Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

14% korting bij orders boven de €14 code: VALENTIJN1414% korting bij orders boven de €14 | code: VALENTIJN14

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

14% korting bij orders boven de €14 code: VALENTIJN1414% korting bij orders boven de €14 | code: VALENTIJN14

Door Giovanny, 2 december 2022

Fossil Gen 7 geruchten

De Fossil Gen 7 was verwacht in Q4 van 2022 maar tot de dag van vandaag is er nog geen smartwatch in zicht. Q4 duurt vandaag nog officieel één maand en we hebben nog niks gehoord en gezien van Fossil, wat betreft de Fossil Gen 7.

In deze blog vertellen we wat we verwachten van de Fossil Gen 7.

Wat we verwachten van de Fossil Gen 7

We weten momenteel het minimale van de Fossil Gen 7 omdat er nog geen details zijn gepubliceerd over de smartwatch. We weten niet eens of hij wel uitkomt, op welke chip hij zal draaien en welke besturingssysteem de Gen 7 zal hebben.

Lees verder om erachter te komen wat we verwachten van de Fossil Gen 7.

Fossil Gen 7 geruchten: een nieuw ontwerp

Fossil houdt de afgelopen jaren een ronde watch face aan en we verwachten dat dit voor de Fossil Gen 7 niet zal verschillen. Er werden eerder dit jaar in april bij de FCC (Federal Communications Commission) twee modellen geregistreerd door Fossil, de details suggereren dat beide modellen ronde displays zullen hebben. Of het om de Fossil Gen 7 gaat weten we niet.

We verwachten in ieder geval geen verandering in het ontwerp voor de Fossil Gen 7 gezien de consistentie in het ontwerp bij de voorgaande Fossil Gen modellen.

Fossil Gen 7 geruchten: specificaties  

De specificaties van de Fossil Gen 7 blijven een mysterie, maar de FCC registratie leverde wel wat nuttige informatie op. Het is namelijk mogelijk dat de Gen 7 nog steeds draadloos kan opladen. Verder verwachten we dat de volgende functies terugkeren: de spo2 sensor, ingebouwde GPS, ingebouwde luidspreker, hartslagsensor en NFC voor Google Pay.

De Gen 7 kan ook debuteren met de Snapdragon 5100 SoC, de nieuwe chip van Qualcomm. De snapdragon 5100 zou net als de Fossil Gen 7 in 2022 onthuld worden. Natuurlijk verwachten we dat de Snapdragon zou releasen in een smartwatch, als de snapdragon 5100 gepubliceerd wordt voor de Fossil Gen 7 is het veilig om te zeggen dat de Fossil Gen 7  waarschijnlijk op de chip zal draaien.

Fossil Gen 7 geruchten: verbeterde software

Ergens is het voor de hand liggend om te verwachten dat de Fossil Gen 7 zal draaien op Wear OS 3. Echter heeft Google nog geen duidelijk statement gemaakt over wanneer Wear OS 3 naar oudere wearables gaat, laat staan de toekomstige.

Naast de Galaxy Watch 4 heeft Google niet duidelijk gemaakt welke nieuwe smartwatches Wear OS 3 zullen krijgen. Het is afwachten op meer duidelijkheid hierover, het besturingssysteem is voor velen een belangrijke factor in het koopproces.

Fossil Gen 7 geruchten: verbeterde accuduur

Ondanks de verbetering in laadsnelheid, is de batterijlevensduur van de Fossil Gen 6 zwak. Bij normaal gebruik duurt het ongeveer 24 uur voordat hij uitvalt.

Met de GPS modus aan is de accuduur nog veel korter, de TicWatch Pro 3 Ultra gaat bijvoorbeeld drie dagen mee bij normaal gebruik wat erg lang is voor Wear OS.

In vergelijking tot de concurrenten Garmin en Fitbit loopt de Fossil Gen generatie nog achter met de batterijlevensduur. We verwachten hier dus een verbetering in te zien voor de Gen 7.

Fossil Gen 7 geruchten: een duik in het diepe

3 ATM is voor normaal gebruik meer dan genoeg. Als je een zwemmer bent overweeg je met je Gen 6 misschien toch om hem af te doen. Het is geen groot probleem maar het zou geen kwaad doen om de waterbestendigheid te verbeteren. In vergelijking tot de concurrenten in dezelfde prijsklasse hebben bijna alle smartwatches een waterbestendigheidswaarde van 5 ATM. 

Fossil Gen 7 geruchten: slaap monitoring

Hoe belangrijk de diepe slaap en REM-slaap ook zijn, we weten dat ook de lichte slaap en periodes van rusteloosheid belangrijk zijn in het beoordelen van je slaap. Bij het beoordelen van de slaapkwaliteit is het belangrijk om over nauwkeurige data te beschikken. De Gen 7 zal geen gezondheidsgerichte smartwatch zijn maar dat betekent niet dat de basis van slaapmonitoring oppervlakkig moet zijn.

Fossil Gen 7 geruchten: release date  

De Fossil Gen 5-modellen kwamen uit in augustus 2019, ongeveer een jaar na de 4e generatie Fossil Gen. De Fossil Gen 6 maakte in september 2021 zijn debuut. We zijn momenteel bijna in 2023, een release dit jaar is dus zeer onwaarschijnlijk. Er is geen enkel seintje geweest wat er op duidde dat de Gen 7 zal uitkomen. De Google Pixel Watch is zelfs eerder uitgekomen.

Onze verwachting is dat de Gen 7 in Q4 van 2023 uitkomt.

Fossil Gen 7 geruchten: prijs

De Fossil Gen 6 is momenteel verkrijgbaar in 2 maten: 42mm en 44mm.

 

42 mm

44 mm

Prijs

€300,-

€330,-

De prijzen hierboven zijn van de Fossil Gen 6 op de release date in 2021. We verwachten dat de Fossil Gen 7 in dezelfde maten verkrijgbaar zal zijn voor dezelfde prijzen bij release date.

Conclusie

Al met al weten we nog weinig van de Fossil Gen 7, voor nu is het alleen speculeren met de beschikbare informatie. We houden onze oren en ogen open voor nieuws over de Gen 7 en updaten deze blog wanneer er iets nieuws bekend is!

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »