Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Arvid, 21 juni 2022

Xiaomi Mi Band 7 review

De Mi Band trackers van Xiaomi zijn ongetwijfeld een van de meest succesvolle fitness trackers op de markt. Deze budgetvriendelijke trackers hebben al veel vernieuwingen gezien. Nu de Mi Band 7 op de planken ligt gaan wij kijken wat deze te bieden heeft. 

Deze nieuwste editie in de budgetserie van Xiaomi belooft veel goeds voor een klein prijsje. Met deze nieuwe activity tracker voegt Xiaomi als vanouds weer een Mi Band á la dubbeltje-op-de-eerste rij toe aan de smartwatchmarkt. 

Ben je benieuwd naar wat de Xiaomi Mi Band 7 kan? Lees snel onze Mi Band 7 Review, waarin we alles vertellen over de nieuwste fitness tracker van Xiaomi. 

Beter, groter, dezelfde prijs

Zoals de naam al doet vermoeden is de Mi Band 7 natuurlijk de opvolger van de Mi Band 6. De Mi Band 7 heeft een aantal verbeterde functies en eigenschappen ten opzichte van zijn voorganger. 

Wat als eerste opvalt is dat de Mi Band 7 een stukje groter is dan de Mi Band 6, vanwege een nieuw 1.62-inch Always-On AMOLED display. Volgens Xiaomi resulteert dit in een beeldoppervlak dat met 25% groter is geworden. De pixeldichtheid blijft hetzelfde als voorheen met 326 PPI. 

Het vergrote scherm heeft Xiaomi getriggerd om alle User Interface opnieuw te ontwerpen, met vernieuwde icoontjes, nieuwe effecten, opnieuw bedachte data visuals, en 100 gloednieuwe watchfaces die je ook nog eens kan personaliseren. 

Xiaomi Mi Band 7 review: Nieuwe Watchfaces en  UI
Een aantal voorbeelden van de nieuwe Watchfaces.

Ook aan de buitenkant wordt de look van de Mi Band 7 geupdate: Er zijn namelijk twee nieuwe bandjes, camouflage en fluoriserend. Natuurlijk kun je eenvoudig de bandjes van de Mi Band 7 vervangen, kies uit ons ruime aanbod aan Mi Band 7 bandjes om jouw watch te personaliseren. 

Behalve deze aanpassingen blijft het ontwerp van de Mi Band 7 lijken op zijn voorgangers, wat volgens ons geen slecht punt is. Het pil-vormige scherm blijft een bewezen ontwerp wat makkelijk om te gebruiken en dragen is. 

De Mi Band 7 heeft een waterdichtheid van 5 ATM, wat betekent dat je deze tracker kunt gebruiken tijdens het zwemmen. 

Xiaomi Mi Band 7 is waterdicht

Helaas komt de Mi Band 7, zoals al zijn voorgangers, nog steeds niet met een ingebouwde GPS. Zoek je een activity tracker met ingebouwde GPS? Lees dan snel onze blog waarin we de vier beste activity trackers met GPS bekijken.

Mi Band 7: Nieuwe health tracking en fitness functies

De Mi Band 7 wordt aangeprijsd met vier nieuwe data analyse opties voor sport. Zo kun je de intensiteit van je training meten, hersteltijd bepalen, maximum zuurstofopname meten, en effecten bekijken van aerobics. 

Voor activity tracking is de Mi Band 7 ook goed beladen met 120 sportmodi, met zowel outdoor als indoor activiteiten zoals fitness, fietsen, en natuurlijk veel meer. De Mi Band 7 kan calorie inname bijhouden, en de resultaten analyseren om de efficiëntie van je vetverlies te bepalen.

Xiaomi Mi Band 7 nieuwe fitness functies

De nieuwe zuurstofmeter monitort het niveau van zuurstof in je bloed, en geeft ook een waarschuwing bij een lage SpO2 waarde. Deze functies is vooral gericht op bergbeklimmers en langeafstandsrenners en -fietsers. Je kunt hiermee eenvoudig real-time inzicht krijgen in het zuurstofniveau in je bloed. 

Maar de Mi Band 7 heeft natuurlijk nog veel meer gezondheidsfuncties, zoals een hartslagmeter, slaap monitor, stress monitor, ademoefeningen, en veel andere populaire health tracking opties. 

Batterijduur

De Xiaomi Mi Band 7 komt zoals verwacht met een indrukwekkende batterijduur. Xiaomi belooft een duur van maarliefst 14 dagen met regulier gebruik, dankzij de 180 mAh accu. Deze nieuwe accu is een stuk groter dan de 125 mAh accu in de Mi Band 6. 

Uit onze ervaring blijkt dat de Mi Band serie meestal de beloofde batterijduur waar kan maken. Wel kun je verwachten dat de Mi Band 7 meer stroom verbruikt hoe meer geavanceerde functies je aanzet. De werkelijke batterijduur zal dus afhankelijk zijn van hoe intensief je je tracker gebruikt, maar hoe dan ook is de batterijduur van de Mi Band 7 zeer respectabel. 

Prijs en beschikbaarheid van de Mi Band 7

De Mi Band 7 is een echte budgetknaller, met een prijs die ver onder de concurrentie zoals Fitbit ligt. De prijs is vrijwel hetzelfde als de Mi Band 6 toen deze nog nieuw was. 

De prijs van de Mi Band 7 is 49,95.

Klik hier om de prijzen van de Mi Band 7 te vergelijken.

Natuurlijk zijn er veel opties om je Mi Band 7 te personaliseren met een vervangend bandje. Bekijk snel ons assortiment aan bandjes voor de Xiaomi Mi Band 7. 

Conclusie

De Xiaomi Mi Band 7 is zoals verwacht weer een topper van een activity tracker voor een lage prijs. Met nieuwe functies zoals een SpO2 monitor en een grotere batterij is Mi Band 7 benoemingswaardig verbeterd ten opzichte van de Mi Band 6. 

✔️ Veel functies, zoals nieuwe SpO2 monitor
✔️ Lage prijs
✔️ Zeer goede batterijduur
✔️ Vernieuwde UI en watchfaces
✔️ Veel aanbod aan vervangende bandjes

❌ Geen ingebouwde GPS functie

Ben je benieuwd naar alle verschillen tussen de Mi Band 7 en de Mi Band 6? Lees dan nu snel onze vergelijking tussen de Mi Band 7 en Mi Band 6 om de juiste keuze te maken.

Meest gestelde vragen

Wanneer komt de Mi Band 7 uit?
De Xiaomi Mi Band 7 is sinds 1 juni 2022 verkrijgbaar in Nederland. 
 

Wat is de prijs van de Mi Band 7?
De prijs van de nieuwe Xiaomi Mi Band 7 is € 49,95. 
 

Kan ik mijn Mi Band 7 zonder telefoon gebruiken?
Je kunt de Mi Band 7 zonder telefoon gebruiken, mits je geen gebruik hoeft te maken van GPS. De Mi Band 7 heeft namelijk geen ingebouwde GPS. 
 

Is de Mi Band 7 waterdicht?
De Mi Band 7 heeft een waterdichtheid van 5 ATM. Je kunt dus gerust gaan zwemmen met je Mi Band 7. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden