Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 21 juli 2022

Fitbit Versa 4 release - Wat weten we al?

In 2022 komen er een aantal interessante nieuwe smartwatches uit zoals de Samsung Galaxy Watch 5 en de Apple Watch 8. Fitbit heeft de gewoonte om elke 2 jaar een nieuw model uit te brengen van een specifieke productlijn. De Fitbit Versa 3 kwam in augustus 2020 op de markt, inmiddels zijn we dus twee jaar verder en is de introductie van de Fitbit Versa 4 de volgende stap.

Fitbit Versa 4: Software

Velen vragen zich af of de Fitbit Versa 4 op haar eigen Fitbit software of Google's Wear OS gaat draaien. In verschillende stukken zien we Fitbit integratie terug in de nieuwste Google software. Het is hierom aannemelijk dat de Fitbit Versa 4 Google Wear OS 3 gaat voeren, maar volledige zekerheid is er nog niet.

Betalen & Google Pay

Mocht de Fitbit Versa 4 op de Google Wear OS software gaan draaien, wordt het mogelijk om via Google Pay te betalen. 

Met Fitbit Pay kunnen veel Nederlanders geen gebruik maken van de betalingsmogelijkheden omdat niet alle banken worden ondersteund. Fitbit pay ondersteund de volgend banken:

fitbit pay nederland

Met Google Pay krijgt Fitbit een bredere ondersteuning van banken waarmee je met jouw nieuwe Fitbit Versa 4 kan gaan betalen.

Muziek opslaan

De Fitbit Versa 3 heeft 2,5 GB aan opslagcapaciteit om muziek op te slaan. De Fitbit Versa 4 gaat hier waarschijnlijk mee door of krijgt zelf een groter aanbod aan opslagcapaciteit. Met de bestaande 2,5 GB aan ruimte kun je ongeveer 200 - 300 nummers opslaan zodat je kunt gaan hardlopen met bluetooth oordopjes en jouw watch, zonder dat je een telefoon mee hoeft te nemen.

Huidtemperatuur meting: Fitbit Versa 4 gerucht

Gebruikers van de voorgaande Fitbit producten hebben al eerder verzocht om een temperatuur meting te introduceren voor nieuwe Fitbit trackers. Met een huidtemperatuur meting kun je beter monitoren of je lichaamstemperatuur niet te warm wordt. Ook zijn hiermee gelijk waarschuwingen mogelijk als jouw lichaamstemperatuur boven een bepaald punt uitstijgt.

Er zijn echter nog geen patenten gevonden van Fitbit die impliceren dat zo'n meetinstrument te vinden zal zijn op een volgend product, zoals de Fitbit Versa 4.

Schermkwaliteit blijft gelijk

In maart dit jaar werden er nieuwe productnamen gevonden in de installatiebestanden van Fitbit. Hieruit konden we opmaken dat scherm van twee nieuwe producten (Versa 4 & Sense 2) beide vierkant zullen zijn met 336 x 336 pixels. 

Omdat de hoeveel pixels ongewijzigd blijft kunnen we uitgaan van dezelfde schermkwaliteit met een AMOLED display.

Weer een echte knop op de Versa 4?

Knop fitbit versa 4

De Fitbit Versa 3 maakt gebruik van een touch button aan de zijkant. Dit verhoogd de waterbestendigheid van de tracker, maar veroorzaakte bij sommige gebruikers ook wat irritatie.

De knop is namelijk moeilijk te gebruiken als je in beweging bent, en in sommige gevallen gevoeliger dan nodig. De knop is multifunctioneel en kan op deze manier niet afbreken.

Toch zijn er een heleboel gebruikers die liever een fysieke knop terugzien op de Fitbit Versa 4, zodat de watch makkelijker te besturen is tijdens het hardlopen.

Fitbit Versa 4 release date

De Fitbit Versa 4 wordt in augustus 2022 uitgebracht en volgt hiermee de trend van Samsung en Apple. De exacte datum van de Fitbit Versa 4 release is nog niet bekend en zal de aankomende weken duidelijker worden.

Conclusie Fitbit Versa 4

Er is nog maar weinig gelekt over de nieuwste Fitbit Versa 4 en veel blijft nog onduidelijk. Wel weten we dat de Versa 4 binnenkort wordt uitgebracht en dat Fitbit ook de Fitbit Sense 2 gaat aankondigen binnenkort. Voor de exacte specificaties zullen we moeten wachten tot de volledige release van de Fitbit Versa 4.

Horlogebandjes

Zoals je van ons gewend bent hebben wij altijd mooie polsbandjes in onze webwinkel. Natuurlijk vind je dus binnenkort ook weer Fitbit Versa 4 bandjes in ons assortiment. Hou het in de gaten wanneer jij van plan bent de Versa 4 te bestellen!

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »