Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Arvid, 28 juni 2022

Huawei Band 7 Review

De Huawei Band 7 is in Nederland gearriveerd, net op tijd voor de zomer. Ga jij deze zomer buiten hardlopen, fietsen, of skeeleren? Misschien is de Huawei Band 7 dan wel dé fitness tracker voor jou. Wij nemen je alvast mee in de specificaties en kenmerken van de Huawei Band 7 in onze review. 

Specificaties

Een overzicht van de specificaties van de Huawei Band 7:

 

Huawei Band 7

Afmetingen

44 mm x 26 mm x 10 mm

Display

1.47 inch Always-On AMOLED

Resolutie

194 x 368 pixels (283 ppi)

Waterdicht

Ja (5 ATM)

Batterij

7 tot 14 dagen (180 mAh)

Kleuren

Zwart, Groen, Rood, Roze

De specificaties van de Huawei Band 7 komen erg overeen met de Huawei Band 6. De Band 7 is dunner en weegt iets minder. Ook komt de Huawei Band 7 eindelijk met een Always-On display, een langverwachte functie. 

De respectabele batterijduur is vergelijkbaar met andere fitness trackers zoals de Xiaomi Mi Band 7. Daarentegen vind je op de Mi Band 7 wel een groter scherm met meer pixels per inch (ppi). 

De Huawei Band 7 komt natuurlijk met een lijst aan sensoren. Zoals je van dit segment kan verwachten komt de Band 7 niet met ingebouwde GPS. Wil je weten welke activity trackers een ingebouwde GPS hebben? Lees dan onze blog van de 4 beste activity trackers met GPS. 

Ook de NFC mogelijkheid blijft alleen beschikbaar voor de Chinese modellen, en komt niet naar Europa. Dit betekent dat je de Huawei Band 7 onder andere niet kunt gebruiken voor contactloos betalen. 

Sensoren: 

✔️ Hartslagmeter

❌ Ingebouwde GPS

✔️ G-krachtsensor

❌ NFC (contactloos betalen)

✔️ Bloedzuurstofmeter (SpO2)

❌ ECG (hartfilmpje)

✔️ Slaap monitor

 

✔️ Multi-sport modus

 

Design & Display

De Huawei Band 7 heeft een rechthoekig ontwerp, vergelijkbaar met de voorganger, de Huawei Band 6, en bijvoorbeeld de Redmi Smart Band Pro. Dit ontwerp vinden wij gemakkelijk in gebruik, en laat goed al de informatie zien die je nodig hebt. 

De Huawei Band 7 ziet er sportief en stijlvol uit. Je kunt kiezen uit vier kleuren, die ook met hun eigen bandje komen. De kleuren waar je uit kunt kiezen zijn zwart, groen, rood, en goud/roze. Natuurlijk kun je het bandje altijd eenvoudig vervangen. Kijk snel in ons assortiment voor Huawei Band 7 bandjes. 

huawei band 7 verschillende kleuren

De vier kleuren van de Huawei Band 7.

De Band 7 is het dunste model tot nu toe, en is 1 mm dunner dan de Band 6, maar verder blijven de afmetingen gelijk. De knop op de zijkant blijft ook zitten, waarmee je verschillende functies kunt besturen. Zo’n knop heb je niet bij bijvoorbeeld de Mi Band serie of Fitbit Charge 5

De Huawei Band 7 komt met 4000+ watchfaces zodat je altijd een uiterlijk kan kiezen wat bij je past. Je watchface kun je nu altijd zien dankzij het nieuwe Always-On display. Deze kun je ook uitzetten als je wilt, en veranderen naar opwekken door te tikken of door je pols te draaien. 

Het display van de Huawei Band 7 blijft qua resolutie en grootte dus volledig gelijk aan de Band 6. Met een resolutie van 194 x 368 heb je een respectabele pixeldichtheid van 283 ppi. Wel wordt dit inmiddels ingehaald door de nieuwe Mi Band 7, die een groter 1.62 scherm met 326 pixels per inch heeft. 

Features van de Huawei Band 7

De Huawei Band 7 is een echte fitness tracker met genoeg functies om voldoende informatie te geven over jouw workout en sport. De Band 7 komt met 96 sportmodi zoals hardlopen, fietsen, fitness, spinning, hockey, tennis, zwemmen, en meer. Natuurlijk heb je een hartslagmeter maar ook een SpO2 meter, die het bloedzuurstofniveau meet en automatisch een alarm geeft wanneer dit te laag is. 

De Huawei Band 7 komt ook met een slaapmonitor. Zo kun je eenvoudig bijhouden hoe goed je slaapt en hoe lang. Huawei beloofd meer dan 200 wetenschappelijke suggesties te geven om je slaap te verbeteren. 

De Huawei TruRelax stress monitor geeft aan wanneer je lichaam stress ondervindt, en komt ook met ademoefeningen om je weer in je comfortzone te brengen. Ook kun je met de TruRelax reminders instellen voor medicatie of om te hydrateren. 

functies van de huawei band 7

De Band 7 is waterdicht met een rating van 5 ATM. Dit houdt in dat je zonder problemen kunt zwemmen met de Band 7. Hij is echter niet geschikt voor duiken of activiteiten zoals waterskiën. Voor zwemmen wordt ook een sportmodus aangeboden. 

Batterijduur

De Huawei Band 7 beloofd een batterijduur van 7 tot 14 dagen bij normaal gebruik. De batterij heeft een capaciteit van 180 mAh, hetzelfde als de Mi Band 7. Of je deze target van 7-14 dagen haalt, is natuurlijk afhankelijk van hoe je de Band 7 gebruikt. De nieuwe Always-On display kan bijvoorbeeld aardig wat stroom verbruiken. 

Dankzij de Huawei Fast Charging laad je de Band 7 snel op. Huawei beloofd hier dat je binnen 5 minuten laden genoeg stroom hebt om 2 dagen vooruit te kunnen. 

huawei band 7 batterijduur

Deze batterijprestaties zijn vergelijkbaar met andere activity trackers zoals de Mi Band 7. Uit onze ervaring blijkt dat je meestal met regulier gebruik wel redelijk in de buurt zit van de beloofde batterijduur. 

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei Band 7 is sinds 16 juni in Nederland te verkrijgen. De prijs is budgetvriendelijk, vooral voor de functies die je krijgt. De Huawei Band 7 is in veel opzichten vergelijkbaar met de Xiaomi Mi Band 7, die verkrijgbaar is voor een tientje minder.  

  • Huawei Band 7 Prijs:      €  59,- 

Natuurlijk hebben wij veel opties om jouw Huawei Band 7 te personaliseren met een uniek bandje. Bekijk snel ons assortiment aan Huawei Band 7 bandjes 

Conclusie

De nieuwe Huawei Band 7 verschilt niet veel van de Band 6. Toch is de Huawei Band 7 een goede optie als je op zoek bent naar budget fitness tracker. Je krijgt meer dan voldoende functies om je sport en fitness bij te houden. De slaapmonitor en stressmonitor helpen je ook in het dagelijks leven. 

✔️ Veel functies, zoals SpO2 monitor
✔️ Lage prijs
✔️ Goede batterijduur
✔️ Meer dan 4000 watchfaces

❌ Geen ingebouwde GPS
❌ Verouderde resolutie en pixeldichtheid

Meest gestelde vragen

Welke Huawei heb ik?
Je kunt eenvoudig vinden welk Huawei model je hebt. Klik hier voor een stappenplan om te bepalen welke Huawei je hebt. 

Hoe vervang ik een Huawei Band 7 bandje?
Je kunt eenvoudig een bandje vervangen voor de Huawei Band 7. Het oude bandje kun je simpel verwijderen en vervangen met een nieuw bandje voor de Huawei Band 7.

Huawei Band 7 release date
De Huawei Band 7 is 16 juni in Nederland gelanceerd. Je kunt de Huawei Band 7 kopen voor € 59,00. 

Is de Huawei Band 7 waterdicht?
De Huawei Band 7 is waterdicht met een rating van 5 ATM. Dit houd in dat je gerust kunt gaan zwemmen met de Band 7. De Huawei Band 7 is niet geschikt voor duiken, of activiteiten zoals waterskiën. 

Kan ik mijn Huawei Band 7 zonder telefoon gebruiken? 
Je kunt de Huawei Band 7 zonder telefoon gebruiken, mits je geen gebruik wilt maken van GPS. De Band 7 heeft geen ingebouwde GPS module. 

Reacties

  • Door Johnno, 28 juni 2022

    Geachte heer/mevrouw,

    Gelieve contact op te nemen met onze klantenservice, er zijn meerder opties mogelijk. Dan kijken we naar de beste optie voor u.

    U kunt van maandag t/m vrijdag bellen met onze klan...

  • Door Cees Weij, 28 juni 2022

    Beste..

    Zojuist heb ik bestelling 20259500 ontvangen maar omdat het bandje te groot voor mij is moet het worden ingekort! Lukt me niet om te doen, hoe gaat dit in zijn werk?

Laat een reactie achter

* Verplichte velden