Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Estelle, 18 mei 2021

Alles wat je moet weten over de Fitbit Luxe

Voor wie is de Fitbit Luxe bestemd?

De Fitbit Luxe is ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle smart tracker die hen helpt om de balans te vinden tussen een gezond en ontspannen leven. Deze doelgroep kijkt naar een wearable met meer mogelijkheden dan de huidige smart trackers volgens Fitbit, maar niet een horloge zoals de Fitbit Sense en Fitbit Versa 3.

De Fitbit Luxe is een stijlvolle smartwatch die de focus legt op vier pilaren, namelijk slaap, activiteiten, voeding en stress. De Fitbit Luxe beschikt over de standaard functies: stressmanagement, hart- en slaapmonitoring en voedingsinformatie. Met een Fitbit Premium-abonnement kan je deze functies verder uitbreiden.

Wat is Fitbit Premium?

De Fitbit Luxe is de eerste Fitbit-smartwatch met een kleurenscherm en daarnaast beschikt hij over een gezondheidsdashboard. Met deze extra functie beschik je over een geavanceerdere analyse over je gezondheid en welzijn. Dit dashboard geeft extra begeleiding en motiveert jou om jouw doelen te behalen. Met het Fitbit-Premium-abonnement heb je ook toegang tot trainingsmodi en mindfulness-sessies om je stress te beheersen. Door het Fitbit Premium-abonnement leer jij je lichaam beter te begrijpen en wordt je gemotiveerd alles uit jezelf te halen.

Welke gezondheidsfuncties houdt de Fitbit Luxe bij?

De Fitbit Luxe houdt jouw activiteiten, hartslag, je slaap, je voeding én stressbeheersingsscore bij. Je kan dus elke dag zien hoe het ervoor staat met jouw lichaam,. Met de stressbeheersingsscore kom je te weten hoe het met je stress gesteld is. Dit is gebaseerd op je activiteitsniveau, slaap en hartslag.

Het gezondheidsdashboard brengt gegevens in kaart over je ademhalingsfrequentie. Hartslagvariatie, rusthartslag, variatie in je huidtemperatuur en ook je zuurstofverzadiging. Veranderen deze gegevens? Dan kan dat duiden op vermoeidheid, verkoudheid of stress. Ook houdt de Fitbit Luxe jouw voeding, waterinname en gewicht bij voor je. Voor vrouwen beschikt die ook over een extra functie, want dames jullie kunnen ook jullie menstruatiecyclus en ovulatie volgen met deze luxe wearable.

Welke work-outs houdt de Fitbit Luxe bij?

Je kan 20 verschillende sporten tracken op de Fitbit Luxe, bijvoorbeeld golf, pilates, tennis of spinning. De SmartTrack herkent en registreert jouw work-outs automatisch en daarnaast kun je ze bijhouden met de gps van je telefoon om het tempo en afstand in te zien. En met Premium heb je ook nog eens toegang tot begeleide video- en audiotrainingen.

Op de Fitbit Luxe kan je zien wanneer je harder moet trainen of juist een stapje terug moet nemen door de functie ‘Minuten in actieve zones’. Deze functie is gebaseerd op het door de Wereldgezondheidsorganisatie die elke week een aanbevolen doel in kaart brengen: ten minste 150 minuten activiteit in de week met een gemiddelde inspanning of 75 minuten activiteit per week met intensieve inspanning.

Wat zijn de overige functies van de Fitbit Luxe?

De Fitbit Luxe beschikt over de functies alarm, stopwatch en timers. Daarnaast laat hij meldingen van je smartphone zien op het scherm om je pols en kun je maximaal 5 dagen met de smart tracker op pad en hoef je hem niet op te laden.

Van welk materiaal is de Fitbit Luxe van gemaakt?

De Fitbit Luxe heeft een glanzend roestvrij stalen kast en heeft als eerste Fitbit een kleurenscherm. De wearable is waterdicht tot 50 meter en je ontvangt hem met een siliconen bandje. Daarnaast komt er ook een Special Edition in samenwerking met sieradenmerk Gorjana. De Special Edition heeft een roestvrijstalen, goudkleurige schakelarmband.

Hoeveel kost de Fitbit Luxe?

De Fitbit Luxe is verkrijgbaar in de kleuren roze met wit, zwart, wit met goud en roze met zilver. Je kan hem nu al pre-orderen, maar vanaf eind mei is de nieuwe Fitbit parel te koop in de Nederlandse en Belgische (web)winkels. Je koopt de smart tracker en krijgt voor een zes maanden een Fitbit Premium-proefperiode cadeau bij. Daarna betaal je voor dit abonnement 8,99 euro per maand of voor een heel jaar 79,95 euro. De Fitbit Luxe kost 149,95 euro en de Special Edition 199,95 euro.

Op zoek naar accessoires voor de Fitbit Luxe?

Bij Smartwatchbanden.nl kun je terecht voor al jouw Fitbit Luxe bandjes en natuurlijk ook Fitbit Luxe accessoires. Zo vind je een horlogebandje voor iedere gelegenheid. Daarnaast mag displaybescherming en een goede oplader niet missen in ons assortiment. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden