Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Arvid, 1 augustus 2022

Hoe gebruik je WhatsApp op Samsung Galaxy Watch 4

We gebruiken WhatsApp tegenwoordig dagelijks en voor bijna alle online communicatie. Gelukkig kun je tegenwoordig ook WhatsApp gebruiken op de Samsung Galaxy Watch 4. In deze blog lees je hoe je WhatsApp notificaties ontvangt op je Galaxy Watch 4.

Hoe installeer ik WhatsApp op de Galaxy Watch 4?

Het is belangrijk om te weten dat er geen standalone WhatsApp app bestaat voor smartwatches. Je kunt niet simpelweg de app downloaden en chatten. Het gebruik van WhatsApp werkt via de notificaties die de Galaxy Watch 4 kan ontvangen. Je kunt op deze notificaties reageren, maar het is niet een volledige WhatsApp app zoals je op de telefoon gewend bent. 

Allereerst moeten we de juiste instellingen aanzetten zodat je WhatsApp notificaties kan ontvangen op de Galaxy Watch 4. Dit is eenvoudig om te doen: 

  1. Open de Galaxy Watch app op je telefoon en selecteer ‘Notificaties’ vanuit de Instellingen.
  2. Check bovenaan de pagina of notificaties aan staan.
  3. Selecteer ‘Notificaties beheren’ in het menu
  4. Je ziet hier een lange lijst met apps van je telefoon. Zet de WhatsApp slider aan. 

Het is nu mogelijk om WhatsApp notificaties te ontvangen op je Galaxy Watch 4. Je kunt op deze notificaties reageren met standaardberichten op zelfgeschreven berichten. 

whatsapp op samsung watch 4 notificatie
Zo ziet een WhatsApp-notificatie eruit op de Galaxy Watch 4.

WhatsApp berichten versturen vanaf je Galaxy Watch 4

Wanneer iemand je een bericht heeft gestuurd, zie je een notificatie op je Galaxy Watch 4. Ook zie onderaan hoeveel berichten je hebt ontvangen van verschillende contacten. Wanneer je op de notificatie drukt, zie je de recente ontvangen berichten. 

Wanneer je een bericht selecteert kun je hier op reageren. Dit kun je op verschillende manieren doen:

1. Bericht versturen met een spraakbericht
Je kunt met het spraakbericht eenvoudig en snel een bericht versturen. Je spreekt in wat je wilt zeggen, wat vervolgens als tekst naar de ontvanger wordt gestuurd.

spraakbericht - whatsapp op samsung watch 4

2. Bericht versturen door te schrijven op het scherm
Je kunt met de tweede optie de letters op het scherm tekenen om een bericht te typen. Dit werkt erg eenvoudig maar neemt veel tijd in beslag voor langere berichten. 

tekenen - whatsapp op samsung watch 4

3. Bericht versturen met QWERTY-toetsenbord
Op de Galaxy Watch 4 zit een QWERTY toetsenbord, iets wat op eerdere Galaxy Watches niet aanwezig was. Met dit toetsenbord kun je eenvoudig op een WhatsApp bericht reageren door te typen op het touchscreen. 

qwerty - whatsapp op samsung watch 4

Nadat je gereageerd hebt, verdwijnt het bericht vanuit je notificaties. Je kunt nu niet meer reageren tot je een reactie terugkrijgt. 

Je kunt via de Galaxy Watch 4 alleen reageren. Het is niet mogelijk om nieuwe chats te starten vanaf je Watch 4. Ook kun je alleen de meest recente berichten van je chat zien.

Foto's bekijken

Als iemand je een foto verstuurd via WhatsApp kun je deze op de Galaxy Watch 4 bekijken. Als je op het bericht klikt krijg je de hele afbeelding op je Watch te zien. Helaas werkt dit niet voor GIFs of Stickers. Je kunt wel zien of je GIFs of Stickers hebt ontvangen.

Spraakbericht beluisteren

Als iemand je een spraakbericht stuurt,  kun je deze niet afluisteren op de Galaxy Watch 4. Je kunt wel zien of je een spraakbericht hebt ontvangen, maar je zal deze via je telefoon moeten afluisteren. Wel kun je berichten versturen door de microfoon van de Galaxy Watch 4.

WhatsApp bellen

Helaas is het nog niet mogelijk om te bellen via WhatsApp op de Galaxy Watch 4. Wanneer je een oproep krijgt, zie je dit wel als notificatie op de Watch 4. Je kunt vanaf de watch dan de oproep weigeren, maar niet opnemen. Dit zal je op je telefoon moeten doen. Wellicht is dit een functie die bij de nieuwe Galaxy Watch 5 wordt geïntroduceerd. 

Conclusie

Je gebruikt eenvoudig WhatsApp op je Samsung Watch 4, al heb je niet de volledige functionaliteit die je gewend bent van je telefoon. Je kunt reageren op notificaties die je ontvangt met standaardberichten, of zelfgeschreven berichten. Sinds de Galaxy Watch 4 kun je gebruiken maken van een QWERTY-toetsenbord om met WhatsApp te reageren. 

Heb jij nog tips om WhatsApp te gebruiken op de Samsung Galaxy Watch 4? Laat het ons weten in de reacties onder deze blog.

Ben je op zoek naar een nieuw bandje voor de Samsung Galaxy Watch 4? Bekijk snel ons ruime assortiment aan bandjes.

Meest gestelde vragen

Werkt WhatsApp op de Galaxy Watch 4?
Met de Galaxy Watch 4 kun je notificaties van WhatsApp ontvangen en hierop reageren. Je kunt niet bellen, een chat aanmaken, of spraakberichten beluisteren. 

Waarom krijg ik geen WhatsApp melding op mijn smartwatch?
Om WhatsApp notificaties op je smartwatch te ontvangen, moet je de notificaties correct instellen. Open de Watch app op je telefoon en ga naar Instellingen. Bij Notificaties kun je je notificaties beheren. Wanneer je WhatsApp hier aanzet, ontvangen je notificaties van WhatsApp op je smartwatch. 

Hoe krijg je WhatsApp op Galaxy Watch 4?
Er is geen app van WhatsApp voor de Galaxy Watch 4. Je kunt via de notificatie instellingen wel notificaties ontvangen van WhatsApp en hier op reageren. 

Kan je met de Samsung Galaxy Watch 4 bellen?
Zodra je telefoon verbonden is met de watch, kun je bellen en gebeld worden. Bellen en gebeld worden via WhatsApp kan helaas niet. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »