watch 3 voorbeelden 

Uiterlijk Samsung Galaxy Watch
De originele Samsung smartwatch heeft een siliconen band. Het horloge heeft hierdoor meer een casual look dan het leren band van de Samsung Galaxy Watch3. Daarnaast kan je het bandje van de Watch ook makkelijker schoonmaken. De Samsung Galaxy Watch is enkel in RVS te verkrijgen, maar je hebt wel de keuze tussen zwart, zilver en rosé goud. 

Uiterlijk Samsung Galaxy Watch
Daarentegen heeft de Watch3 een leren horlogeband, waardoor de smartwatch een klassieke en chique uitstraling krijgt. Maar de leren band kan je niet dragen tijdens het sporten. Daarom is het een must om ook een siliconen bandje te kopen, zodat je de leren band kan verwisselen wanneer jij begint met je workout. De draairing wat de Watch ook heeft is gebleven en daarnaast is de uitvoering in RVS, maar ook in titanium te verkrijgen. Je hebt de keuze tussen een zwarte, zilveren of bronzen horlogekast. 

Uiterlijk Samsung Galaxy Watch         Uiterlijk Samsung Galaxy Watch 3    

Gezondheidsfuncties Samsung Galaxy Watch

De Watch houdt je hartslag continu bij met de ingebouwde polssensor en daarnaast meet hij jouw stressniveau ook nog eens. Natuurlijk meet de Samsung Galaxy Watch ook jouw slaapduur en hierdoor krijg je direct goed inzicht in jouw nachtrust. Ook de Watch3 beschikt over deze functies, maar het verschil is dat de nieuwe Samsungparel ook een zuurstofmeter heeft. Dit heeft de originele Watch niet.

Gezondheidsfuncties Samsung Galaxy Watch
De Samsung Galaxy Watch3 meet dus jouw zuurstof door middel van de saturatiemeter, ook wel zuurstofmeter genoemd. Ook meet deze smartwatch jouw bloeddruk en zuurstofgehalte in je bloed. Hij meet je nachtrust ten opzichte van zijn voorganger nog beter en geeft je ook nog eens tips om je slaapritme te verbeteren. Én als afsluiter kan je zelfs hartfilmpjes vanaf je pols maken, dankzij de nieuwe ECG hartslagmeter. 

Gezondheidsfuncties Samsung Galaxy Watch         Gezondheidsfuncties Samsung Galaxy Watch 3

Sportfuncties Samsung Galaxy Watch 
Het siliconen bandje is perfect te dragen tijdens het sporten. Hij blijft goed om je pols zitten en je kan met gemak zweten, want je kan dit bandje gewoon weer schoonmaken na je intensieve workout. Ook heb je verschillende sportprofielen, zoals hardlopen, fietsen en fitnessen. Tijdens het zwemmen kan je dit horloge gewoon omhouden, want hij is net als de Watch3 waterdicht. 

Sportfuncties Samsung Galaxy Watch3 
De Samsung Galaxy Watch3 is vooral een smartwatch, maar ook kan je hem gebruiken voor sportactiviteiten. Je krijgt door deze smartwatch meer inzicht in je conditie, doordat je prestaties tijdens het hardlopen bijvoorbeeld worden geanalyseerd en je ontvangt hierop ook feedback van de Watch3. Belangrijk is wel om het bandje te verwisselen naar een sportbandje, want de leren band is niet geschikt om te dragen tijdens het sporten.

Sportfuncties Samsung Galaxy Watch         Sportfuncties Samsung Galaxy Watch 3

Andere functies Samsung Galaxy Watch 
De opslagcapaciteit (4GB) van de originele Watch is een stuk minder groot dan die van de Watch3. De nieuwe Samsung smartwatch heeft namelijk het dubbele als opslagcapaciteit (8 GB). Hij zorgt er ook voor dat je de hele dag op de hoogte blijft, doordat hij je meldingen geeft op het scherm van jouw appjes en afspraken. Ook kan je jouw belletjes gemakkelijk opnemen of weigeren én je kan je muziek ook pauzeren op het scherm om je pols. Dus je telefoon hoef je niet telkens uit je zak of tas te halen, love it!

Andere functies Samsung Galaxy Watch3 
Bovenstaande functies heeft de Samsung Galaxy Watch3 natuurlijk ook, maar daarnaast beschikt hij over een aantal andere functies. Zo kan je gebruik maken van verschillende apps, zoals Mail en Runkeeper. Je hebt door zijn grote opslagcapaciteit ook meer ruimte voor verschillende apps. Je kan zelf bepalen welke wijzerplaat je wil hebben en welke gegevens jij wilt zien op je scherm. Én o ja stuurt je man of vrouw een leuke foto van je kids? Dan kan je hem gemakkelijk openen op de Watch3, dus ook hiervoor hoef jij je telefoon niet te pakken. 

Kortom... 
Ten opzichte van zijn voorganger is de Samsung Galaxy Watch 3 een stuk kleiner en dunner, waardoor dus hij dus fijner om je pols zit. Het leren horlogebandje dat je erbij krijgt, zorgt voor een klassieke en chique uitstraling. Echter moet je voor het sporten wel een sportbandje kopen, want de leren band is daar niet geschikt voor (41 mm of 45 mm). De functies van de Watch3 komen overeen met die van de originele Watch. Maar de Watch3 heeft toch nog wat extra functies, zoals een zuurstofmeter, valdetectie en VO2 max metingen. Wil je dat jouw smartwatch wel beschikt over deze functies? Kies dan zeker weten voor de Samsung Galaxy Watch3!

 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden