Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 23 juni 2022

Samsung Galaxy Watch 5: Release - Geruchten - Specs

De Samsung Galaxy Watch 5 is in aantocht, naar alle waarschijnlijkheid wordt deze in augustus 2022 aangekondigd en ligt hij in september 2022 in de winkels. Wat kun je verwachten van deze gloednieuwe smartwatch? Wij zetten alle feiten en geruchten op een rijtje.

De Samsung Galaxy Watch 5 wordt beschikbaar in twee varianten de Galaxy Watch 5 & Galaxy Watch 5 Pro. De Watch 5 Pro zal maar één kastmaat krijgen (46mm), de Watch 5 weer twee (40mm en 44mm), net zoals zijn voorganger.

Omdat de Samsung Galaxy Watch 4 en Galaxy Watch 4 Classic een enorm succes was komt Samsung één jaar na de release met een nieuw model: de Galaxy Watch 5 en Galaxy Watch 5 Pro. Net zoals we kennen van smartphones zijn er elk jaar kleine verbeteringen in het opvolgende model.

Design & uiterlijk

Hoewel we nog niet precies weten hoe de Samsung Galaxy Watch 5 en 5 Pro eruit gaan zien, zijn er geen belangrijke (nieuwe) patenten gevonden die laten zien dat het design drastisch gaat veranderen. Samsung is waarschijnlijk tevreden met het uiterlijk van de Galaxy Watch 4 (en zijn populariteit) en zal minimale aanpassingen doen aan het uiterlijk van de opvolger.

Twee modellen (Watch5 & Watch5 Pro)

De twee modellen vervangen de Samsung Galaxy Watch4 en Samsung Galaxy Watch4 Classic. De Watch4 Classic heeft een grotere batterij, dat zullen we bij de Galaxy Watch 5 Pro ook weer terug zien. Hoe groter het scherm, hoe groter de batterij om batterijduurverlies tegen te gaan.

Afmetingen klok

De Samsung Galaxy Watch 5 wordt beschikbaar in twee maten:

 • 40mm (3 kleuren)
 • 44mm (3 kleuren)

De Samsung Galaxy Watch 5 Pro wordt beschikbaar in (nog maar) één maat:

 • 46mm (2 kleuren)

Waar de Samsung Galaxy Watch 4 Classic nog twee maten had (42mm & 46mm) lijkt Samsung met de Samsung Galaxy Watch 5 Pro te gaan voor slecht één maat: de 46mm. Dit lijkt er sterk op dat de Samsung Galaxy Watch 4 Classic 42mm het minst goed verkocht en een vervolg hierop geschrapt is.

Kleuren

Vanuit een gelekt bericht op twitter van evleaks blijkt dat de Galaxy Watch 5 Pro in twee kleuren beschikbaar wordt, en de Galaxy Watch 5 drie uitvoeringen krijgt. De Galaxy Watch5 en Watch5 Pro zijn verkrijgbaar in deze kleuren:

 • Black Titanium (Watch 5 Pro)
 • Gray Titanium (Watch 5 Pro)
 • Graphite (Watch 5)
 • Silver (Watch 5)
 • Pink Gold (Watch 5)

De Watch 5 krijgt dus nu ook een Pink Gold (Rose goud) variant, dit zagen we bij de Galaxy Watch 4 nog niet, hier kon je alleen kiezen tussen zilver en zwart.

Premium materialen

Samsung lijkt nog sterker te gaan inzetten op luxe materialen. De klok wordt gemaakt van titanium (sterker dan staal) en de pinnetjes die het bandje op z'n plek houden van een sterker roestvrij staal.

Verbeterde batterij

De Samsung Galaxy Watch 5 en Samsung Galaxy Watch 5 Pro gaan er beide op voorruit in verhouding zijn voorganger. De kleinste batterij in de Watch 4 had een capaciteit van 247mAh, de Watch 5 in 40mm zal een batterij van 276mAh krijgen. Of hiermee ook de batterijduur verbeterd, is afhankelijk van het energieverbruik van de watch. Hieronder een gelekte foto van de nieuw geproduceerde batterij:

Samsung Galaxy Watch 5 batterij gelekte foto

Samsung Galaxy Watch 5 prijs

De adviesprijs is nog niet bekend omdat de Watch 5 nog niet is geïntroduceerd. Wel kunnen we ervan uitgaan dat de prijzen erg gaan lijken op de prijs van de Watch4 een jaar geleden.

De Samsung Galaxy Watch 5 - 40mm zal €269,- gaan kosten en de 44mm variant €299,-. De Samsung Galaxy Watch 5 Pro - 46mm begint dan met een adviesverkoopprijs van €399,-.

Of de prijzen fluctueren per kleur (zoals de nieuwe Pink Gold) is nog niet duidelijk. Vaak is een combinatie met een luxe bandje wel een paar tientjes duurder.

Interne camera (gerucht)

Op verschillende smartwatches zien we een interne camera, net zoals de eerste Samsung smartwatches ook hadden. Na verloop van tijd is de camera altijd verdwenen van een smartwatch, tot er een nieuw patent opduikt van Samsung. 

Het patent is echter te jong om al geïntegreerd te worden op de Samsung Galaxy Watch5. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat er al langer aan het product werd gewerkt, voor het patent werd ingediend, in dat geval zien we misschien wel een camera verschijnen op de Samsung Galaxy Watch 5.

Rekbaar scherm (gerucht)

oprolbaar scherm Samsung Galaxy Watch 5

Samsung zet met de Galaxy Flip3 en Fold3 sterk in op rekbare en vouwbare schermen. Ook voor een smartwatch is er nu zo'n design opgedoken (bekijk afbeelding hierboven). Of dit systeem op de Samsung Galaxy Watch 5 gaat opduiken is niet bekend.

Wel is het onwaarschijnlijk dat ze een oprolbaar scherm op hun populairste lijn smartwatches gaan implementeren.

Sensoren en functionaliteiten

Veel technieken, sensoren en functionaliteiten worden overgenomen van de Samsung Galaxy Watch 4. De Galaxy Watch 5 zal beschikken over:

 • NFC-chip (betalingen)
 • Optische hartslagsensor
 • Bloedsaturatiemeting
 • ECG hartslagmeting

Een aantal geruchten suggereren een nieuw meetinstrument: een thermometer. Een algemene thermometer & lichaamstemperatuur thermometer worden mogelijk nieuw geïntroduceerd op de Samsung Galaxy Watch 5 en Samsung Galaxy Watch 5 Pro.

Breder aanbod aan bandjes

De verkoopaantallen van accessoires voor een smartwatch zijn bij Samsung enorm gestegen de laatste jaren, daarom zullen ze waarschijnlijk groter inzetten op verschillende Samsung Galaxy Watch 5 bandjes, net zoals ze bij Samsung Galaxy Watch 4 bandjes ook al deden.

Geen verandering in besturingssysteem

Vanaf de Samsung Galaxy Watch 4 gebruikt Samsung een gepolijste versie van het Wear OS besturingssysteem. De Galaxy Watch 5 zal ook weer gebruik maken van dit besturingssysteem, uiteraard weer verbeterd met kleine aanpassingen.

Samsung Galaxy Watch 5 release datum

De release van de Samsung Galaxy Watch 5 zal eind augustus - begin september plaatsvinden. De Samsung Galaxy Watch 4 werd op 27 augustus 2021 geïntroduceerd, de Samsung Galaxy Watch 5 en Watch 5 Pro zullen ditzelfde patroon volgen.

Conclusie

Het is nog even afwachten tot de Samsung Galaxy Watch 5 volledig wordt gelanceerd, maar de verwachtingen zijn hoog. Zeker omdat de Galaxy Watch 4 zo enorm populair is gebleken. Het is duidelijk dat Samsung hard bezig is om hun smartwatches te vernieuwen om zo de grootste Apple Watch concurrent te zijn op het gebied van premium smartwatches.

Reacties

 • Door NoPanic, 23 juni 2022

  Besturingssysteem zal wel onveranderd Wear OS zijn, en niet Tizen.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »