Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% lentekorting met code: 𝐋𝐄𝐍𝐓𝐄𝟏𝟓 🌷15% lentekorting met code: 𝐋𝐄𝐍𝐓𝐄𝟏𝟓 🌷

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% lentekorting met code: 𝐋𝐄𝐍𝐓𝐄𝟏𝟓 🌷15% lentekorting met code: 𝐋𝐄𝐍𝐓𝐄𝟏𝟓 🌷

Door Arvid, 7 maart 2023

Xiaomi Watch S1 Pro Review (Watch S1 vergelijking)

De nieuwste telg van de Xiaomi smartwatchlijn is de Xiaomi Watch S1 Pro. De Xiaomi Watch S1 kennen we al een tijdje, maar de line-up wordt nu uitgebreid met de betere Pro variant. Twijfelde je over de aanschaf van de Xiaomi Watch S1? Bekijk dan de snellere Watch S1 Pro. In deze Xiaomi Watch S1 Pro review behandelen we de voor- en nadelen van de Pro versie van deze slanke smartwatch.

Xiaomi Watch S1 Pro review: nieuwe functies

Net zoals de meeste Pro blijft het design praktisch gelijk aan de standaard versie. Intern zijn kleine updates gedaan om de watch soepeler te laten lopen. Praktische functies, onderdelen en sensoren zijn verbeterd.

Design Xiaomi Watch S1 Pro

De Xiaomi Watch S1 Pro heeft een ronde klok, net zoals zijn voorgangers: de standaard Xiaomi Watch S1 & Xiaomi Watch S1 Active. De behuizing is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en zilver. De klokkast is gemaakt van roestvrij staal. Met het draaibare knopje bedien je een groot deel van de smartwatch.

Xiaomi Watch S1 Pro design

Toen wij het standaard bandje bekeken van de Xiaomi Watch S1 Pro waren we verre van enthousiast. De kwaliteit is gelimiteerd en de kleur klopt voor ons gevoel ook niet geheel bij de smartwatch. Uiteraard krijg je maar één bandje bij de aanschaf van de nieuwe watch. Zo kun je niet snel wisselen van sport-look naar formele look. Wil je toch wisselen van bandje? Bekijk dan al onze Xiaomi Watch S1 Pro bandjes. Deze bandjes zijn compatibel met de Watch S1 & de Watch S1 Pro!

De Xiaomi Watch S1 Pro kan tegen water met haar 5ATM beoordeling. Dit is voldoende om de smartwatch te beschermen tegen water zolang je hem niet gebruikt om te mee te duiken. Het is geen probleem om de watch te dragen tijdens zwemmen, douchen of een regenbui. Let wel op met douchen, het gebruik van zeep op de watch kan wel een negatief effect hebben op het uiterlijk van de smartwatch.

Xiaomi Watch S1 Pro review: Display & beeldscherm

Het scherm van de Watch S1 Pro heeft een upgrade ondergaan ten opzichte van de Xiaomi Watch S1. Het scherm is een 1,47 inch AMOLED display met een resolutie van 480x480 pixels. Het scherm is hiermee groter én heeft een hogere resolutie dan zijn voorganger. Het scherm is duidelijk te zien tijdens zonnige dagen of fel belichtte ruimtes. We hebben de always-on feature getest, maar hiermee gaat de batterij erg snel leeg.

De Xiaomi Watch S1 Pro heeft een saffierglas laag bovenop het scherm. Hiermee is de watch goed beschermd tegen vallen en stoten. Het saffierglas zijn we gewend te zien op hi-end smartwatches zoals de Samsung Galaxy Watch 5 Pro & Apple Watch.

Hoewel het scherm groter is geworden zijn beide smartwatches relatief gelijk in grootte. Het geraffineerde uiterlijk van de Watch S1 Pro laat hem kleiner lijken in verhouding terwijl het scherm groter is!

Batterijduur van de Xiaomi Watch S1 Pro

De batterijcapaciteit van de Xiaomi Watch S1 Pro is vergroot naar 500 mAh t.o.v. de 470 mAh die we in de standaard Watch S1 hebben. Echter merken we weinig verschil in batterijduur aangezien het scherm van de Watch S1 Pro ook groter is. Dit vergt dus meer stroom. Xiaomi claimt zelf dat de batterijduur van de Xiaomi Watch S1 Pro tot maximaal 14 dagen is.

In realiteit moet je de watch simpelweg dagelijks opladen. Wanneer je zuinig met de batterij omgaat, haal je de 2 dagen met de watch.

Het opladen van de Xiaomi Watch S1 Pro heeft ons positief verrast. Met slechts 10 minuten opladen kun je de batterij tot 60% opladen. Hiermee kun je de watch gemakkelijk de hele dag dragen! Wil je toch een volledig opgeladen smartwatch? Dan moet je ongeveer 80 minuten wachten terwijl hij oplaadt.

Functies en sensoren

Xiaomi Watch S1 Pro sensoren

De grootste verschillen tussen de Xiaomi Watch S1 Pro en de Xiaomi Watch S1 vinden we in de hardware. Alle functionaliteiten van de standaard Watch S1 zijn ook terug te vinden op de Watch S1 Pro. Echter is de Watch S1 Pro nog uitgebreid met een PPG hartslagmeter. Deze sensor is kostbaarder dan degene op de Watch S1 en meet jouw hartslag en zuurstof niveau's nauwkeuriger.

Ook vinden we een temperatuur sensor op de Watch S1 Pro die we nog niet kennen van de Xiaomi Watch S1. Deze sensor zien we steeds meer verschijnen op smartwatches. De sensor meet de temperatuur van de huid en kan hieruit opmaken of je te hard sport of ziek bent. Zo kunnen er waarschuwen worden gegeven wanneer je een bepaald limiet bereikt. Gebruik smartwatch hartslag meters echter nooit voor medische redenen!

De upgrade die het grootst merkbare verschil maakt is het Dual-band GPS systeem. Dit GPS systeem is veel nauwkeuriger dan de standaard variant te bieden heeft. Een fietstocht of hardloop route wordt op deze manier veel beter bijgehouden.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals je kan verwachten is de Xiaomi Watch S1 Pro duurder dan de Xiaomi Watch S1. De prijs van de Watch S1 Pro ligt rond de € 299,-. Voor dit bedrag zouden wij echter eerder een Samsung Galaxy Watch 5 aanraden met een setje nieuwe Samsung Galaxy Watch 5 bandjes. Ook de Apple Watch SE 2022 is een betere keuze dan de Xiaomi Watch S1 Pro.

Conclusie

De Xiaomi Watch S1 Pro is een verbeterde versie van de Watch S1, zoals we mochten verwachten. Echter is het aankoopbedrag niet laag genoeg om interessant te zijn tegen concurrenten zoals Samsung, Garmin, Fitbit en Apple.

Veel gestelde vragen

Is de Xiaomi Watch S1 Pro waterdicht?

De Xiaomi Watch S1 Pro heeft een 5ATM rating en wordt hiermee waterbestendig verklaard. Hij is niet geschikt om mee te duiken, deze druk kan hij niet aan.

Is de Xiaomi Watch S1 het geld waard?

De Xiaomi Watch S1 Pro is een goede en stabiele Android smartwatch, maar kan het niet opnemen tegen grote smartwatch merken zoals Samsung en Apple. Hij is het geld dus niet waard.

Wat is het verschil tussen de Xiaomi Watch S1 en Xiaomi Watch S1 Pro?

Het grootste verschil tussen de Watch S1 en Watch S1 Pro is de dual-band GPS systeem en temperatuur sensor. Ook het design en grootte van de klok hebben een kleine upgrade gehad.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »