Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Robin, 24 maart 2021

Mi band 4 vs Mi band 5

Het design & beeldscherm

Wat design betreft is er amper verschil te doen. Beide modellen zijn nog steeds erg klein en zien er vrijwel hetzelfde uit. Het scherm van De Mi band 5 is minimaal groter geworden met een 1,1 inch AMOLED scherm, ten opzichte van de 0,95 inch AMOLED scherm die je krijgt of hebt bij de Mi band 4. De resolutie is ook ietsje beter : 126 x 294 voor de 5 en 120 x 240 voor de 4. Omdat het horloge iets groter is weegt de Mi 5 tracker 1,1 gram meer : 23,3 gram om 22 gram.  

Mi band 4 vs Mi band 5

Batterijduur Mi band 4 vs Mi band 5

Voor sommigen is de batterijduur een belangrijk onderdeel, dus dit wilde we ook even meenemen. De batterij van de Xiaomi Mi band 5 is iets kleiner dan bij zijn voorganger : 100mAh. Bij de Xiaomi band 4 was dit nog 135mAh. Dit houdt in dat het nieuwe korter meegaat. Hij gaat wel nog steeds 14 dagen mee, al is dit 6 dagen minder dan de Mi band 4. 

Opladen bij de nieuwere Xiaomi Mi 5 gaat wel makkelijker. In tegenstelling tot zijn voorganger waar je de band eruit moest halen, kun je nu eenvoudig en snel ‘magnetisch’ opladen. 

Waterbestendig?

Beide modellen zijn 5ATM (5 bar) waterbestendig, wat inhoud dat ze bestand zijn tegen water bij het zwemmen aan de oppervlakte of bij het douchen, zolang er geen grote temperatuurverschillen zijn. Ze zijn niet bestand tegen hoge waterdruk, dus je kunt er niet mee diep duiken. Dit gaat tot 50 meter. 

Xiaomi heeft voor mensen die graag zwemmen meerdere zogeheten ‘zwem modi’ geïntegreerd. Namelijk freestyle, rugslag en vlinderslag. Zo kun je precies tracken wat je doet. 

Tracking opties voor beweging, gezondheid en slaap

De tracking van de Mi band 5 is in de meeste opzichten verbeterd t.o.v. de Mi band 4. Alleen de hartslagsensor is nog hetzelfde. 

Slaap 

Vooral op het gebied van de slaapkwaliteit krijg je aanzienlijk nauwkeurigere resultaten én feedback. Voorheen werd alleen ‘Awake’, ‘light sleep’ en ‘deep sleep’ bijgehouden, maar nu zit daar ook REM (Rapid Eye Movement) bij. 

Bij het monitoren van slaapproblemen en onregelmatigheden in dit proces geeft de applicatie bepaalde suggesties om jouw slaap te verbeteren.  

Activiteiten

Met de nieuwe band kun je meer activiteiten bijhouden dan bij het vorige model. Zie onderstaand. 

  • Walking
  • Outdoor running
  • Treadmill
  • Cycling
  • Pool swimming
  • Freestyle

Daar is voor de Mi 5 bijgekomen : 

  • Indoor cycling
  • Rowing machine
  • Yoga
  • Elliptical
  • Rope jump

Zoals je kunt zien is het aantal soorten activiteiten die je kunt meten bijna verdubbeld. Zo kun je dus meerdere soorten oefeningen bijhouden wat dus een pluspunt is van het nieuwere model. 

Stress

Nog een nieuwe feature voor de Xiaomi Mi band 5 is de stressmeter. Dit geeft aan hoeveel stress je hebt op bepaalde momenten. Als deze te hoog is kun je dus kiezen om actie te ondernemen door even rust te nemen of iets te doen wat je rust geeft. Het stress niveau wordt gemonitord door combinatie van stress modellen en hartslag lezingen. Dieper wordt er niet op in gegaan, dus het is lastig te bepalen hoe betrouwbaar de resultaten zijn. 

Ademhaling

Tot slot nog een extra toevoeging die Xiaomi heeft gedaan voor zijn nieuwe activity tracker, namelijk de ademhaling tracker. Deze feature ondersteund jouw manier van ademhalen aan de hand van lichte vibraties en animaties op het scherm. Zo kun je, als het even nodig is, weer helemaal tot rust komen. 

Specificaties van de Xiaomi Mi band 4 & 5 op een rijtje

mi band 4 vs 5

Prijs Xiaomi Mi band 4 & 5

Omdat beide modellen al een tijdje bestaan lopen de prijzen een beetje uiteen. Allebei de horloges vallen in een lager segment, dus de investering valt relatief mee. Normaal gesproken ligt de prijs van de nieuwere Mi band 5 rond de 35 - 40 euro, terwijl de Mi band 4 vaak ongeveer 10 euro lager ligt. 

Conclusie

We zijn voor de nieuwere Xiaomi Mi band 5 meerdere leuke toevoegingen en nieuwe features die we bij de zijn voorganger niet zien. Het enige minpuntje is eigenlijk de kleinere batterij. Dan is de beslissing aan jou of je een kleine extra investering het waard is om het meest recente model aan te schaffen. Zelf heb ik hem al!

Mocht je er voor kiezen voor er eentje te kopen hou dan in je achterhoofd dat wij van smartwatchbanden.nl altijd leuke Xiaomi mi band 4 horlogebandjes & Mi band 5 bandjes in ons assortiment hebben die jouw wearable van een nog mooiere look voorziet! 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden