Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Robin, 2 september 2021

Fitbit Charge 5 - Alles wat je moet weten

Fitbit Charge 5 design & display

De nieuwste Activity tracker van Fitbit heeft een stijlvoller design gekregen dan zijn voorganger. Waar de Charge 4 vrijwel identiek was aan de Charge 3, oogt de Fitbit Charge 5 een stuk netter. Er zijn meer ronde vormen, waarbij hiervoor rechthoekig de standaard was. Als we goed kijken lijkt het ontwerp ergens tussen de Fitbit Sense en Fitbit Luxe te zitten, die eerder dit jaar gereleaset was. Volgens Fitbit zelf is de Charge 5 10% slanker dan zijn voorganger, de Charge 4. Hij is met 28 gram 2 gram zwaarder dan de Charge 4, wat verwaarloosbaar is. 

Het is voor het eerst dat Fitbit gebruik maakt van het zogeheten 'always-on' display, waardoor je nooit meer een zwart scherm krijgt tijdens het dragen. Het scherm zelf heeft een AMOLED-display met een roestvrij stalen behuizing, wat op het oog een flinke verbetering is. Ondanks dat de activity tracker zelf kleiner is dan de Charge 4, krijgt de Fitbit Charge 5 een scherm dan ongeveer 11% groter is. Zo kun je dus nog makkelijker van het scherm aflezen. 

Andere bandjes door de nieuwe maat

Omdat de Fitbit Charge 5 een hele andere bandmaat heeft dan zijn voorgangers, kun je geen bandjes uitwisselen met een ander model van Fitbit. Bekijk ons assortiment aan Fitbit Charge 5 bandjes, zodat je zeker weet dat hij past! 

fitbit charge 5 display

Het scherm van de nieuwste Fitbit :
- Afmetingen : 21,93mm x 14,75mm
- Schermresolutie is 326 PPI (pixels per vierkante inch)

Beschikbare kleuren worden zeer waarschijnlijk zwart, wit en blauw. 

Batterij van de Fitbit Charge 5

De batterij zou vrijwel gelijk zijn aan die van de Fitbit Charge 4. Deze gaat zeven dagen mee (afhankelijk van het gebruik natuurlijk), en binnen twee uur is de batterij weer volledig opgeladen. Voor de Charge 5 zou dit gelijk moeten zijn, echter kost het always-on display meer energie, dus met deze functie ingeschakeld zal de batterij ook korter meegaan. 

Sport - en gezondheidsfuncties

Natuurlijk heeft ook de Fitbit Charge 5 standaard GPS-tracking, NFC (Near Field Communication) waardoor bijvoorbeeld contactloos betalen mogelijk is, en beschikken ze beiden over een vibratiemotor. 

Het horloge heeft net als zijn voorganger 20 verschillende trainingsmodi, hartslagmonitoring, hartslagzones, sp02-monitoring (om je bloedzuurstof bij te houden), zwemtracking en natuurlijk slaaptracking. 

Waar zitten dan de nieuwtjes voor de Charge 5 vraag je je nu misschien af. Eén van die functies is het meten van de herstelscore. Deze 'leest' of je lichaam voldoende is bijgekomen van je work-out of inspanningen en je weer aan de slag kan, of dat je beter nog even een tijdje rust kan nemen. 

Een ander nieuwtje is de EDA sensor in het nieuwe Charge model. Hiermee kun je je stressniveau meten. Deze is bedoeld om je stressbeheersing onder controle te krijgen. We zagen deze al eerder bij de Fitbit Sense, maar nog niet eerder in de Charge-serie. Deze functie zal je helpen indien je stressniveau hoog is door bepaalde ademhalingsoefeningen te doen om weer te ontspannen.

Ook heeft deze nieuwste Fitbit een ECG (elektrocardiogram) hartslagmeter. Hiermee is het mogelijk om hartslagfilmpjes te maken.

Tot slot is er nog de Daily Readiness functie. Hiermee krijg je een score te zien op basis van verschillende statistieken, zoals vermoeidheid, hartslag en slaap. Aan de hand van die gegevens kan Fitbit een aantal aanbevelingen doen voor workouts die het beste bij jou passen. Voor deze functie is het wel noodzakelijk dat je een Fitbit Premium-lid wordt, tegen een betaling. 

fitbit charge 5 design

Fitbit Charge 5 prijs en release datum

De Charge 5 gaat € 179,- kosten (wat wel duurder is dan Charge 4, die bij zijn release €149,- kostte) en is inmiddels volledig uitgebracht en aan te schaffen via grote bekende elektronica webwinkels of bij Fitbit zelf. 

Reacties

  • Door Johnno van den Brink, 2 september 2021

    Beste Frank,

    Dank je wel voor je reactie!

    Wij kijken ook uit naar dit nieuwe horloge van Fitbit, lijkt ons ook een mooie stap vooruit ten opzichte van zijn voorganger.

    Helaas door het nieu...

  • Door Frank, 2 september 2021

    Dat lijkt me een interessant horloge. Ziet er mooi uit.
    Passen de bandjes van de charge 4 ook op de charge 5?

Laat een reactie achter

* Verplichte velden