Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Estelle, 11 november 2021

Top 5 beste Fitbit Watches voor vrouwen

Fitbit Luxe voor vrouwen

1. Fitbit Luxe | € 149

De Fitbit Luxe is een echte aanrader, want hij is de slimste en strakste fitness tracker van Fitbit op dit moment. Hij is klein en slank, waardoor hij niet echt afwijkt van zijn voorgangers maar qua functies kan hij wel meer. Hij meet je stappen, nachtrust, hartslag, ademhaling en work-outs. Daarnaast beschikt de smartwatch ook over een sensor die het zuurstofniveau meet in je bloed, maar dit wordt pas echt waargemaakt met een toekomstige firmware-update. 

De Fitbit luxe heeft een helder en haarscherp display, waardoor alles goed af te lezen is. Daarnaast verschijnt hij in een premium roestvrijstalen case en is die voorzien van een zachte of roestvrijstalen band met een gouden tint van juwelier Gorjana. Hoe meer de Watch je een beter inzicht kunt geven in jouw jouw prestaties maar door zijn kwaliteiten heb je de neiging hem eigenlijk niet eens meer af te willen doen. 

BeeldschermAMOLED-scherm
HartslagmeterJa
WaterdichtJa
Activity TrackingJa
GPSNee
BatterijduurDe batterij kan tot 7 dagen
CompatibiliteitAndroid / iOS

Fitbit Charge 5 voor vrouwen2. Fitbit Charge 5 | € 179

De Fitbit Charge 5 beschikt over alle beste functies van zijn voorgangers en deze zijn gecombineerd in een sportieve smartwatch. Hij beschikt over een ingebouwde GPS die je wandelingen, loopsessies en fietsroutes bijhoudt zonder dat je je telefoon mee op pad hebt. Daarnaast beschikt de Charge 5 ook over een EDA-sensor die je stressniveau meet, een ECG-app en een helder AMOLED-scherm waar alles goed op te zien is. 

De Charge 5 is een fitness tracker die speciaal is ontwikkeld voor actieve gebruikers die meer willen investeren in een smartwatch voor lopen of zwemmen. De watch heeft namelijk een breed aanbod aan fitness-modi waar je vijf uit kunt kiezen voor snelle toegang. Én als laatste pluspunt is de hartslagmeter ook erg nauwkeurig van de Charge 5. Maar toch is de Watch niet perfect. Je kan namelijk niet zoeken op je Spotify-afspeellijst terwijl je aan het sporten bent. Ook beschikt de Charge 5 niet over een ECG-app, maar ondanks dat behoort hij wel tot de topklasse fitness trackers van Fitbit. 

SchermJa
HartslagmeterJa
WaterdichtJa
Activity trackingJa
GPSJa
BatterijduurTot wel 7 dagen
CompatibiliteitAnroid / iOS

 

Fitbit Versa 3 voor vrouwen

3. Fitbit Versa 3 | € 179,10

De Fitbit Versa 3 is één van de krachtigste wearables op dit moment. De Versa 3 heeft een verbluffend uiterlijk met zijn aluminium behuizing en helderscherp AMOLED-scherm van 1,58 inch. De Watch beschikt over handige functies, zoals het ontvangen van smartphonemeldingen, contactloos betalen met Fitbit Pay, muziek luisteren en regelen via Spotify, het zuurstofgehalte in je bloed bewaken met de SpO2, biedt je kalmerende ademhalingsoefeningen en houdt je nachtrust bij. 

De Versa 3 kan ook 30 verschillende soorten oefeningen tracken, zowel binnen als buiten. De gegevens die daar weer uitkomen via de GPS kunnen gesynchroniseerd worden met diensten als Strava en worden vervolgens weergegeven in de Fitbit-app. De Versa 3 ondersteunt spraakopdrachten, ondersteunt Amazon Alexa en Google Assistant-integratie. Daarnaast kan je ook apps downloaden van derden, zoals Fitbit App Gallery. Toch heeft hij ook een minpuntje, want hij moet vaker opgeladen worden dan sommige horloges in deze lijst. Én vind je dat helemaal niet erg dat je hem om de zes dagen moet opladen, dan is de Fitbit Versa 3 zeker een Watch om overwegen te kopen. 

BeeldschermJa
HartslagmeterJa
WaterdichtJa
Activity trackingJa
GPSJa
BatterijduurTot 6 dagen
CompatibiliteitAndroid / iOS

 

Fitbit Sense voor vrouwen

4. Fitbit Sense | € 268,95

De Fitbit Sense is één van de meest moderne fitness trackers tot nu toe. Hij beschikt over een ingebouwde gps, een ECG-sensor om hartrillingen te kunnen detecteren en hij heeft ook een nieuwe stressmonitor. Dan heb je ook de Fitbit-app, waarmee je jouw gegevens kunt synchroniseren en kun je ook jouw humeur bijhouden en kun je bekijken of eventuele factoren invloed kunnen zijn op hoe jij je voelt. Je kan hierdoor dus naar patronen zoeken. 

Daarnaast is de Fitbit Sense een uitstekend sporthorloge met heel veel functies voor het volgen van activiteiten. Ook kan je jouw favoriete trainingen configureren, dat ze vervolgens als snelkoppelingen worden weergegeven wanneer je dus drukt op de aanraakgevoelige knop aan de linkerkant van de behuizing. Zoals net al gezegd beschikt de Sense over een ingebouwde gps om bijvoorbeeld jouw hardloopsessies en ritten goed in kaart te kunnen brengen, die vervolgens worden gesynchroniseerd met Strava. 

De Sense heeft een identiek ontwerp en is door de nieuwe Infinity Band ook super comfortabel om te dragen, ook tijdens je nachtrust. Toch heeft die ook wat minpuntjes en de meeste klachten die over de Sense binnen komen, is dat de stappenteller niet helemaal consistent is. Soms meet de Watch het aantal stappen, terwijl je hebt aangegeven dat je aan het fietsen bent. Ondanks dat is de Fitbit Sense een prima apparaat dat zeker weten aan te bevelen is.

BeeldschermJa
HartslagmeterJa
WaterdichtJa
Activity trackingJa
GPSJa
BatterijduurTot 6 dagen
CompatibiliteitAndroid / iOS / Windows

 

Fitbit Inspire 2 voor vrouwen

5. Fitbit Inspire 2

Snak je naar een gezondere levensstijl en wil je het liefst een smalle, maar wel veelzijdige smartwatch? Overweeg dan de Fitbit Inspire 2. Hij moedig je aan om een gezondere levensstijl te realiseren, is makkelijk in gebruik en kun je ook gemakkelijk besturen met zijn touchscreen. Hij meet de hele dag door je activiteiten en hartslag en geeft meldingen als jij jouw doel hebt bereikt. Daarnaast beschikt die over twintig workout-modi, waarvan een paar automatisch uit zichzelf beginnen te tracken, dankzij de ingebouwde accelerometer. 

Ook kan de Inspire 2 jouw nachtrust tracken en vervolgens wordt alle date in de gebruiksvriendelijke Fitbit-app geplaatst. In deze app kan je al jouw gegevens opvolgen en ook je doelen verbeteren. Daarnaast is zeker nog een voordeel van deze Fitbit dat je hem een hele week kunt gebruiken zonder op te laden. De Fitbit Inspire 2 is de perfecte watch die jou aanmoedigt om actiever te worden. 

BeeldschermJa, de Fitbit Inspire 2 heeft een zwart-wit scherm
HartslagmeterJa
WaterdichtJa
Activity trackingJa
GPSJa, maar wel in combinatie met je telefoon
Batterijduur10 dagen
CompatibiliteitAndroid / iOS

Belangrijke vragen rondom Fitbit Watches

Zijn Fitbits waterdicht?

Alle Fitbit Watches zijn waterdicht tot op 50 meter. Je kan er dus mee zwemmen en ook mee in bad gaan. Overweeg je om ermee in de zee te zwemmen is het belangrijk om je Fitbit daarna af te spoelen, want het zout van het zeewater kan de behuizing en het bandje van jouw Fitbit beschadigen. 

Kun je Fitbits koppelen aan een iPhone?

Ja, je kan jouw Fitbit Watch altijd koppelen met iPhones en Android smartphones. Wel is het belangrijk om de Fitbit-app te downloaden in de App Store of Google Playstore. Vervolgens wordt je Fitbit smartwatch binnen een no-time gekoppeld aan je telefoon. 

Wordt mijn bloeddruk gemeten met een Fitbit?

Op dit moment is dat nog niet mogelijk, maar dit jaar zijn ze wel begonnen met een studie hierover. Waarschijnlijk in de toekomst is het dus wel mogelijk dat de Fitbit Watches bloeddruk kunnen meten.

Voor welke Fitbit Watch ga jij? Laat het ons weten hieronder. 

Wist je dat je bij Smartwatchbanden.nl Fitbit bandjes en accessoires kan vinden voor bijna alle modellen? Ga naar het assortiment in de link hierboven en kies je model!

Laat een reactie achter

* Verplichte velden