Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Estelle, 4 maart 2021

Fitbit Sense VS Fitbit Versa 3

In deze blog zetten wij de Fitbit Sense en de Fitbit Versa 3 naast elkaar. Hierdoor zijn de overeenkomsten en verschillen goed te zien en kan jij makkelijker een keuze maken welke Fitbit bij jou past. Natuurlijk beginnen wij eerst met het uiterlijk om vervolgens verschillende functies uit te lichten. Klaar ervoor? Laten we dan beginnen!

Fitbit Sense         Fitbit Versa 3

Uiterlijk Fitbit Sense (€329,-)
Eigenlijk is het uiterlijk van beide modellen exact hetzelfde, maar natuurlijk zijn er toch een paar kleine verschilletjes. Allereerst is de Fitbit Sense in twee kleuren te verkrijgen, namelijk grijs en goud met wit. De Sense is ten opzichte van de Versa 3 net wat zwaarder. Dit komt door zijn horlogekast die van RVS materiaal is, terwijl die van de Versa 3 van aluminium is. De Sense kan je tot 6 dagen gebruiken en hij laadt ook nog eens gigantisch snel op.

Uiterlijk Fitbit Versa 3 (€229,-) 
De twee verschillen tussen de Fitbit Sense en de Fitbit Versa 3 is dat je bij de Versa de keuze hebt uit drie kleuren, namelijk zwart, goud met blauw en goud met roze. Zoals wij net ook al vertelden zit er een verschil in de horlogekasten qua materiaal. De Versa heeft een horlogekast van aluminium en de Sense van RVS. Maar de batterij van beide smartwatches gaan even lang mee, dus tot wel 6 dagen. 


Uiterlijk Fitbit Sense         Uiterlijk Fitbit Versa 3

Gezondheidfuncties Fitbit Sense 
De Fitbit Sense is een echte uitblinker met zijn EDA scanner. Met deze scanner kan de Sense jouw stressniveau meten. Is deze te hoog? Dan vertelt de Sense jou direct hoe je het kan verlagen door middel van ademhalingsoefeningen en mindfulness. Daarnaast heeft De Sense ook nog eens een gyroscoop, een saturatiemeter en een thermometer. De gyroscoop houdt jouw hardlooprondjes en trainingsessies bij. De saturatiemeter meet de zuurstofwaardes van jouw bloed, dus de Fitbit Sense geeft je inzicht in jouw gezondheid. Dat is toch echt super handig!

Gezondheidfuncties Fitbit Versa 3
Daarentegen biedt de Fitbit Versa de basis om jouw gezondheid in kaart te brengen. Je kan kan je hartslag meten, je ziet hoeveel calorieën je hebt verbrand en je fitnessleeftijd. Wat is nou weer je fitnessleeftijd? Dat is de functie die informatie geeft over jouw gezondheid en conditie in verhouding met andere mensen van jouw leeftijd. Ook biedt de Fitbit Versa, net als de Sense, inzicht in je nachtrust. Je krijgt door middel van beide smartwatches dus inzicht in de kwaliteit van je slaap.


Gezondheidfuncties Fitbit Sense         Gezondheidfuncties Fitbit Versa 3

Hartslagmeting Fitbit Sense
Met het ingebouwde ECG-systeem houdt de Fitbit Sense jouw hartslag nog beter in de gaten. Door elektrische signalen in je bloed kan de Sense jouw hartslag meten op timing en sterkte. Heb je een te hoge of juist een te lage hartslag, dan geeft de Sense dit direct aan door een melding op je scherm. Hierdoor weet je dus precies wanneer je even wat rustiger aan moet doen. 

Hartslagmeting Fitbit Versa 3 
De Versa 3 heeft een minder nauwkeurige hartslagmeter, maar met de optische hartslagmeter wordt alsnog de hartslag gemeten. Met zo'n soort hartslagmeter wordt de hartslag gemeten door middel van groen licht dat weerkaatst op je bloed. Hiermee wordt de snelheid van jouw bloed gemeten die door je aderen stroomt om vervolgens te meten hoe hard je hart klopt. 


Hartslagmeting Fitbit Sense         Hartslagmeting Fitbit Versa 3 

Sportfuncties Fitbit Sense 
De Fitbit Sense is erg geschikt voor de fanatieke zwemmers onder ons. Net als de Versa 3 heeft de Sense een automatische slagherkenning en kan je de baanlengte instellen. Ook houdt deze smartwatch jouw intervals bij en je zwemafstand én niet te vergeten ook jouw snelheid. Maar ook kan de Sense jouw zwembaantjes tellen en beschikt het over een SWOLF tracking. Kortom deze smartwatch biedt alles wat jij nodig hebt tijdens jouw zwemworkout. 

Sportfuncties Fitbit Versa 3
Ook de Fitbit Versa 3 is waterbestendig, maar hij houdt je zwemworkout wel minder nauwkeurig bij dan de Sense. Daarnaast kan je ook jouw sportprofielen aanpassen op jouw favoriete sporten. De Versa 3 meet jouw actieve minuten per dag en toont ook jouw actieve zones in de app. Echter is de Fitbit Sense wel uitgebreider met zijn sportfuncties. 

Kortom....
Wat je misschien wel hebt opgemerkt tijdens het lezen van onze blog is dat de Fitbit Sense ten opzichte van de Fitbit Versa 3 een stap verder is. Zo is de horlogekast van de Sense van RVS en niet van aluminium. Daarnaast kan je 6 maanden GRATIS gebruikmaken van Fitbit Premium en ook heeft de Sense meer functies en sensoren om jouw gezondheid in kaart te brengen. Dus ben jij een fanatieke sporter en wil je je sportprestaties blijven verbeteren? Dan is de Sense zeker een aanrader! Wil je enkel jouw workouts bijhouden? Ga dan voor de goedkopere Fitbit Versa 3. Én wij zijn nog één overkomst tussen beide modellen vergeten te vertellen aan je. De smartwatchbanden van beide modellen kan je verwisselen. Én laten wij nou net verschillende Fitbit Sense bandjes en de Versa 3 bandjes in ons assortiment hebben! Voor elke gelegenheid hebben wij het perfecte bandje voor jou, dus heb je een Fitbit Sense of Fitbit Versa 3 besteld? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment, zodat jij altijd gematched bent met jouw outfit! 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden