Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

14% korting bij orders boven de €14 code: VALENTIJN1414% korting bij orders boven de €14 | code: VALENTIJN14

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

14% korting bij orders boven de €14 code: VALENTIJN1414% korting bij orders boven de €14 | code: VALENTIJN14

Door Arvid, 29 november 2022

WhatsApp op smartwatch (Apple Watch, Garmin, Fitbit, Samsung, en meer)

Je gebruikt het waarschijnlijk dagelijks: WhatsApp. Maar kun je ook WhatsApp gebruiken op je smartwatch? In deze blog leggen we je uit hoe je WhatsApp op smartwatches kunt gebruiken en installeren.

Waarom WhatsApp op smartwatch?

Het kan handig zijn om WhatsApp op je smartwatch te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je even geen telefoon mee wilt nemen. Aan het sporten met je smartwatch zonder telefoon? Met WhatsApp op je smartwatch kun je alsnog reageren op belangrijke berichten.

Ook kun je dankzij WhatsApp notificaties op je smartwatch makkelijk zien of voelen wanneer je een berichtje binnen krijgt. Sommige smartwatches kunnen een klein trilsignaal geven, wat jij kunt voelen, maar niemand kan horen zoals dat misschien wel is bij een telefoon.

Heb ik WiFi of 5G nodig voor WhatsApp op smartwatch?

Je hebt niet altijd een WiFi of 5G netwerk nodig om WhatsApp op jouw smartwatch te krijgen. Sommige smartwatches kunnen WhatsApp gebruiken via het netwerk van je telefoon. Via Bluetooth kun je dan alsnog berichten ontvangen, zolang je telefoon in de buurt van je smartwatch is.

Wanneer je wel WiFi of 5G op je smartwatch hebt, kun je ook WhatsApp gebruiken zonder dat je bij je telefoon in de buurt hoeft te zijn. Een smartwatch met WiFi of 5G is meestal wel duurder dan een model met alleen Bluetooth.

Kan ik WhatsApp op smartwatch downloaden?

WhatsApp op een smartwatch werkt vaak via de notificaties die je ontvangt. Deze kun je ontvangen op je smartwatch, en dan ook reageren via de smartwatch. Meestal is het niet mogelijk om een aparte app op je smartwatch te downloaden. Je kunt dus niet de gehele functionaliteit van WhatsApp gebruiken op een smartwatch.

Je kunt wel WhatsApp gebruiken via apps van derde partijen. Dit zijn dus geen officiële apps, maar geven je wel toegang tot alle functies van WhatsApp op je smartwatch. Omdat het van derde partijen zijn, kunnen we niet garanderen dat deze apps goed werken of veilig zijn. Doe altijd goed je eigen research voordat je een WhatsApp van een derde partij op je smartwatch zet.

WhatsApp op Apple Watch 

WhatsApp gebruiken op je Apple Watch smartwatch is heel eenvoudig. Je moet eerst wel enkele instellingen aanzetten. Daarna kun je WhatsApp berichten ontvangen en beantwoorden op je Apple Watch. Om WhatsApp op jouw Apple Watch aan te zetten moet je enkele stappen volgen:

 1. Open de Watch-app op je iPhone
 2. Ga naar jouw iWatch en klik op ‘Berichtgeving’
 3. Zet de WhatsApp schakelaar op groen.

Op de Apple Watch kun je helaas nog geen berichten typen om te antwoorden, iets wat wel kan op de Galaxy Watch 4 en 5. Je kunt wel kiezen uit wat standaardberichten. Het handigste is reageren met een spraakbericht. Dit kun je eenvoudig doen via jouw Apple Watch.

whatsapp op apple watch

WhatsApp op Samsung Galaxy Watch 4 & 5

WhatsApp werkt vrij goed op de Galaxy Watch 4 en 5. Je kunt sinds kort bellen via whatsapp, maar ook reageren op berichtjes met een toetsenbord of stembericht. We hebben een uitgebreide blog geschreven over hoe je WhatsApp op de Galaxy Watch 4 en 5 gebruikt. Hier lees je hoe je WhatsApp op jouw smartwatch van Samsung kunt installeren en gebruiken.

WhatsApp op Garmin smartwatches

Je kunt op de Garmin sporthorloges en smartwatches ook WhatsApp notificaties ontvangen. Dit kan zowel voor Android telefoons als iPhone. Om WhatsApp op jouw Garmin smartwatch aan te zetten, moet je enkele stappen volgen:

 1. Ga naar de Garmin Connect App
 2. Navigeer naar ‘slimme meldingen’
 3. Schuif onder ‘social media’ de slider voor WhatsApp aan

Je kunt nu WhatsApp op jouw Garmin smartwatch ontvangen en beantwoorden. Werkt het nog niet? Probeer je smartwatch en smartphone te ontkoppelen, en weer opnieuw te verbinden aan elkaar. Ook kan het zijn dat je Garmin Connect App geen toestemming heeft tot je meldingen. Dit zet je aan in de Instellingen → Beveiliging → Meldingen.

whatsapp op garmin smartwatch

WhatsApp op Fitbit smartwatches

Veel van de Fitbit smartwatches kunnen ook notificaties ontvangen. Je kunt WhatsApp eenvoudig op een Fitbit instellen. Hiervoor volg je een aantal simpele stappen. 

 1. Open de Fitbit App op je telefoon
 2. Ga naar jouw apparaat en klik op ‘Meldingen’
 3. Geef de app toegang tot meldingen en contacten

Je kunt met de meeste Fitbit horloges alleen reageren via snelle berichten. Dit zijn voorbedachte berichten waar je uit kunt kiezen, afhankelijk van het WhatsApp bericht wat je ontvangt. Ook heeft niet elke Fitbit de mogelijkheid tot WiFi of 5G. Zorg daarom dat jouw Fitbit in de buurt is van je telefoon om WhatsApp berichten te ontvangen. Lees meer over hoe WhatsApp werkt op een Fitbit.

whatsapp op fitbit smartwatch

WhatsApp op Wear OS smartwatches

Veel smartwatches werken via Wear OS, je zou het de Android van de smartwatches kunnen noemen. WhatsApp werkt vrij goed met Wear OS. Wear OS wordt onder andere gebruikt door Samsung, Google, Fossil, Huawei, en Oppo smartwatches. Om WhatsApp op jouw Wear OS smartwatch te activeren volg je enkele stappen.

 1. Verbind de smartwatch met je telefoon
 2. Ga naar de instellingen in de smartwatch
 3. Ga naar ‘Meldingen’
 4. Zet de WhatsApp slider aan

Wear OS smartwatches werken het beste samen met Android telefoons. Wanneer je een iPhone hebt kun je niet op berichten reageren via je smartwatch. Met een Android telefoon in combinatie met een Wear OS smartwatch kan dit wel. 

Wat moet ik doen als WhatsApp op smartwatch niet werkt?

Het kan zijn dat je alle stappen gevolgd hebt, maar dat WhatsApp alsnog niet werkt op je smartwatch. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om te kijken wat er mis is. Daarnaast is het ook mogelijk dat jouw specifieke smartwatch geen WhatsApp berichten kan ontvangen. 

 1. Controleer de verbinding met je smartphone en smartwatch
 2. Zorg dat je WhatsApp en telefoon instellingen het toestaan om meldingen naar jouw smartwatch te sturen
 3. Start je smartwatch opnieuw op, of verbind deze opnieuw met je smartphone
 4. Controleer of jouw specifieke smartwatch de mogelijkheid heeft tot het ontvangen van meldingen

Conclusie

WhatsApp is inmiddels onderdeel van ons dagelijks leven. Het is dus handig om WhatsApp op jouw smartwatch te ontvangen. Bij de meeste modellen smartwatch kun je eenvoudig notificaties van WhatsApp ontvangen. Je kunt niet altijd volledig reageren, of nieuwe chats starten. Hiervoor heb je je telefoon, of een app van een derde partij nodig.

Meest gestelde vragen

Hoe krijg ik WhatsApp berichten op mijn smartwatch?
Je kunt bij de meeste smartwatches eenvoudig WhatsApp berichten ontvangen. Ga naar de instellingen, navigeer naar ‘meldingen’, en sta meldingen van WhatsApp toe. Zorg voor een goede connectie met je smartphone.

Kun je WhatsApp met een smartwatch?
Je kunt eenvoudig WhatsAppen met een smartwatch. Meestal kun je alleen reageren op berichten. Je kunt in de meeste gevallen geen nieuwe chats starten.

Waarom geen WhatsApp op watch?
Het kan zijn dat de meldingen op jouw smartwatch uitgeschakeld zijn. Controleer of alles wat aan moet staan ook echt aan staat. Zorg voor een goede verbinding met je smartphone.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »