Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 2 december 2021

Fitbit Luxe Review: Alle voor- en nadelen

Met een kleine € 150,- is de Fitbit Luxe één van de duurdere Fitbits op de markt. De vorige modellen waren dan ook volledig van plastic gemaakt. De Fitbit Luxe heeft een robuuste, roestvrijstalen klok. 

Premium fitness tracker

De Fitbit Luxe is een hoogwaardige fitness tracker die voornamelijk jouw gezondheid erg serieus neemt. Deze Fitbit Watch gaat een stapje verder wat betreft uiterlijk en design. Het materiaal is van roestvrij staal i.p.v. plastic op de meeste andere watches. Ook is de Fitbit luxe band makkelijk te verwisselen, waardoor je snel de look kunt veranderen. 

Verschillende kleuren

Kleuren Fitbit Luxe

De Fitbit luxe is verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties. Je kunt bij de aanschaf niet kiezen voor een bepaald bandje i.c.m. een kleur klok. Je kiest een combinatie. De Fitbit Luxe is verkrijgbaar in de volgende kleuren:

  • Lunar White / Soft Gold Stainless Steel (Witte band met gouden klok)
  • Black / Graphite Stainless Steel (Zwarte band met klok in grafiet grijs/zwart)
  • Orchid / Platinum Stainless Steel (Roze band met zilveren klok)
  • Special Edition gorjana Soft Gold Stainless Steel Parker Link Bracelet (Speciale gouden schakelband met gouden klok)

Hoe waterdicht is de Fitbit Luxe?

De Fitbit Luxe heeft een ATM5 rating, wat betekent dat het Fitbit horloge tot 50 meter onder water kan. Echter raadt Fitbit aan om zo min mogelijk in contact te komen met water, omdat het vaak niet om vers water gaat. 

Douchen met een Fitbit is niet verstandig, omdat verschillende zepen en shampoos schadelijk zijn voor de materialen van de Fitbit Luxe. 

Meten is weten

stressbeheersing score

Fitbit is groot geworden door de accurate metingen die de smartwatch verricht. Metingen, zoals hartslag en stressniveau zijn nooit op medisch niveau maar Fitbit komt eigenaardig dichtbij. De Fitbit luxe kan naast je stappen tellen veel waardes meten.

Stressbeheersingsscore

De stressbeheersingsscore wordt voornamelijk gemeten door de hartslag te monitoren. De gemiddelde hartslag overdags i.c.m. hartslag tijdens rust of meditatiessessie.

Accurate hartslagmeter

De Fitbit Luxe maakt gebruik van een optische hartslagmeter. In makkelijke taal is dit een laser die op je pols schijnt om je hartslag te meten. Deze exacte techniek gebruikte Fitbit ook in modellen, zoals de Inspire 2 en Inspire HR.

Zuurstofwaardes meten

De tracker meet ook het zuurstofgehalte in je bloed. Dit gebeurt door een rood licht i.c.m. een infrarood licht. Deze twee schijnen op de huid waarna er weer licht wordt teruggekaatst. De hoeveelheid infrarood en rood licht er wordt weerspiegeld, bepaald het zuurstofgehalte.

  • Hoe meer rood licht weerkaatst, hoe geconcentreerder het zuurstofgehalte. 
  • Als er meer infrarood licht wordt weerspiegelt, is het zuurstofgehalte minder verzadigd.

Slaapritme

De Fitbit Luxe registreert slaap waarna je kunt inzien in welke vorm slaap je je bevond. Je kan inzien wanneer je in je REM slaap zat en wanneer niet. Dit is echter alleen het geval als je Fitbit een hartslag kan meten. Alle gegevens worden aan de hand van de hartslag gegenereerd.

Beeldkwaliteit

De Fitbit Luxe heeft een kleuren AMOLED-scherm. Varianten van dit soort schermen worden ook gebruikt in de topmodellen van Apple en Samsung. Het hoogwaardige scherm vraagt echter wel veel energie, waardoor de Fitbit Luxe meer batterij verbruikt dan een Watch met een ander scherm.

Hardware in de Fitbit Luxe

Omdat deze tracker veel te berekenen heeft, is hij voorzien van een zware processor i.c.m. genoeg werkgeheugen. Zo kan hij alle taken tegelijk uitvoeren en gedurende de hele dag metingen verrichten.

Subtiel uiterlijk en design

De Fitbit Luxe maakt zijn naam waar door de nadruk te leggen op het hoogwaardige uiterlijk. Deze Fitbit is gemaakt van beter materialen dan zijn voorgangers. De Fitbit Luxe sport bandjes zijn gemaakt van  hoogwaardig siliconen i.c.m. TPU terwijl de kast uit roestvrij staal bevat.

GPS alleen via smartphone

In de Fitbit Luxe zit geen inbouwde GPS module, dit betekent dat GPS alleen kan worden gebruikt als je je telefoon bij je houd. Dit is niet ongebruikelijk voor trackers, waaronder de meeste Fitbit horloges. De Charge serie van Fitbit heeft wél een ingebouwde GPS.

Batterij en accuduur

Fitbit vertelt ons dat je een batterijduur van maximaal vijf dagen kunt verwachten met de Fitbit Luxe. Veel gebruikers melden echter dat ze de vier dagen niet halen, dit is natuurlijk afhankelijk van het gebruik. Zo zullen sportieve gebruikers sneller last hebben van een lege batterij, dan mensen die er minder actief mee zijn.

90 Dagen Fitbit Premium

Met de aanschaf van een nieuwe Fitbit Luxe krijg je gratis 90 dagen Fitbit premium. Hiermee krijg je betere inzichten in je ritmes, toegang tot honderden video work-outs en kun je Mindfulness ondersteuning krijgen. Lees hier meer over de voordelen Fitbit Premium.

Wat ik minder vind aan de Fitbit Luxe (nadelen)

Hoewel de Fitbit Luxe een mooie toevoeging is aan het Fitbit assortiment zijn er een aantal nadelen waar Fitbit meer uit had kunnen halen (wat mij betreft). Het is natuurlijk persoonlijk welke functies je nodig vind en waar je prioriteiten liggen.

Kleine tekst

Het kleine scherm zorgt voor kleine tekst. In principe geen probleem, maar zonder bril heb je erg goede ogen nodig om alles goed te kunnen lezen.

Premium eindigt

Nog een abonnement aangaan na het beëindigen van de gratis periode vind ik toch een grote stap. Zeker in die eerste maanden wen je erg aan het gebruik van de Premium functies, waardoor je langzaam maar zeker genoodzaakt bent om Premium hierna toch af te sluiten. 

Geen ingebouwde GPS

Om je hardlooproute na te gaan moet je je telefoon meenemen onderweg, omdat de Fitbit Luxe geen ingebouwde GPS heeft.

Batterij gaat minder lang mee dan voorgangers

Met name door het verbeterde scherm gaat de batterij een stukje minder lang mee. Van de Fitbit Inspire 2 zijn we bijvoorbeeld een maximale gebruiksduur van 7 dagen gewend, maar deze had dan ook geen kleurenscherm.

Geen NFC

De Fitbit Luxe heeft geen ingebouwde NFC chip, waardoor betalingen met een Fitbit Luxe uit zullen blijven. 

Conclusie

In deze Fitbit Luxe review hebben we alle belangrijke aspecten van de Fitbit Luxe besproken. In mijn ogen is de Fitbit Luxe nét geen volledige smartwatch, maar wél een hele goede en hoogwaardige Fitness Watch.

Fitbit maakt sinds jaar en dag kwalitatief goede trackers. Ook met de Fitbit luxe koop je geen verkeerde tracker. Wel betaal je iets meer voor het uiterlijk van deze Luxe variant. Hiermee heb je wel gelijk een robuuster fitness horloge te pakken. 

Meestgestelde vragen:

Kan de Fitbit Luxe tegen water?
De Fitbit Luxe kan tot 50 meter onder water dankzij de ATM5 rating. Na gebruik in het water dien je de Fitbit Luxe wel volledig te laten drogen voor je hem weer omdoet.

Kan de Fitbit Luxe met een iPhone werken?
De Fitbit Luxe kun je gewoon gebruiken met een iPhone of Android telefoon. Verbind de Fitbit Luxe met bluetooth aan jouw smartphone en download de Fitbit app om te beginnen.

Kan de Fitbit Luxe bloeddruk meten?
De Fitbit Luxe kan geen bloeddruk meten, wel het zuurstofgehalte in het bloed d.m.v. infrarood en rood licht. Fitbit werkt wel aan een manier om bloeddruk te kunnen meten in de toekomst.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »