Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% lentekorting met code: 𝐋𝐄𝐍𝐓𝐄𝟏𝟓 🌷15% lentekorting met code: 𝐋𝐄𝐍𝐓𝐄𝟏𝟓 🌷

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% lentekorting met code: 𝐋𝐄𝐍𝐓𝐄𝟏𝟓 🌷15% lentekorting met code: 𝐋𝐄𝐍𝐓𝐄𝟏𝟓 🌷

Door Giovanny, 31 januari 2023

Fitbit charge 6: mogelijke release en alles wat we hopen te zien!

Het is momenteel rustig op de markt wat betreft smartwatches dus het is de perfecte tijd om te speculeren over welke smartwatches eraan zitten te komen. De Fitbit Charge 6 is één van die smartwatches waarvan het tijd is om gelanceerd te worden.

De Fitbit charge 5 was in Augustus 2021 uitgekomen en gezien het release patroon van de Charge modellen kan de Charge 6 binnen nu en 6 maanden zomaar een opkomst maken.

Juist hierom denken we dat het tijd is om alles wat we weten en verwachten van de Fitbit Charge 6 op een rij te zetten!

Fitbit Charge 6: Release en Prijs

Fitbit neemt ongeveer anderhalf jaar tot twee jaar om een nieuwe Charge model uit te brengen. We naderen op dit moment het tweejarig bestaan dus we voelen dat we dichterbij komen. Echter blijft het release patroon onvoorspelbaar. Als we kijken naar de releases van de Charge trackers zien we eigenlijk geen vast patroon:

  • Fitbit Charge – Oktober 2014
  • Fitbit Charge HR – Januari 2015
  • Fitbit Charge 2 – September 2016
  • Fitbit Charge 3 – Oktober 2018
  • Fitbit Charge 4 – Maart 2020
  • Fitbit Charge 5 – Augustus 2021

We zijn nog verwijderd van een release dus er is nog niets concreets over de prijs van de Charge 6. We verwachten dat de prijs ligt rond de €179,99. Maar de huidige inflatie kan er zomaar voor zorgen dat de prijs al snel tegen de €200,- kan gaan zitten.

Laatste update: Augustus 2022

Fitbit kondigt een drietal nieuwe apparaten maar is bezig met de voorbereiding op een nieuwe. Bij de onthulling van de Google Wallet voor de Sense 2 en Versa 4 werden er al verwijzingen gemaakt naar de Charge 6.

De FB423 code bij de FCC (Federal Communications Commission) komt overeen met een tracker door de aanwezigheid van Bluetooth, GPS en NFC. Dit kan een verwijzing zijn naar de Charge 6. Ook noemde Fitbit de Inspire 3, Sense 2 en Versa 4 de ‘herfst line-up’. De Charge 6 zou dus aan het eind van de winter of begin van het voorjaar uit kunnen komen.

Wat we willen van de Fitbit Charge 6

We kunnen niet ontwijken dat nieuwe apparaten altijd nieuwe functies hebben om ervoor te zorgen dat we het product daadwerkelijk kopen. Daarom hebben we een aantal functies opgesomd die ons over de streep zouden trekken bij de release van de Charge 6.

Accu capaciteit

De batterijlevensduur van de Charge 5 ging na de nieuwe sensoruitrusting en een AMOLED-scherm flink achteruit. Bij casual gebruik gaat de Charge 5 ongeveer 7 dagen mee. Met het AMOLED-scherm always-on functie haal je nog net 3 dagen en met de GPS aan haal je ongeveer 5 uur. We zouden graag willen zien dat de GPS wat langer gebruikt kan worden.

De Charge 6 heeft een verbeterde batterijduur nodig om mee te kunnen met de goedkopere fitness trackers en betaalbare smartwatches.  Een verbeterde batterij betekent ook dat er meer ruimte moet zijn om een grotere batterij kwijt te kunnen in de Charge 6. Dit is voor Fitbit onwaarschijnlijk omdat alle Fitbit modellen allemaal min of meer dezelfde afmeting en design hebben. Wat we wel weten is dat de bandjes elk jaar vervangbaar zijn. Bekijk daarom alvast onze Fitbit bandjes.  

Muziekbediening

De Fitbit charge 4 lanceerde met Spotify bediening waarmee premium abonnees nummers konden bedienen die via je smartphone werden afgespeeld. Deze functie is bij de Charge 5 volledig verwijderd. De Charge 5 heeft ook geen algemene muziekbediening gekregen waarmee gebruikers muziek via hun smartphone kunnen bedienen.

Muziekbediening is voor een fitnesstracker bijna onmisbaar omdat je tijdens je fitnessactiviteiten liever niet telkens je telefoon uit je zakken pakt. Aangezien de concurrenten in dezelfde prijsklasse dit wel kunnen zoals de Mi Band 7 Pro wordt het wel tijd dat Fitbit deze functie toevoegt aan de Charge 6.

Google functies

Google nam in 2019 Fitbit over en we verwachten dat google haar sporen achterlaat bij het ontwikkelen van de Fitbit Charge 6. Als de Charge 6 bijvoorbeeld een Google Maps-navigatiesysteem zal krijgen wordt het één van de goedkoopste fitnesstrackers met die functie.

Ook een Google wallet en de Google Assistent zou wat extra’s toevoegen. Echter hebben de onlangs gelanceerde Versa 4 en Sense 2 geen Google Assistent wat wel had gekund. De kans dat de Charge 6 een Google Assistent zal hebben is dus niet groot.

Google Pay

Alhoewel Fitbit Pay er is, is het niet zo eenvoudig te gebruiken als Apple Pay, Google Pay of Samsung Pay. En nu dat Google en Fitbit samenwerken is Fitbit Pay eigenlijk niet relevant. Fitbit Pay vervangen voor Google Pay zou voor het gebruiksgemak dus een goede stap zijn.

De Sense 2 en Versa 4 zijn compatibel met de Google Wallet dus we verwachten dat de Charge 6 dit ook gaat zijn.

Fitnessfuncties

De Charge 6 moet de beste fitnesstracker binnen het assortiment worden. De Charge 5 was al een fitnesstracker van de hoogste klasse, om dat te kunnen verbeteren moet Fitbit zeer innovatief uit de hoek komen.

De Charge 5 functies hebben veel weg van de Fitbit Sense, als Fitbit dit trucje herhaalt zullen we veel eigenschappen van de Sense 2 terug zien in de Charge 6.

Sense eigenschappen van de Charge 5 zijn: de hartslagmonitor, de huidtemperatuursensor en de stress monitor. De stressmonitor heeft op de Sense 2 een update gehad waardoor je stress nu continue gemeten wordt. We hopen dat de Charge 6 deze geüpdatet versie van de stressmonitor zal hebben.

Deze functie zou de gezondheidstracking van de Charge 6 een flinke voorsprong op de concurrenten geven. Daarnaast is het één van de weinige functies die Fitbit nog kan toevoegen om de Charge 5 significant te verbeteren en in de prijsklasse te blijven.

Verbeterde GPS-tracking

Fitbit staat niet bekend om hun GPS-tracking dus op dat gebied valt er nog wat te halen. Waarom niet beginnen met de Charge 6? De Charge 5 had soms volgproblemen waarbij je je positionering verloor. We zouden graag willen zien dat Fitbit van een verbeterde GPS-tracking een prioriteit maakt.

Dual-band GPS en GNSS tracking voor volgsystemen komt bij Garmin, Apple- en zelfs Amazfit horloges veel vaker voor. Zelfs Amazfit betaalbare smartwatches maken gebruik van dubbele frequentie. Zelf denken we dat Fitbit hier helemaal niet mee bezig is. Anders hadden ze de GPS-tracking bij de Sense 2 en Versa 4  aanzienlijk verbeterd.

Derde partij apps

Er zijn momenteel een aantal apps die werken met Fitbit maar veel van de beste Fitness-apps werken helaas niet met Fitbit. Fitbit wil natuurlijk dat je hun eigen gezondheidstracking functies gebruikt en maakt het hierom moeilijk om je gegevens te delen met een andere app zoals Google Fit en Strava. Van Strava kunnen we het begrijpen maar Fitbit zou het prima moeten doen met Google Fit gezien de samenwerking tussen Google en Fitbit.  

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »