Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Arvid, 22 juli 2022

Garmin Fenix 7 review

De Garmin Fenix 7 is met recht een sporthorloge van het hoogste niveau. Het is misschien wel het meest geavanceerde sporthorloge tot nu toe. Natuurlijk komt dit met een flinke prijskaart. In deze review van de Garmin Fenix 7 kijken we naar alle ins en outs, zodat jij kan bepalen of de prijs het waard is.

Specificaties

 

Garmin Fenix 7

Afmetingen

42mm, 47mm, of 52mm x 14.5mm

Gewicht

79 gram

Display

1.3 inch Always-On

Resolutie

260 x 260 px (283 ppi)

Interne opslag

16 GB

Batterij

350 mAh (~20 dagen)

Sportmodi

70+ 

De Garmin Fenix 7 komt in verschillende modellen, waar de specificaties iets verschillen. Welke modellen dit zijn lees je iets verderop in de review.

Sensoren van de Garmin Fenix 7

 • Hartslagmeter
 • GPS
 • GLONASS
 • Galileo
 • Barometrische hoogtemeter
 • Ademhalingssnelheid (24/7)
 • Kompas
 • Gyroscoop
 • Versnellingsmeter
 • Thermometer
 • Acclimatisering Pulse Oxymeter

De Garmin Fenix 7 komt met een hele lijst aan sensoren, zoals je kan verwachten in deze prijscategorie. Alles wat je kunt bedenken zit op de Garmin Fenix 7. Hieruit blijkt ook wel dat de Garmin Fenix 7 echt een sporthorloge is voor de fanatieke sporter. Er zitten zoveel gedetailleerde sensoren op, dat je als casual sporter misschien ook genoeg hebt aan een watch zoals de Garmin Forerunner, een instapmodel sporthorloge.

Wel blijkt uit testen dat de hartslagmeter, een simpel onderdeel zou je denken, het niet zo goed doet als bijvoorbeeld de Apple Watch of zelfs hele goedkope alternatieven zoals de Mi Band 7. Vooral het forse gewicht van de Garmin Fenix 7 zorgt ervoor dat de hartslagmeter minder accuraat is dan bij andere smartwatches. 

De multi-band GPS van de Garmin Fenix 7 komt goed uit de test, en is erg accuraat. Je kunt hiermee zeer nauwkeurig je wandel-, hardloop-, en fietsroute op de kaart zien. Met de nauwkeurige hoogtemeter en versnellingsmeter kun je deze data combineren tot een interessante analyse van je workout.

Over het algemeen kun je dus ontzettend veel met de Garmin Fenix 7 als het om sporten gaat. De watch zit vol met sensoren, apps, en functies, om jouw sportervaring optimaal te analyseren en in kaart te brengen.

Design & Display

Het design van de Garmin Fenix 7 is zoals we het verwachten van Garmin: Een grote dikke klok met een robuuste uitstraling en een hoop knoppen om de watch te besturen. Het grote formaat is natuurlijk nodig om alle functies in deze watch te proppen. Erg understated ben je niet met een Fenix 7, het is simpelweg een grote en opvallende watch. 

design van de garmin fenix 7

Je kunt veel personaliseren wanneer je een Fenix 7 besteld, zo kun je de kleuren van de behuizing aanpassen, en kiezen voor veel verschillende bandjes. Het personaliseren kan wel invloed hebben op de prijs, zo betaal je voor meeste bandjes de hoofdprijs. Bekijk ons assortiment van Garmin Fenix 7 bandjes, Fenix 7s bandjes, en Fenix 7x bandjes voor alternatieven. 

Perfect voor de sportschool

De Garmin Fenix 7 komt met veel functies waardoor het een perfect sporthorloge is voor de fanatieke sportschoolbezoeker. De Fenix 7 heeft meerdere sensoren en sportmodi die je helpen in de gym. Je kunt kiezen uit sportprofielen voor krachttraining, HIIT, cardio- en crosstraining, step-aerobics, traplopen, indoorroeien, pilates, en yoga.

Je kunt gebruik maken van de geanimeerde workouts van Garmin. Deze laten je zien hoe je een workout doet. Yoga, pilates, cardio, en krachtworkouts kun je eenvoudig bekijken op het horloge. Je ziet dan ook gelijk hoe lang je bezig bent met een workout. 

garmin fenix 7 in de sportschool
De geanimeerde workouts op de Garmin Fenix 7.

Met de Garmin Fenix 7 kun je de hersteltijd bepalen, VO2-Max opmeten, en trainingsbelasting zien. Zo kun je optimaal sporten, ook in de sportschool. De Fenix 7 komt standaard met zo’n 70 sportmodi, maar je kunt er altijd meer downloaden. Jouw sport zal er altijd wel tussen zitten.

Garmin Fenix 7 modellen

42mm 

47mm

52mm

Fenix 7S

Fenix 7

Fenix 7X

Fenix 7S Solar

Fenix 7 Solar

Fenix 7X Solar

Fenix 7S Solar Sapphire

Fenix 7 Solar Sapphire

Fenix 7X Solar Sapphire

De Garmin Fenix 7 is verkrijgbaar in verschillende groottes en versies. Zo kun je kiezen voor de Solar, die dankzij zonnepanelen in de watch de batterijduur flink kan verbeteren. Je betaald hier wel wat extra voor, maar het heeft ook wel echt impact. De prijs zal verschillen per model en uitvoering, die je overigens behoorlijk uitgebreid zelf kan samenstellen. 

garmin fenix 7 modellen overzicht

Batterijduur

De batterijduur van de Garmin Fenix 7 is zeer indrukwekkend, vooral gezien de aantal functies de watch heeft. De grotere formaten hebben ook een behoorlijk grotere batterij. Wanneer je dus gesteld bent op een lange batterijduur, kun je beter kiezen voor de 7 of 7X dan de 7S. Hieronder zie je een tabel met de batterijduur zoals gegeven door Garmin. 

Gebruik

Fenix 7S

Fenix 7

Fenix 7X

Smartwatch

tot 11 dagen

tot 14 dagen (Solar)

tot 18 dagen

tot 18 dagen (Solar)

tot 28 dagen

tot 37 dagen (Solar)

Met GPS

tot 37 uur

tot 46 uur (Solar)

tot 57 uur

tot 73 uur (Solar)

tot 89 uur

tot 122 uur (Solar)

Battery Saver

tot 38 dagen

tot 87 dagen (Solar)

tot 57 dagen

tot 173 dagen (Solar)

tot 90 dagen

1 jaar (Solar)

Expeditie GPS

tot 26 dagen

tot 43 dagen (Solar)

tot 40 dagen

tot 74 dagen (Solar)

tot 62 dagen

tot 139 dagen (Solar)

Met de Garmin Fenix 7 Solar (of Solar Sapphire) kun je de batterijduur flink verbeteren, dankzij de zonnecellen die in de watch zitten verwerkt. Met de Solar ga je al snel 25% langer mee dan met de standaard versie. Je moet dus nog steeds opladen, maar wel een stuk minder vaak. Wanneer je vaak buiten bent of sport, is de Solar versie het zeker waard. 

Garmin Fenix 7 prijs

De prijs van de Garmin Fenix 7 hangt volledig af van hoe je deze samenstelt, welk model je koopt, en welke grootte je neemt. Hieronder volgt een klein overzicht van de prijs, maar deze kan nog verschillen per kleur of bandje. We hebben de minimumprijs aangehouden. Kies je voor een andere kleur of ander bandje, dan kan de prijs oplopen.

 

Standaard

Solar

Solar Sapphire

Fenix 7

699,99

799,99

899,99

Fenix 7S

699,99

799,99

899,99

Fenix 7X

699,99

799,99

899,99

Moet ik upgraden naar een Garmin Fenix 7?

Heb jij nu de Garmin Fenix 6 om je pols zitten, en vraag je je af of de upgrade het waard is? Als het aan ons ligt wel, mits je natuurlijk de prijs kan ophoesten. De Fenix 7 is simpelweg beter dan de Fenix 6, niet alleen in de sensoren en functies, maar ook in dagelijks gebruik. De nieuwe bescherming rond de knopjes bijvoorbeeld, ook al kost het wat tijd om aan te wennen is het een goede toevoeging. Het design van de interfaces voelt verfijnder aan, en werkt een stuk makkelijker.

Conclusie

De Garmin Fenix 7 is echt de crème de la crème onder de sporthorloges. Ben jij een fanatieke sporter, wandelaar, outdoorliefhebber? Of hou je gewoon van een kwaliteitsproduct? De Garmin Fenix 7 heeft alles in huis voor jou. Het prijskaartje is wel stevig, maar het product wat er tegenover staat is dan ook een zeer capabel high-end sporthorloge. 

Meest gestelde vragen

Wanneer komt de Garmin Fenix 7 uit?
De Garmin Fenix 7 ligt sinds 18 januari in de winkel. Je kunt deze direct kopen op de website van Garmin. 

Is de Garmin Fenix 7 waterdicht?
De Garmin Fenix 7 is waterdicht, en je kunt er mee zwemmen en watersporten. Je kunt niet met de Fenix 7 duiken. 

Waar kan ik een Garmin horloge kopen?
Een Garmin horloge kun je op de website van Garmin kopen. 

Hoe lang gaan Garmin horloges mee?
Garmin horloges zijn kwalitatief hoogwaardige producten. Je kunt er van uit gaan dat deze minimaal 6 jaar mee gaan. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »