);
 • Gratis verzending op alle bestellingen
 • Voor 20:00 uur besteld, vandaag verzonden
 • 30 dagen bedenktijd

Samsung Galaxy Watch 4 vs Fitbit Charge 5 [Alle verschillen]

Samsung Galaxy Watch 4 vs Fitbit Charge 5 [Alle verschillen]

De Samsung Galaxy Watch 4 en de Fitbit Charge 5 zijn grote concurrenten en hebben veel merkbare verschillen. Buiten het verschil in prijs kun je technisch rekenen op veel grote verschillen.

De grootste verschillen: Samsung Galaxy Watch 4 vs Fitbit Charge 5

 • Met de Galaxy Watch 4 kun je bellen, met de Charge 5 niet.
 • De Fitbit Charge 5 heeft een rechthoekig OLED beeldscherm en de Galaxy Watch 4 een rond OLED scherm.
 • Metingen van Fitbit Charge 5 lijken meer accuraat.
 • De Fitbit Charge 5 gaat tot 7 dagen mee, de Galaxy Watch 4 haalt nog geen 2 dagen.

Display en grootte

Display Galaxy Watch 4 vs Charge 5

De Fitbit Charge 5 heeft een kleiner scherm dan de Samsung Galaxy Watch 4. Het scherm van de Fitbit Charge 5 is 1,04 inch diagonaal, de Watch 4 heeft 2 maten, 1,2 inch en 1,4 inch. Het scherm bestaat uit een volledig AMOLED scherm, de Samsung Galaxy Watch 4 (Classic) heeft ook een AMOLED scherm.

Batterijduur en laadcyclus

De batterij van de Fibit Charge 5 (65 mAh) is een stuk kleiner dan die in de Galaxy Watch 4 (247 mAh - 361 mAh). Toch zegt dit weinig over de batterijduur omdat het natuurlijk afhankelijk is van het energieverbruik hoelang hij daadwerkelijk mee gaat.

De Galaxy Watch 4 gaat tot 40 uur mee (in standaard modus), de Fitbit Charge 5 gaat tot 7 dagen mee (in standaard modus). De Charge 5 heeft dus een veel langere gebruiksduur. 

De Fitbit kun je alleen opladen met een Fitbit Charge 5 oplader, net als de Galaxy Watch, die laadt alleen op met een specifieke Samsung Galaxy Watch 4 oplader

Sensoren en metingen Galaxy Watch 4 vs Charge 5

De Charge 5 en de Galaxy Watch 4 hebben veel gelijkenissen in het aanbod van sensoren en metingen. Zowel de Galaxy Watch 4 als de Charge 5 hebben:

 • Optische hartslagmeter
 • Stappenteller
 • Bewegingssensoren
 • Slaapritme meting
 • EDA sensor

Bellen met je smartwatch

Wil je bellen met je smartwatch, dan kan dat alleen met de Samsung Galaxy Watch 4 (Classic). De Fitbit Charge 5 heeft geen ingebouwde microfoon of luidspreker wat het onmogelijk maakt om mee te bellen.

Aangezien de Fitbit Charge 5 wel meldingen laat zien, laat hij dus ook zien of je gebeld wordt of niet (indien gewenst). Je kunt het telefoongesprek dus wel accepteren of weigeren. Je kunt de activity tracker echter niet gebruiken om mee te bellen. Als je een telefoongesprek opneemt op de Charge 5, moet je daarna je smartphone pakken om een gesprek te voeren.

Met de Samsung Galaxy Watch 4 kun je gewoon bellen. Deze smartwatch heeft een ingebouwde luidspreker en microfoon zodat je gewoon een gesprek kunt voeren via de watch wanneer je hem opneemt.

Benieuwd naar andere smartwatches waar je mee kunt bellen? Wij schreven eerder aan bericht over de top 7 beste smartwatches. In dat artikel vind je 5 watches waar je mee kunt bellen.

Welke telefoon hoort erbij?

Een Android of iOS telefoon bij de Galaxy Watch 4 vs Charge 5, wat is verstandig? De Samsung Galaxy Watch 4 (classic) werkt erg slecht i.c.m. een smartphone van Apple. Heb je een iPhone, dan is een Apple Watch of Fitbit Charge 5 de best werkende optie. 

Voor Android gebruikers maakt het een stukje minder uit waar je voor gaat. De Samsung Galaxy Watch 4 werkt optimaal met een Android smartphone, maar de Fitbit Charge 5 werkt net zo goed. De Charge 5 werkt met de Fitbit App, deze werkt identiek op een Android of iOS smartphone.

Verwisselbare bandjes

Fitbit Charge 5 bandjes

Het bandje van een Fitbit verwisselen is net zo makkelijk als het bandje van een Galaxy Watch verwisselen. Beide hebben de mogelijkheid om het bandje te vervangen als hij kapot is gegaan. Fitbit geeft zelfs garantie op de duurzaamheid van het bandje. 

Je het standaard bandje op een Samsung Galaxy Watch 4 makkelijk vervangen met een luxer bandje door het slimme click & release systeem. Bekijk alle Galaxy Watch bandjes zoals stalen en nylon bandjes. 

Fitbit gebruikt een soortgelijk click & release systeem, maar heeft wel een andere aansluiting voor de bandjes. Bekijk ook onze 100+ Fitbit Charge 5 bandjes, voor nieuwe siliconen, nylon, stalen of milanese bandjes. 

Conclusie: Samsung Galaxy Watch 4 vs Fitbit Charge 5

Hoewel de Fitbit Charge 5 en de Samsung Galaxy Watch 4 veel gemeen hebben, is duidelijk dat Fitbit zich meer richt op sportievelingen. Samsung gaat hier goed in mee, maar zet toch meer in op design. De Galaxy Watch 4 is meer een fashion statement dan de Charge 5, die is voornamelijk praktisch.

  Watch 4 Charge 5
Batterijduur 40 uur 7 dagen
iOS compatible Minimaal Ja
Bellen Ja Nee
Schermgrootte 1.04" 1.2" - 1.4"
Hartslagmeting Ja Ja

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? Ja Nee Wil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »