Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% KORTING MET DE CODE: LENTE 15% KORTING MET DE CODE: LENTE

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% KORTING MET DE CODE: LENTE 15% KORTING MET DE CODE: LENTE

Door Johnno van den Brink, 15 december 2021

Samsung Galaxy Watch 4 vs Watch 4 Classic

Een tijdje geleden schreef ik een review over de Galaxy Watch 4, ik draag regelmatig de Watch 4 Classic. Aangezien wij zowel de Watch 4 als Watch 4 Classic tot onze beschikking hebben maak ik graag een vergelijking met alle échte verschillen zodat je weet waar je aan toe bent. In dit artikel over de Galaxy Watch 4 vs Classic som ik alle 7 verschillen op.

SamsungWatch 4Watch 4 Classic
Klok Grootte40mm of 44mm42mm of 46mm
Gewicht25,9 gram of 30,3 gram45,5 gram of 52 gram
Materiaal klokAluminiumRoestvrij staal
DraairingNeeJa
KleurenZwart, Zilver, Rosé goudZwart of Zilver
AdviesprijsVanaf € 269,-Vanaf € 369,-

Afmetingen Watch 4 vs Classic

Het is duidelijk dat de Galaxy Watch 4 en Watch 4 classic andere afmetingen hebben. Eerder schreven wij een uitgebreid artikel over de Samsung Galaxy Watch 4 afmetingen

Beide modellen zijn in vergelijkbare groottes te verkrijgen, zo is de 44mm Watch 4 slechts 1.1mm kleiner dan de 46mm Watch 4 Classic. 

Ontwerp en design

Er zijn veel verschillen terug te vinden in het uiterlijk van de Watch 4 en Watch 4 Classic. Zo is de Watch 4 gemaakt van aluminium en heeft de Watch 4 classic een robuuster uiterlijk door de roestvrijstalen klok. Dit maakt de Watch 4 Classic zwaarder dan de Watch 4. 

De draairing vinden we alleen terug op de Galaxy Watch 4 Classic, op de Watch 4 zit geen draairing. De ring geeft een extra laag aan de Watch 4 Classic waardoor hij dikker is dan de Watch 4

Beschikbaarheid kleuren

De "standaard" Galaxy Watch 4 heeft meer keuze in kleuren. De bandjes zijn uitwisselbaar dus daar hoef je niet op te letten. Alleen de kleur van de klok kun je natuurlijk maar één keer kiezen.

De Galaxy Watch 4 is beschikbaar in 3 kleuren:

  • Zwart
  • Zilver
  • Rosé goud

De Galaxy Watch 4 Classic is beschikbaar in 2 kleuren:

  • Zwart
  • Zilver

Display en weergave

De Samsung Galaxy Watch 4 is beschikbaar met een 40mm en 44mm klok, de Watch 4 Classic is gemiddeld wat groter met een 42mm en 46mm klok.

De 2 kleine varianten (Watch 4 - 40mm & Watch 4 Classic 42mm) hebben een AMOLED display met een resolutie van 396 x 396 pixels

De 2 grote varianten (Watch 4 - 44mm & Watch 4 Classic 46mm) hebben een AMOLED display met een resolutie van 450 x 450 pixels

Je zou hieruit op kunnen maken dat de pixeldichtheid het grootst is van de Watch 4 - 40mm en Watch 4 Classic 42mm. Deze laten meer pixels zien op een kleiner oppervlak, dus zijn deze schermen scherper.

Prijsverschil Galaxy Watch 4 en Classic

De adviesprijs voor de Galaxy Watch 4 en Watch 4 Classic is:

  • Galaxy Watch 4 - 40mm: € 269,-
  • Galaxy Watch 4 - 44mm: € 299,-
  • Galaxy Watch 4 Classic - 42mm: € 369,- 
  • Galaxy Watch 4 Classic - 46mm: € 399,-

We zien inmiddels een sterke prijsdaling met tot € 100,- korting op de Watch 4 Classic.

Bandje verwisselen

Kleuren galaxy watch 4 samsung

Zowel de Galaxy Watch 4 als de Watch 4 Classic maken gebruik van 20 mm bandjes. Dit type bandjes is erg gebruikelijk voor een smartwatch of gewone horloge.

Om deze reden hebben wij een assortiment van ruim 150+ Galaxy Watch 4 bandjes en 150+ Galaxy Watch 4 Classic bandjes samengesteld.

Wil je weten hoe je makkelijk en snel een bandje verwisseld? Lees dan ons eerdere artikel "Hoe vervang je het bandje op een Samsung smartwatch".

Hardware Watch 4 vs Classic

Er zit geen verschil in de hardware of functionaliteiten van de Samsung Galaxy Watch 4 en de Watch 4 Classic. Ze hebben dezelfde chipset, processor, werkgeheugen en mogelijkheden. 

Het enige wat je als verschil kan zien is de draairing om de navigeren op de Galaxy Watch 4 Classic. Dit is echter vrij nutteloos omdat je prima kunt swipen op het scherm. 

Zit er verschil in de sensoren? 

Ook de sensoren van de Galaxy Watch 4 en Classic zijn identiek. In beide watches worden de volgende sensoren gebruikt:

  • Optische hartslag meter
  • Versnellingsmeter
  • Barometer
  • Gyrosensor
  • Geomagnetische sensor
  • Lichtsensor

Batterijcapaciteit en opladen

De kleine modellen hebben een batterijcapaciteit van 247mAh, de grote versies hebben een grotere batterij van 361mAh. Dit heeft echter geen impact op de gebruiksduur omdat het grotere scherm meer verbruikt. 

Alle varianten van de Watch 4 kunnen draadloos opladen. Eerder schreven we een bericht over 3 unieke manieren om de Galaxy Watch op te laden

Conclusie

De grootste verschillen tussen de Galaxy Watch 4 en Classic zit hem in de buitenkant. De afmetingen van de klok, kleur, prijs en materiaal zijn de grootste optische verschillen. Het enige praktische verschil is de draaibare ring op de Watch 4 Classic, deze vind je niet terug op de "gewone" Watch 4.

Reacties

  • Door Johnno ., 15 december 2021

    Dat weet ik zeker! Ik laad hem dagelijks op. Na 1 volledige dag is hij nog zo'n 40% vol, maar dan laad ik hem toch voor de zekerheid op.

    Realistisch kun je er dus 2 dagen mee doen, maar dat voelt voor mij net...

  • Door P.N. Dekker, 15 december 2021

    Goede review! Mis echter hoe lang je gemiddeld met acculading doet..?

Laat een reactie achter

* Verplichte velden