Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Arvid, 2 augustus 2022

Huawei Watch Fit 2 review

Naast de Huawei Band 7 komt Huawei dit jaar ook nog met een andere smartwatch: De Huawei Watch Fit 2. Deze smartwatch zit in een hoger segment, en komt dan ook met meer features. Wat deze features zijn, lees je in onze review.

Specificaties

We duiken gelijk in een overzicht van de specificaties:

 

Huawei Watch Fit 2

Afmetingen

46mm x 33,5mm x 10,8mm

Display

1.74 inch AMOLED

Resolutie

336 x 480 pixels (336 PPI)

Waterdicht

Ja (5 ATM)

Batterij

292 mAh (7-10 dagen)

GPS

Ingebouwd

In de specificaties kunnen we zien dat de Huawei Watch Fit 2 een groter scherm heeft dan zijn voorganger. Wel lijkt de Huawei Watch Fit 2 erg op de Huawei Watch Fit, wat geen slecht gegeven is. De Watch Fit 2 heeft een klassiek vierkant ontwerp, wat er elegant uitziet en goed om de pols zit. Het display heeft een hoge pixeldichtheid en komt scherp uit de test, later meer hierover. 

De Huawei Watch Fit 2 komt met ingebouwde GPS, een groot pluspunt. Hierdoor hoef je niet meer je telefoon mee te nemen tijdens het fietsen of hardlopen. Contactloos betalen met de Huawei Watch Fit 2 is mogelijk, als je de Classic of Elegant versie koopt. Verderop in deze blog zullen we alle edities vergelijken.

Design

Het rechthoekige ontwerp van de Huawei Watch Fit bleek te bevallen bij Huawei: De Watch Fit 2 lijkt veel op zijn voorganger. Ook heeft de Watch Fit 2 veel weg van de goedkopere Band 7. Wij vinden dat het rechthoekig ontwerp een klassieke smartwatch look geeft, en dat deze vorm makkelijk in gebruik is.  

Huawei Watch Fit 2: Elegant Classic Active

Het ontwerp verschilt per editie, je kunt de Huawei Watch Fit namelijk in verschillende versies kopen. Je hebt de Active Edition, het sportieve basismodel met een silicone bandje, de Classic Edition met een leren bandje, of de Elegant Edition met luxe Milanese bandjes.  

Aan de zijkant van de Watch Fit 2 vind je een knopje om door de menu’s te navigeren en apps te sluiten. Samen met het touchscreen maakt dit dat je snel en makkelijk door de watch kunt navigeren. De software van Huawei, HarmonyOS, is ook mee gesleuteld, en betreed wat ons betreft toe tot een van de beste smartwatch operating systems. 

 Active vs Classic vs Elegant

De Huawei Watch Fit 2 is verkrijgbaar in drie ‘edities’: Active Edition, Classic Edition, en Elegant Edition. Het verschil is zit niet alleen in de prijs en het uiterlijk. Wij hebben alle verschillen tussen deze edities op een rijtje gezet: 

 

Active

Classic

Elegant

Prijs

€ 149,-

€ 179,-

€ 229,-

Polsmaat

13 tot 21 cm

14 tot 21 cm

12 tot 20 cm

Gewicht

26 gram

30 gram

30 gram

Materialen

Polymer

Aluminium & Polymer

Aluminium & Polymer

Bandje

Silicone

Leer

Milanees

NFC

 ❌

 ✔️

 ✔️

Er zijn dus een paar belangrijke verschillen. Te beginnen is het ontwerp van de watch erg afhankelijk van de editie die je kiest. De sportieve Active met een silicone bandje ziet er heel anders uit dan de modieuze Elegant met luxe Milanese band. Wil je contactloos betalen? Dan moet je gaan voor de Classic of Elegant, want NFC wordt niet ondersteund op de Active. 

Wat is NFC?

NFC staat voor Near-Field Communication, en is de hardware die het mogelijk maakt om contactloos te betalen bij een pinapparaat.

Huawei Watch Fit 2 Elegant vs Classic

Een aantal dingen blijven tussen de versies hetzelfde. Je draait dezelfde software, en het display en de afmetingen van de Watch Fit 2 veranderen niet. Behalve de bovengenoemde sensoren en functies, zijn ook deze hetzelfde. Je kunt voor alle versies dezelfde oplader gebruiken.

Sensoren & Features

Een belangrijke functie van een smartwatch is natuurlijk het ondersteunen van sporten en workouts. De Huawei Watch Fit 2 komt daarom met een mooie line-up aan sensoren en functies die hierbij helpen, zoals de 96 sportmodi, een hartslagmeter, en SpO2 sensor. 

Met de ingebouwde GPS hou je eenvoudig bij hoe ver en waar je geweest bent. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig de snelheid en afstand van het hardlopen of fietsen bijhouden. Ook kun je gebruik maken van de navigatie. Dit vinden wij een belangrijke functie, omdat het betekent dat je geen smartphone bij je hoeft te hebben wanneer je gaat hardlopen, fietsen, of wandelen. 

Huawei Watch Fit 2 sensoren en features

Huawei heeft ook een nieuwe ‘healthy living’ functie toegevoegd, waar je je eigen doelen kunt stellen. De Watch helpt je dan om deze doelen te halen. We hebben deze functie getest, en vinden dat het erg goed werkt. Bovendien kun je een hardloopplan maken gebaseerd op je gezondheid. Om je te motiveren om te sporten heeft Huawei een game-achtige ervaring ontwikkeld die je beloond voor bepaalde mijlpalen tijdens het sporten. 

Natuurlijk komt de Huawei Watch Fit 2 ook met een slaapmonitor, om bij te houden hoe je slaapt. Deze Huawei TruSleep komt niet altijd even goed uit de test, wanneer je op zoek bent naar een accurate slaapmonitor kun je beter kiezen voor een Fitbit of Garmin smartwatch. 

Display

Het display van de Huawei Watch Fit 2 is zeer scherp dankzij de resolutie van 336 x 480 pixels. Het 1.74 inch AMOLED display is iets groter dan de 1.64 inch van de Huawei Watch Fit, waardoor je net wat meer informatie ziet ten kosten van het formaat. 

Dankzij de goede performance van de Watch Fit 2 werkt het touchscreen snel en responsief. De animaties zijn vloeiend en de watch voelt goed om doorheen te scrollen en swipen. 

Huawei Watch Fit 2 display

De Watch Fit 2 komt ook met een Always-On functie, waardoor je de Watch niet meer op hoeft te wekken om het scherm te lezen. Wanneer je batterij wilt besparen kun je dit uitzetten en kiezen voor een opwekfunctie die het scherm van de watch aan zet als je er naar kijkt.

Batterij

Dankzij de 292 mAh batterij hoef je de Watch Fit 2 niet vaak op te laden. Huawei adverteert dat je met normaal gebruik zo’n 10 dagen met de Watch Fit 2 kan doen zonder deze op te laden. Met zwaar gebruik zeggen ze dat je er 7 dagen mee kunt doen. Uit onze tests blijkt dat deze claims ook daadwerkelijk kloppen.

huawei watch fit 2 batterijduur

De Watch Fit 2 hield het bij ons 7 dagen uit met de hartslagmeter, SpO2 meter, en healthy living constant aan. Dit betekent dat de Huawei Watch 7 goed scoort qua batterijduur ten opzichte van andere smartwatches. 

Het opladen gaat snel en makkelijk, maar de magnetische oplader die je krijgt bij de watch is redelijk gevoelig. Je moet met enige verfijning de watch aansluiten en neerleggen wil je deze goed opladen. We hadden liever een USB-C aansluiting op de achterkant gezien, zoals bij sommige andere watches van Huawei. 

Verwissel gemakkelijk en snel bandjes

De Huawei Watch Fit 2 komt met een nieuw systeem om bandjes te verwisselen: Een quickrelease systeem genaamd ‘Link Design’. Je drukt simpelweg een knopje in om het bandje los te halen en te vervangen. Het nieuwe bandje klikt direct in de Watch Fit 2.

Wil je een nieuwe look? Dan is dat dankzij het nieuwe systeem snel gebeurd. Bekijk snel ons ruime aanbod aan bandjes voor de Huawei Watch Fit 2. Na het sporten haal je eenvoudig je siliconen bandje van de Watch Fit 2, om te wisselen naar een elegant leren of Milanees bandje.

Prijs en beschikbaar van de Huawei Watch Fit 2

De Huawei Watch Fit 2 is sinds 16 juni 2022 beschikbaar in Nederland. De prijs is gemiddeld voor het middensegment. De prijs is afhankelijk van welke editie je kiest.

 

Active

Classic

Elegant

Prijs

€ 149,- 

€ 179,-

€ 229,-

Conclusie

De Huawei Watch Fit 2 is een goede all-round smartwatch. Je krijgt meer dan voldoende functies voor allerlei activiteiten en sporten, en de nieuwe ‘healthy living’ werkt goed om een gezonde levensstijl aan te houden. Ook de batterijduur is erg goed, waardoor je maar één keer per week de Watch Fit 2 hoeft op te laden.

De Watch Fit 2 is zeker niet duur, maar er zijn goedkopere smartwatches te vinden in dit segment, zoals de Fitbit Charge 5. De slaapmonitor presteert matig, iets wat op andere watches in dit segment zeker beter presteert.

huawei watch fit 2 review conclusie

Meest gestelde vragen

Werkt de Huawei Watch Fit 2 met een iPhone?
Ja, de Huawei Watch Fit 2 werkt samen met iOS apparaten die iOS 9 of later draaien. Je download de Android Wear app in de App Store om de Watch Fit 2 te koppelen. 

Welke bandjes passen op de Huawei Watch Fit 2?
De Huawei Watch Fit 2 heeft een nieuwe aansluiting voor de bandjes, het Link Design systeem. Je hebt dus specifieke bandjes voor de Huawei Watch Fit 2 nodig. Bekijk ons aanbod aan bandjes voor de Huawei Watch Fit 2 hier. 

Wanneer komt de Huawei Watch Fit 2 uit?
De Huawei Watch Fit 2 ligt sinds 16 juni 2022 in de winkel. De prijs is afhankelijk van welke editie je koopt. 

Kan ik mijn Huawei Watch Fit 2 zonder telefoon gebruiken?
Dankzij de ingebouwde GPS kun je de Huawei Watch Fit 2 zonder telefoon gebruiken, ook tijdens het sporten. Wil je contactloos betalen? Dan moet je kiezen voor de Classic of Elegant, want de Active Edition ondersteund geen NFC. 

Reacties

  • Door Ien, 2 augustus 2022

    Mijn huawei fit 2 die ik nu een paar maanden heb is niet correct met de meting van kilometers wandelen. Ik heb mijn mobiel en de smartwatch allebei aan. De smartwatch geeft 5.76 km aan en mijn mobiel 5.60 km.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden