Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% korting met code: MAMA1515% korting met code: MAMA15

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% korting met code: MAMA1515% korting met code: MAMA15

Door Giovanny , 19 oktober 2022

Samsung Galaxy Watch 5 Pro review

De Samsung Galaxy Watch 5 pro is een smartwatch met geavanceerde functies waarmee je onder andere je leefstijl kan monitoren tot in de details. Verder kan je met Galaxy Watch 5 Pro gebruik maken van verschillende smartwatchfuncties. Lees verder om erachter te komen of de Galaxy Watch 5 Pro het waard is.

In deze blog lees je over de volgende informatie van de Galaxy Watch 5 Pro:

  • Display en Design
  • Gezondheidsmonitoring
  • Connectiviteit
  • Verschillen tussen de Galaxy Watch 5 en Galaxy Watch 5 Pro
  • Of je de Watch 5 Pro over de Watch 5 moet nemen

 

Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Afmeting

45.4 x 45.4 x 10.5 mm

Gewicht

46.5g

Display

Sapphire crystal en 1.4" (34.6mm)

Resolutie

450x450

Materiaal

Titanium

Connectiviteit

Wifi, bluetooth v5.2, NFC, GPS

Levensduur batterij “normaal gebruik”

Tot 80 uur

Kleuren

Titanium grijs en titanium zwart

Beschikbaar geheugen (GB)

7.5

Display

De Galaxy Watch 5 Pro heeft een scherp AMOLED-scherm met een resolutie van 450 x 450 op de main display. De weergavekwaliteit is hoog en dat mag verwacht worden van deze smartwatch. De kleuren zien er goed uit en de bediening is eenvoudig door het responsieve scherm. Ook de randen van de Galaxy Watch 5 zijn responsief op aanrakingen, je kan de randen bijvoorbeeld gebruiken om te scrollen en je volume of helderheid aan te passen.

Design

Als we moeten geloven wat Samsung ons vertelt is de Galaxy Watch 5 Pro de ideale smartwatch voor outdoor activiteiten. De behuizing van de Galaxy Watch 5 Pro is zeer stevig en bestaat uit titanium randen en saffierglas.

De horloge komt met de Samsung D-Buckle sport band. Je kan het bandje vervangen en een ander bandje koppelen. Bijvoorbeeld met een nette leren band of een comfortabele nylon band. Neem gerust een kijkje bij onze Galaxy Watch 5 Pro bandjes.

Stof- en waterbestendig

Naast de sterke behuizing is de Galaxy Watch 5 Pro waterbestendig. Dankzij de IP68-certificering is stof, zweet, regen of zwemmen geen probleem.

Gezondheidsmonitoring

Met de Galaxy Watch 5 Pro is het mogelijk om verschillende activiteiten te meten. Lees verder om erachter te komen wat voor dagelijkse activiteiten je kan meten.

Bioactive Sensor

Aan de achterkant van de Galaxy Watch 5 Pro vind je de bioactive sensor die de Galaxy Watch 5 ook heeft. De bioactive sensor meet je hartslag, bloedzuurstofgehalte en neemt een elektrocardiogram (ECG) af.

Verder kan je met de BIA sensor (bio-electrical impedance analysis) je BMI, vetpercentage en spiermassa meten. Je zet je vinger op je scherm waardoor er een elektrische stroom door je lichaam heen gaat die je spieren, vet en botten meet.

Route work-out

De route work out gps-functie is exclusief voor de Pro 5 ontwikkeld. Route work-out is een manier om vooraf bepaalde routes te volgen tijdens het wandelen of fietsen. Hiervoor moet je speciale GPX-bestanden importeren van je telefoon. Eenmaal geïmporteerd, selecteer je de functie route work-out en je horloge toont de route. Je kan eventueel ook zelf je routes creëren met deze functie.

Fitness

De Galaxy Watch 5 Pro is de ideale work-out partner. Zo heeft de horloge een automatische work-out functie die herkent wanneer jij met een work-out begint. De Galaxy Watch 5 Pro is zelfs zo slim dat als je stopt bij een verkeerslicht, je work-out meting op pauze wordt gezet.

In de Samsung Health app kan je gratis en betaalde trainingsschema’s vinden. Ze zijn allemaal gesorteerd per sectie (balans, gewichtsverlies, cardio, yoga etc.) en moeilijkheidsgraad. Je kan in de Health app ook je hartslag en calorieverbrandingsdata vinden.

Slaapmonitor

Je kan met de Watch 5 Pro ook je slaap monitoren. Je kan bijhouden hoe diep of licht je hebt geslapen, wanneer je het doet en hoe lang het heeft geduurd. Hetzelfde geldt voor je REM slaap. In de Samsung Health App kan je de analyse terugvinden.

De Galaxy Watch 5 Pro heeft een groot scherm en weegt samen met de Samsung D-Buckle sport band ongeveer 76 gram dit kan tijdens het slapen voor sommigen oncomfortabel zijn. Voor lichtere bandjes moet je zijn bij onze Galaxy Watch 5 Pro Bandjes.

Batterijkwaliteit

De batterijkwaliteit van de Galaxy Watch 5 Pro onderscheid de horloge van alle Android smartwatches. Hij houdt het ongeveer 3 dagen vol zonder op te laden. Als je één activiteit een half uur trackt, bijvoorbeeld met de GPS gaat er 5% van je batterij af. Samsung geeft aan dat de horloge ongeveer 80 uur volhoud maar met dagelijks Always-on en gezondheidsmonitoring houdt de Galaxy Watch 5 het ongeveer 3 dagen vol.  

Bij het opladen duurt het vanaf 0%:

  • 20 minuten om bij 40% te komen
  • 40 minuten om bij 65% te komen
  • 90 minuten om bij 100% te komen

Connectiviteit

De Galaxy Watch 5 Pro heeft de mogelijkheid zich te koppelen aan Wi-Fi en bluetooth. Je moet jezelf afvragen of je dat genoeg vind. Zo niet? Dan kan je ervoor kiezen om de LTE-versie van de Galaxy Watch 5 Pro te nemen. Met de LTE-versie kan je je telefoon thuis laten en kan je horloge notificaties, e-mails, berichten en inkomende oproepen beantwoorden.

Het is belangrijk om te weten dat je een eSim moet koppelen aan je mobiele netwerk. Het koppelen van een eSim aan je huidige abonnement kost maandelijks extra geld en is niet bij elke provider mogelijk. Controleer dit dus eerst voordat je ervoor kiest de LTE-versie te nemen.  

Verschil Galaxy Watch 5 en Galaxy Watch 5 Pro

 

Galaxy Watch 5

Galaxy Watch 5 Pro

Display

40mm: 1.19-inch (396x396), AMOLED display.

44mm: 1.36-inch (450x450), AMOLED display

1.36-inch(450x450), AMOLED display.

Materiaal

Armor aluminium

Titanium

Gewicht

40mm: 28.7 gram

44mm: 33.5 gram

46.5 gram

Sensoren

Accelerometer, Barometer, Samsung bioactive Sensor (optische hartslag + elektrisch hartsignaal + BIA), huidtemperatuur, gyro sensor, geomagnetische sensor, lichtsensor

Accelerometer, Barometer, Samsung bioactive Sensor (optische hartslag + elektrisch hartsignaal + BIA), huidtemperatuur, gyro sensor, Geomagnetische sensor, lichtsensor

Batterij

40mm: 284 mAh

44mm: 410 mAh

590 mAh

Batterijlevensduur

50 uur

80 uur

Kleuren

40mm: zilver, grijs, rosé goud

44mm: blauw , zilver, grijs

Titanium zwart , titanium grijs

 

Connectiviteit

Bluetooth 5.2, Wi-Fi 2.4ghz en 5ghz, GPS, NFC, LTE (optioneel)

Bluetooth 5.2, Wi-Fi 2.4ghz en 5ghz, GPS, NFC, LTE (optioneel)

Route work-out

-

✔️

Prijs

40mm:

€299,00

€349,00 LTE versie

 

44mm:

€329,00

 €359,00 LTE-versie

€462,00

€512,00 LTE-versie

 

 

De Galaxy Watch 5 Pro is simpelweg een luxere versie van de Galaxy Watch 5. De Galaxy Watch 5 Pro wordt door Samsung op de markt gezet als een smartwatch voor avonturiers en de Galaxy Watch 5 wordt op de markt gezet als een smartwatch voor dagelijkse gezondheidsdoelen. Echter zijn de verschillen tussen de twee niet heel groot, er is geen overtuigende reden om de Watch 5 Pro over de Watch 5 te nemen tenzij je een langere batterijlevensduur en GPX route work-out functie onweerstaanbaar vindt.

Bovendien kan je met andere Wear OS apps prima een andere app gebruiken om je work-out route bij te houden. Daarnaast kan een kleinere Watch 5 tijdens het slapen comfortabeler voor je pols zijn. Je gaat met de Watch 5 Pro dus niet flink vooruit op gebruiksgemak of functies.

Galaxy Watch 5 of Galaxy Watch 5 Pro nemen?

Zoals hiervoor geschreven weten we dat de twee smartwatches niet heel veel verschillen. Toch kan het ingewikkeld zijn om een beslissing te maken en daarom helpen we je!

Neem de Galaxy Watch 5 als je:

  • Een kleine smartwatch prima vind
  • Een goedkopere versie van de Galaxy Watch 5 Pro wil

Neem de Galaxy Watch 5 Pro als je:

  • Batterijlevensduur erg belangrijk vind
  • Een uniek design wil met titanium
  • GPS functies voor fietsen en hiking wil gebruiken

Conclusie

De Galaxy Watch 5 Pro is een luxe smartwatch met een titanium kast en saffierglas. De route work-out met GPX functie geeft je de mogelijkheid routes te creëren en te importeren voor het wandelen en fietsen. Verder is de batterijlevensduur een grote upgrade in vergelijking tot andere Android smartwatches. Echter verschilt de Galaxy Watch 5 Pro in vergelijking tot de Galaxy Watch 5 niet genoeg buiten de hiervoor genoemde functies om te zeggen dat het een prijsverschil van meer dan €100,- waard is.

Meest gestelde vragen

Kan je de Galaxy Watch 5 Pro gebruiken zonder smartphone in de buurt?

Ja, met de LTE-versie hoeft je smartphone niet in de buurt te zijn om berichten, notificaties en inkomende oproepen te beantwoorden.

Kan je het bandje van de Galaxy Watch 5 Pro vervangen?

Ja, bekijk onze Galaxy Watch 5 Pro Bandjes, beschikbaar in verschillende stijlen.

Passen Galaxy Watch 5 bandjes op Galaxy Watch 5 Pro?

Ja, de Galaxy Watch 5 40mm en 44mm bandjes passen op de Galaxy Watch 5 Pro. De polsbandjes zijn namelijk allemaal één maat.

Is de Samsung Galaxy Watch 5 Pro compatibel met iPhone?

Nee, je hebt een Android-toestel nodig en als je geen Samsung toestel gebruikt moet je gebruik maken van een speciale plug-in.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden