Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% korting op ALLES met de kortingscode SINT1515% korting op ALLES met de kortingscode SINT15

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% korting op ALLES met de kortingscode SINT1515% korting op ALLES met de kortingscode SINT15

Door Johnno van den Brink, 10 januari 2022

Garmin Fenix 6 vs 6 Pro

De Garmin Fenix 6 en 6 Pro hadden hun release in 2019, maar zijn tot op de dag van vandaag actuele, outdoor watches. Met name de lange batterijduur, unieke kaarten en accurate sport tracking maken de Fenix 6 en 6 Pro uniek in de smartwatch branche. 

Alle verschillen tussen de Garmin Fenix 6 en 6 Pro:

  • De Garmin Fenix 6 Pro biedt offline muziek luisteren met Spotify integratie, de Fenix 6 niet.
  • De Fenix 6 Pro heeft unieke Outdoor klimmers, fiets en Golf tracking direct geïnstalleerd.
  • De Fenix 6 heeft 64 MB opslagcapaciteit, de Fenix 6 Pro 32 GB.
  • De Fenix 6 Pro is gemiddeld zo'n € 60,- duurder dan de Fenix 6.
  • Er is alleen een WiFi verbinding mogelijk met de duurdere 6 Pro lijn.

Uiterlijk en design

De Garmin Fenix 6 en 6 Pro hebben hetzelfde jasje aan. Een roestvrijstalen behuizing met Corning® Gorilla® Glass DX maken een zeer robuuste watch. De standaard varianten verschillen wel van kleur, de Garmin Fenix 6 heeft een zilverkleurige rand, de Garmin Fenix 6 Pro een zwarte rand. Standaard worden ze geleverd met een Garmin Fenix 6 bandje van siliconen. 

De 47mm klok en knopjes doen niet van elkaar onder, ook bediening en standaard software is identiek bij de Fenix 6 en Fenix 6 Pro. 

Navigatie en kaarten

garmin kaarten fenix 6 en pro

De navigatie op de standaard Fenix 6 bestaat uit basis kaarten. Een vooraf ingestelde route kun je lopen en daar is alles mee gezegd. Met de 6 Pro krijg je meerdere elementen te zien op de kaart en kun je de route wijzigen naar wens op elk moment. De 6 Pro biedt voornamelijk meer "landmarks" zoals je op de bovenstaande afbeelding ziet.

Offline muziek luisteren

Door de opslagcapaciteit op de Garmin Fenix 6 Pro heb je de mogelijkheid om muziek op te slaan en af te spelen terwijl je online bent. De Garmin Fenix 6 heeft geen opslagcapaciteit van dit niveau (slechts 64mb) en kan dus geen muziek opslaan. 

Om muziek te downloaden van Spotify kun je de volgende stappen volgen (let erop dat de WiFi verbonden is het met netwerk op het moment van downloaden):

Offline muziek afspelen Fenix 6 pro

Bron & uitvergroten: www.garmin.com

Verschil in opslagcapaciteit

Het grote verschil in opslagcapaciteit heeft voornamelijk te maken met het stukje "offline muziek luisteren". De Fenix 6 is niet bedoelt om muziek mee te luisteren en heeft hierom geen WiFi antenne op mogelijkheid tot muziekopslag. 

De Fenix 6 kan wel historie opslaan van gelopen routes, daar is de 64 MB voldoende voor. 

De Garmin Connect app

Maak gebruik van de Garmin Connect app om data uit te wisselen tussen de Watch en jouw smartphone. Zo krijg je mooie inzichten over prestaties en mogelijkheden van de jou en je Fenix watch.

Schermen zijn identiek

Zowel de Garmin Fenix 6 als de Fenix 6 Pro hebben een harde beschermende 47 mm klok uitgerust met Corning® Gorilla® Glass DX. Wil je nog zuiniger omgaan met het dure scherm van de Garmin Fenix 6 (Pro)? Overweeg dan een Garmin Fenix 6 (Pro) screenprotector. Een kleine moeite, wel extra bescherming!

Ingebouwde extra's

De Garmin Fenix 6 Pro is ook uniek door de 42.000 vooraf ingeladen golfbanen waar je gelijk mee aan de slag kunt. 

Ben je een fanatiek fietser? Dan heeft de 6 Pro variant ook beschikking over fietskaarten, fietsprofielen, koersen en een vermogenssensor. 

Ook als je je bevind in de klimsport biedt de 6 Pro meer dan de gemiddelde smartwatch. Je kunt bijv. je "grading" aangeven en de hoeveelheid keren "gevallen" worden geregistreerd.

Conclusie

De Garmin Fenix 6 Pro is simpelweg een stukje duurder dan de Garmin Fenix 6, maar biedt ook echt wel meer. Voornamelijk de WiFi verbinding, Offline muziek luisteren en ondersteuning voor meerdere outdoor sporten maakt de 6 Pro de moeite waard.

Als je hierin geen voordeel ziet, is de Garmin Fenix 6 uiteraard voldoende. Mocht je één van beide aanschaffen hebben wij een ruim assortiment aan Garmin Fenix 6 (Pro) bandjes

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »