Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Robin, 9 augustus 2021

Apple Watch 7 - Alles wat je moet weten

Nieuw Design voor de Apple Watch 7 ?

Als we kijken naar het design van de Apple Watch series door de jaren heen dan kunnen we zien dat Apple nooit zo heel veel verandert. Dit zal een bewuste keuze zijn, omdat met dit ontwerp ze zichzelf altijd hebben onderscheiden van andere smartwatch makers. Toch gaat nu het gerucht rond dat ze met de Apple Watch 7 series een aanpassing gaan maken. Dit zal vooral bij de randen zijn. Ze worden zo mogelijk met vlak en rechthoekig in plaats van rond. Hieronder een een uitgelekte (onofficiële) render waarop het mogelijke nieuwe design te zien is:

apple watch 7 design

(Image credit: Jon Prosser / Ian Zelbo)

Het scherm zou verder iets groter worden omdat ze de randen wat smaller gemaakt hebben. Zo heb je nog een iets groter display zonder dat het horloge zelf groter wordt. 

Kleuren Apple Watch 7

Apple heeft voor vrijwel elke series een aantal verschillende kleuren waarin je het model kunt kopen. Dit is niet in ieder land hetzelfde. Vaak buiten Europa zie je dat andere kleuren en materialen (roestvrij staal en titanium) te koop zijn. De kleuren van de nieuwe iWatch 7 zijn volgens geruchten (Jon Prosser) zwart, zilver, rood. blauw en groen. 

Kleuren Apple Watch 7

(Image credit: Jon Prosser / Ian Zelbo)

Prestaties & software

Ieder jaar proberen fabrikanten de prestaties van hun apparaten weer te verbeteren. En dit jaar is uiteraard geen uitzondering. Volgens geruchten krijgt de Apple Watch 7 een nieuwe S7- chip die zowel kleiner als sneller is als zijn voorganger. Dit zou er ook toe moeten leiden dat hij iets zuiniger omgaat met energie. Zo vraagt hij dus minder van de batterij. 

Verder zou de nieuwe Apple Watch 7 op de nieuwste WatchOS 8 gaan draaien die ook meerdere functies met zich mee zal brengen. 

Grotere batterij?

De batterij van de iWatch is een beetje het zorgenkindje van de Apple Watch Series. Bij de Series 6 bijvoorbeeld heeft de batterij een levensduur van ongeveer 18 uur op één volle batterij bij 'gemiddeld' verbruik. De horloges van concurrenten van Apple gaan vaak een stuk langer mee. Een zuinigere en kleinere chip zou hierbij helpen, evenals een grotere accu. Dit zou dus heel goed kunnen, ook aangezien door de kleinere chip er meer ruimte is onder de motorkap.

Apple Watch 7 prijs en releasedatum in Nederland

Over de prijzen is nog niks bekend gemaakt, maar Apple kennende zal dit ongeveer gelijk zijn aan zijn voorganger. Dan hebben we het over rond de 429 euro. Grote verschillen zitten hem alleen in de andere soorten materialen zoals titanium, maar deze worden meestal niet in Nederland zelf verkocht. 

We verwachten dat de release datum van de Apple Watch 7 dit jaar zoals gewoonlijk in september plaats zal vinden, samen met de nieuwe iPhone 13 serie. Vorig jaar was er vertraging door de corona crisis, maar we verwachten dit jaar dat dit geen invloed zal hebben. 

Wat denk jij van de nieuwe Apple Watch 7? We horen het graag!

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »