Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Johnno van den Brink, 10 februari 2022

Garmin Venu 2 Plus review

Voordelen Garmin Venu 2 Plus

  • Goede batterijduur (voor een smartwatch met een AMOLED scherm)
  • Superieure beeldkwaliteit met hoge resolutie
  • Opslaan van muziek
  • NFC Betaalmogelijkheid (bij een selectie banken)
  • Verschillende wijzerplaten
  • Accurate GPS (Eigen Garmin techniek)
  • Groot scala aan ingebouwde work-outs en trainingen
  • Ingebouwde speaker en microfoon voor telefoongesprekken
  • Bandjes makkelijk te vervangen voor een luxe nieuwe band
  • Spraakassistenten Google Assistant, Siri en Bixby.
  • Roestvrij stalen behuizing
  • ATM5 waterbestendig tot 50meter diep

Nadelen Garmin Venu 2 Plus

  • Batterij gaan minder lang mee dan een smartwatch zonder AMOLED scherm
  • Hartslag meting soms inaccuraat
  • Het aanbod in apps van derden is minimaal
  • Voice assistent werkt alleen door een knop in te drukken
  • Prijs is aan de hoge kant

Design & uiterlijk

Garmin Venu 2 Plus design

De Garmin Venu 2 Plus is er maar in één maat, omdat de andere formaten te vinden zijn in de Venu 2 en Venu 2s variant. De Venu 2 Plus is een vrij grote klok met zijn 43,6mm grote behuizing.

Verschillende kleuren

Verschillende kleuren Venu 2 Plus

Afgezien van de verschillende bandjes is de Garmin Venu 2 Plus in 3 uitvoeringen te verkrijgen. De drie kleuren bestaan uit:

  • Zilver / Grijs (Zilverkleurige Rand Met Powder Grey Behuizing)
  • Crème / Goud (Cream Gold Rand Met Ivory Behuizing)
  • Zwart / Grafiet (Slate Rand Van Roestvrij Staal Met Zwarte Behuizing)

Wij hebben gekozen om de "standaard" uitvoering, de zwart- grafiet model te bestellen en te gebruiken voor deze Garmin Venu 2 Plus review.

Verschillende maten

De Garmin Venu 2 Plus is maar in één maat te verkrijgen: 43mm. Dit is de afmeting van de behuizing van de smartwatch. De klok is exact 43,6mm, maar voor gemak noemt Garmin dit een 43mm variant.

De Garmin Venu 2 familie bestaan uit de Garmin Venu 2 (45mm), Garmin Venu 2 Plus (43mm) en de Garmin Venu 2S (40mm).

De Venu 2 plus is dus niet groter dan de gewone Venu 2, maar heeft de naam "Plus" te danken aan een aantal extra functionaliteiten.

De 3 knoppen en hun functie

Venu 2 Plus knoppen

  • (A) Bevestigen en aan- en uitknop. Deze knop gebruik je om de smartwatch aan te zetten of om een actie te bevestigen. Ookwel; OK-knop.
  • (B) Snelkoppeling en spraakassistent. Kort indrukken activeert en zelf ingestelde functie (instellen kan in de Connect IQ app). Lang indrukken activeert de ingestelde spraak assistent vanaf de telefoon via de bluetooth verbinding.
  • (C) Terug knop / instellingen. Kort op deze knop drukken zorgt ervoor dat je een scherm terug gaat. Houd hem langer ingedrukt om de algemene instellingen van de Venu 2 Plus te openen.

Bandjes verwisselen

De Garmin Venu 2 Plus komt in de meeste gevallen met een standaard siliconen bandje. Je kunt het bandje makkelijk verwisselen door het slimme Quick Release systeem.

Bekijk onze 100+ Garmin Venu 2 Plus bandjes voor ons hele assortiment aan stalen, siliconen, leren of nylon bandjes.

Scherm en specs

De Garmin Venu 2 Plus is één van de paar smartwatches van Garmin die het nieuwe AMOLED scherm gebruikt. Dit scherm is verreweg het mooiste scherm wat er op dit moment op de markt is voor een smartwatch, maar gebruikt ook meer stroom. 

Veel fabrikanten kiezen er voor om dit scherm niet te gebruiken zodat de smartwatch langer mee gaat. Grote merken zoals Samsung, Apple en Fitbit hebben smartwatches mét en zonder AMOLED scherm om de keuze te behouden tussen langere batterijduur of een mooier scherm.

Het 1.3" AMOLED scherm heeft een resolutie van 416 x 416 pixels en classificeert zich hiermee als een hoge resolutie smartwatch.

Praten tegen je smartwatch

Met de middelste knop activeer je snel de spraak assistent op de Venu 2 Plus. Ik vind het jammer dat je niet direct een commando kunt uitvoeren, maar eerst deze knop moet indrukken.

Na het indrukken van deze knop activeer je de Google Assistent, Siri of Bixby Assistant die op je telefoon staat geactiveerd.

Microfoon en speaker ingebouwd

In tegenstelling tot de eerdere Venu serie, hebben alle Venu 2 modellen netjes een speaker en microfoon ingebouwd. Hierdoor is het mogelijk om de spraak asisstent te gebruiken.

Kun je bellen met de Garmin Venu 2 Plus?

Bellen met de Garmin Venu 2 Plus

Door de ingebouwde speaker en microfoon kun je bellen met de Garmin Venu 2 Plus. Je bent met deze smartwatch in staat om telefoongesprekken op te nemen, op te hangen of direct een nummer in te typen en te bellen.

Batterij & hoe lang gaat hij mee?

Als we Garmin mogen geloven kunnen we 24 uur met de smartwatch rondlopen als je de GPS functie aan laat staan. Zet je de watch in smartwatch modus? Dan gaat hij tot 9 dagen mee door de besparende functies.

In realiteit merk ik dat ik de Watch nooit in de besparende modus zet en hem praktisch elke avond toch in de oplader doe. De Samsung Galaxy Watch 4 gaat met dezelfde (persoonlijke) insteek 2 dagen mee. 

Muziek luisteren, maar dan makkelijk

De Garmin Venu 2 Plus heeft een opslagcapaciteit van 4 GB, waardoor je maximaal 650 nummers op de smartwatch kunt opslaan. Ook offline playlists van Spotify worden ondersteund.

Met deze functie hoef je dus geen internet verbinding te hebben (of je databundel te verbruiken) om muziek te luisteren / streamen. Je speelt het direct af vanaf je smartwatch via bluetooth naar jouw oordopjes of koptelefoon.

Sportieve prestaties

Garmin heeft al tientallen succesvolle outdoors en luxe sportieve smartwatches op de markt gebracht. Hierdoor hebben ze een grote database aan trainingen en work-outs verzameld in ingeleerd op de Garmin Venu 2 Plus.

Zo heb je de mogelijkheid om uit één van de 1600 oefeningen te kiezen, geavanceerde krachttraining aan te zetten of intervaltrainingen te meten en analyseren.

Garmin Connect IQ store

In de Garmin Connect IQ store (voor Android of iOS) heb je de vrijheid om verschillende soorten apps te downloaden van Garmin of derde partijen. Zo kun je je smartwatch uitbreiden met de software die jij nodig hebt.

In de store heb je de mogelijkheid verschillende kaarten, trainingen, wijzerplaten, muziekdiensten en meer te downloaden.

Kun je betalen met de Venu 2 Plus?

Ja en nee. Technisch gezien kun je gewoon betalen met de Garmin Venu 2 Plus, mits je bank ondersteund wordt het Garmin Pay betalingssysteem. Op het moment van schrijven kun je alleen met de Garmin Venu 2 Plus betalen als je bij de Rabobank zit of je creditcard wilt koppelen.

Hier een actuele lijst van ondersteunde kaarten en banken voor Garmin Pay.

Garmin gaat de strijd aan met Galaxy Watch 4 en Apple Watch.

De Venu 2 serie van Garmin is duidelijk uit op een strijd met de populaire Apple Watch 7 en Galaxy Watch 4 en Watch 4 Classic

De prijs van de Garmin Venu 2 Plus, Venu 2 en Venu 2s laat zien deze smartwatches zich in hetzelfde segment (tussen de € 250,- en € 400,-) bevinden als andere grote fabrikanten zoals Samsung en Apple. Ook in functionaliteit kunnen ze allemaal een beetje hetzelfde en richten ze zich nu voornamelijk op het uitbreiden van meetinstrumenten.

Software

Garmin gebruikt haar eigen software (Garmin OS) op alle Garmin Smartwatches. Dit brengt de vrijheid om alle aanpassingen te kunnen doen die er nodig zijn. Bekijk hier de actuele software of eventuele software updates voor de Garmin Venu 2 Plus.

Afmetingen Garmin Venu 2 Plus

De Garmin Venu 2 Plus smartwatch is 43.6mm breed, 43.6mm lang, 12.6 mm dik en weegt 51 gram zonder bandje.

Lengte43.6mm
Breedte43.6mm
Hoogte (dikte)12.6mm
Gewicht51 gram
Waterbestendigheid5ATM
Schermgrootte1.3 inch

Wat zit er in de doos van de Venu 2 Plus?

De Garmin Venu 2 Plus komt in een charmante grote kubusvormige doos, in tegenstellingen tot smartwatches van Samsung en Apple die in een ultra dun doosje binnen komen. Dit zit er in de doos:

  • Smartwatch
  • Oplaadkabel (zonder adapter)
  • Getting started handleiding

Voor de meest actuele handleiding zou ik echter even een kijkje nemen op de website van Garmin. Hier kunnen houden ze pro-actief updates bij en veranderingen in de besturing van de Garmin Venu 2 Plus. 

Garmin Venu 2 Plus Review: Conclusie

De Garmin Venu 2 Plus is een unieke, zeer uitgebreide Garmin smartwatch die erg in de buurt komt van de functionaliteiten van grote concurrenten, op sommige vlakken beter (specifieke sporten). De Garmin Venu 2 Plus is het geld waard omdat hij duurzaam genoeg is om lang mee te gaan.

Bekijk ook eens onze Garmin Venu 2 Plus bandjes om een mooi nieuwe look te geven mocht je besluiten deze smartwatch aan te schaffen. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden