Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Arvid, 24 juni 2022

Mi Band 7 vs Mi Band 6: Specificaties & Kenmerken

Nu de Xiaomi Mi Band 7 in Nederland op de planken ligt, is het tijd om deze te vergelijken met zijn voorganger, de Mi Band 6. De Mi Band serie staat al langer bekend als de beste budgetoptie op de markt. Met welke Xiaomi krijg je het meeste waar voor je geld? Lees snel onze vergelijking om te kijken of de nieuwe Mi Band 7 het kan winnen van de Mi Band 6.

Mi Band 7 vs Mi Band 6: Vergelijking van specificaties

We beginnen met een overzicht van de specificaties

 

Mi Band 7

Mi Band 6

Display

1.62 inch AMOLED Always-on display, 2,5D gehard glas

1.56 inch AMOLED, 2,5D gehard glas

Resolutie

192x490, 324 ppi, 500 nits

152x486, 326 ppi, 450 nits

Sensoren

hartslagmeter, SpO2 sensor, GPS via telefoon

hartslagmeter, SpO2 sensor, GPS via telefoon

Batterij

180 mAh, 14 dagen bij normaal gebruik

125 mAh, 8 dagen bij normaal gebruik

Sportmodi

120 sportmodi

30 sportmodi 

Waterdicht

Ja (5 ATM)

Ja (5 ATM)

Een eerste indruk van de specificaties laat je misschien denken dat er niet veel verschil zit tussen de Mi Band 7 en de Mi Band 6. De Mi Band 7 is wat groter dan de Mi Band 6, en heeft vooral een flink grotere batterij wat er voor zorgt dat je de Mi Band 7 langer kunt gebruiken. 

Vooral bij de andere features merk je het verschil tussen de Mi Band 7 en Mi Band 6. Hier zijn alle nieuwe tracking features van de Mi Band 7 op een rijtje:

  • SpO2 tracking met waarschuwing voor laag zuurstofniveau
  • VO2-Max berekeningen (maximale zuurstofopname)
  • Hersteltijd na sport
  • Trainingsbelasting functie
  • Aerobic & Anaerobic training advies 

De Mi Band 7 maakt dus flinke stappen in de fitness tracking, iets waar de fanatieke sporten zeker baat bij gaat hebben. 

Design & Display

Xiaomi heeft gelukkig niet veel veranderd aan het ontwerp van de Mi Band 7 ten opzichte van de Mi Band 6. In onze ogen is dit een goede keuze geweest. De pil-vorm is waar de Mi Band serie ondertussen bekend mee staat. Deze vorm is makkelijk te gebruiken en comfortabel om te dragen

Xiaomi Mi Band 7 ontwerp

De Mi Band 7 komt met een groter 1.62 inch AMOLED scherm. Hoewel dat niet veel groter lijkt dan de 1.56 inch display van de Mi Band 6 is het oppervlak wel degelijk een stukje groter. Dit is in onze ogen een waardevolle toevoeging aan de Mi Band serie. Ook gaat het display in helderheid iets omhoog, van 450 nits op de Mi Band 6 naar 500 nits op de Mi Band 7. Dit zal je helpen als je buiten aan het sporten bent. 

De meest noemenswaardige upgrade aan het display is de nieuwe Always-On functie op de Mi Band 7. Lang wachtte men op deze feature op de Mi Band serie, en nu is hij dan eindelijk hier. Dankzij het Always-On display kun je belangrijke info zien, zoals de tijd, zonder dat je de watch op hoeft te wekken door op het scherm te tikken. 

Nieuwe watchfaces van de Mi Band 7
 

Nieuwe watchfaces van de Mi Band 7

Met het ontwerp van de software is wel gespeeld. Het grotere display heeft Xiaomi getriggerd om de User Interface en watchfaces te herontwerpen. De Mi Band 7 komt met vernieuwde icoontjes, nieuwe effecten, nieuwe data visuals, en 100 gloednieuwe watchfaces die je ook nog eens kan personaliseren. 

Fitness & Gezondheid

De grootste veranderingen zie je in de fitness tracking en gezondheidsmonitors. De Mi Band 7 kan nu echt opboksen tegen de die-hard fitness trackers. De Mi Band 6 komt aardig wat functies te kort in vergelijking tot de Mi Band 7. 

Functies die overeenkomen tussen de Mi Band 6 en Mi Band 7 zijn onder andere een hartslagmeter, slaap monitor en analyse, menstruatiecyclus monitor, stress monitor, Personal Activity Intelligence, en een SpO2 sensor. 

Met nieuwe functies wil de Mi Band 7 serieus genomen worden door de echte sportschool fanaten en sporters. Zo is heeft SpO2 sensor meer op de voorgrond gezet, met een nieuwe feature die constant je bloedzuurstofniveau meet en een alarm af laat gaan als deze onder de 90% daalt. De Mi Band 6 meet dit enkel als je slaapt, dus deze feature is zeker een stap vooruit voor sporters. 

Mi Band 7 vs Mi Band 6 fitness tracker

De Mi Band 7: Een serieuze fitness tracker?

De meer fanatieke sporters kunnen bij de Mi Band 7 ook gebruik maken van vier nieuwe data analyse features. Zo kun je VO2-Max berekenen, en geeft het aerobic/anaerobic trainingsadvies aan hoe hard je jezelf moet pushen om optimaal vet te verbranden of spieren op te bouwen. Na je workout geeft de Mi Band 7 aan hoe lang je lichaam moet herstellen afhankelijk van hoe hard je gesport hebt. 

De trainingsbelasting wordt berekend aan de hand van de Excess Post Oxygen Consumption, ofwel EPOC. Dit is normaal gesproken een functie die je alleen vind op watches zoals Garmin. Met deze meet optie kun je inzicht krijgen op hoeveel impact je recente workouts hebben op je conditie. 

Meestal moet je flink wat geld neerleggen voor een echt sporthorloge om deze metingen te doen, dus om dit op een budget activity tracker als de Mi Band 7 te zien is zeer indrukwekkend. 

nieuwe fitness en sportmodus mi band 7

Ook voor de wat meer casual sporter gaat de Mi Band 7 er op vooruit ten opzichte van de Mi Band 6. Zo krijg je met de Mi Band 7 120 sportmodi, waar dat nog maar 30 was bij de Mi Band 6. Of je ze allemaal gaat gebruiken is natuurlijk de vraag, maar met deze keuze kun je voor de meeste sporten wel een sportmodus vinden. 

De Mi Band 7 heeft net als de Mi Band 6 nog geen ingebouwde GPS, iets wat je wel vind op duurdere activity trackers. Ben jij op zoek naar een activity tracker met GPS? Lees dan snel onze blog van de 4 beste activity trackers met GPS.

Batterijduur

De Xiaomi Mi Band 7 komt met een flink grotere batterij, van 180 mAh. Dit zorgt voor een zeer indrukwekkende batterijduur, van maar liefst 14 dagen bij normaal gebruik. Deze nieuwe accu is een stuk groter dan de 125 mAh accu op de Mi Band 6. 

Hoe lang je batterij mee gaat is natuurlijk geheel afhankelijk van hoe je de Mi Band gebruikt. Hoe dan ook is de batterijduur van de Mi Band 7 zeer respectabel, en een grote stap vooruit ten opzichte van de Mi Band 6. 

Prijs

Toch wel het belangrijkste voor de budget activity trackers: De prijs. Beide trackers zijn extreem laag geprijsd voor wat je krijgt ten opzichte van andere merken. Toch zul je de Mi Band 6 voor iets minder kunnen vinden, omdat de tracker al langer mee gaat en bij veel verschillende winkels wordt aangeboden. 

  • Xiaomi Mi Band 7:      € 49,95
  • Xiaomi Mi Band 6:      € 39,95

Alles op een rijtje...

Verschillen

  • De Mi Band 7 komt met veel meer sportfuncties en sensors
  • De Mi Band 7 heeft een groter display
  • De Mi Band 7 heeft een vernieuwde User Interface
  • De Mi Band 7 heeft een aanzienlijk grotere batterij
  • De Mi Band 6 is goedkoper dan de Mi Band 7

Overeenkomsten

  • Pil-vormig ontwerp
  • Hartslagmeter, slaap monitor, en PAI
  • Allebei waterdicht (5 ATM)
  • Vergelijkbare pixel per inch (ppi)
  • Allebei geen ingebouwde GPS

Conclusie

De Mi Band 7 is de duidelijke winnaar als het gaat om features, software ontwerp, en batterijduur. De keuze zal dus vooral afhankelijk zijn van de prijs. Ben je geen fanatieke sporter? Dan heb je wellicht niet de nieuwe features van de Mi Band 7 nodig om voldoening te halen uit je activity tracker. 

Voor beide trackers zijn veel verschillende bandjes te vinden om je Mi Band te personaliseren. Bekijk snel onze bandjes voor de Mi Band 6 en Xiaomi Mi Band 7 bandjes

Meest gestelde vragen

Wanneer komt de Mi Band 7 uit?
De Xiaomi Mi Band 7 is sinds 1 juni 2022 verkrijgbaar in Nederland. 

Wat is de prijs van de Mi Band 7?
De prijs van de nieuwe Xiaomi Mi Band 7 is € 49,95. 

Kan ik mijn Mi Band 7 zonder telefoon gebruiken?
Je kunt de Mi Band 7 zonder telefoon gebruiken, mits je geen gebruik hoeft te maken van GPS. De Mi Band 7 heeft namelijk geen ingebouwde GPS. 

Is de Mi Band 7 waterdicht?
De Mi Band 7 heeft een waterdichtheid van 5 ATM. Je kunt dus gerust gaan zwemmen met je Mi Band 7. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden