Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Giovanny, 17 januari 2023

Smartwatches met een lange batterijduur

Wanneer je op stap gaat en van plan bent je smartwatch voor een langere periode te gebruiken wil je niet dat je smartwatch halverwege je avontuur uit valt. Hierom is een smartwatch met een lange batterijlevensduur belangrijk. Wij zetten er 3 voor je op een rij!

1. Amazfit GTR 3

De Amazfit GTR 3 is een smartwatch gemaakt voor sportactiviteiten en heeft een extra lange batterijlevensduur. Als je klaar bent om een stap te maken van een fitnesstracker naar een iets geavanceerder sporthorloge, dan is de Amazfit GTR 3 ideaal. Je krijgt aardig wat fitness tracking tools voor een degelijke prijs. Verder is de GTR 3 licht genoeg voor dagelijks gebruik.

Batterijlevensduur

Bij normaal gebruik heeft de Amazfit GTR 3 een batterijlevensduur van 21 dagen, bij intensief gebruik is de batterijlevensduur 10 dagen. Hoe komt het dat het verschil 11 dagen is? Wanneer er continue  gebruik gemaakt wordt van geanimeerde wijzerplaten, GPS tracking, het always-on display en hartslagmetingen zal je Amazfit GTR 3 sneller en meer stroom verbruiken. Wanneer je GPS continue aan staat haalt de GTR 3 35 uur en wanneer de batterijbesparingsmodus aan staat haalt de Amazfit GTR 3 zelfs 35 dagen.

Het opladen van een geheel lege batterij duurt 2 uur.

Uitgebreide gezondheidsfuncties

Ook heeft de Amazfit GTR 3 uitgebreide gezondheidsfuncties. De slaapanalyse en stressmeting zijn uitgebreid en in de app kun je je gegevens in een duidelijk overzicht terug vinden. In de Zepp app kan je je slaapmonitoring gegevens vergelijken en aangeven hoe je wakker bent geworden om een rapport te creëren van je slaapgewoonte.

Daarnaast zijn er functies die je gezondheid in de gaten houden, wanneer je hartslag te hoog is terwijl je een activiteit uitvoert waarbij een hoge hartslag niet nodig is krijg je daar een melding over. Verder heeft de Amazfit een begeleidende app bij zwangerschap en een app om de menstruatiecyclus bij te houden.

Uitstraling

De Amazfit GTR 3 heeft een klassieke en simplistische look. Dit maakt de GTR 3 onder andere geschikt voor mannen en vrouwen. Met een smalle horlogekast gemaakt van aluminium en een onderzijde bij de hartslagsensor van plastic kan je zeggen dat het geen sterke smartwatch is. Bekijk daarom onze handige Amazfit GTR 3 accessoires voor de beste bescherming tegen val- of stootschade.

De Amazfit GTR 3 is te koop vanaf €110,-.

2. Garmin Fenix 6 Pro

De Garmin Fenix 6 Pro is een smartwatch gemaakt voor de fanatieke sporter die geavanceerde data wil van zijn of haar inspanningen. Je houdt je training bij tot in het detail en ziet zo precies waar je jezelf kan verbeteren om je uiteindelijke doel te behalen met de Fenix 6 Pro.

Batterijlevensduur

De Garmin Fenix 6 Pro heeft op het gebied van batterijbeheer een hoop mogelijkheden. Zo is er een expeditie modus waarmee je tot wel 46 dagen kan bereiken met één keer opladen. De eerstvolgende mode is de smartwatchmode waarmee je tot wel twee weken kunt bereiken. De eerstvolgende batterijmodus genaamd ‘Max battery’ maakt gebruik van de Ultratrac functie van Garmin die trackpunten en sensorgegevens minder vaak registreert. In deze mode kan de Fenix 6 Pro tot wel 72 uur meegaan.

In de GPS-modus kan de Garmin Fenix 6 Pro nog steeds tot 36 uur meegaan, dus je hoeft je tijdens het trainen geen zorgen te maken dat je smartwatch uitvalt. Een groot deel van de batterijbesparing komt door het gebruik van een LCD scherm in plaats van een OLED scherm wat zijn voor- en nadelen heeft. Je ziet het scherm bijvoorbeeld niet heel helder.

Het opladen van een geheel lege batterij is 1 uur.

Prestaties en functies

De Garmin smartwatches staan onder andere bekend om hun expertise op het gebied van navigatie. Met de Garmin Fenix 6 Pro geniet je dus van goede batterijlevensduur maar ook van accurate navigatie. De Fenix 6 Pro heeft een GLONASS+GPS-volgsysteem dat 24 extra satellieten gebruikt voor extra nauwkeurigheid en precisie. Hiermee kan je onder andere beter kleine wijzigingen in routes volgen.

Pace Pro

De Pace Pro functie is een slimme snelheidsmeter. Het is een hulpmiddel voor het behalen van je snelheidsdoelstellingen. Garmins Pace Pro biedt tempo begeleiding op verschillende niveaus en helpt je je persoonlijke doelen te behalen.

Muziek

Hiernaast is het mogelijk om met de Garmin Fenix 6 Pro muziek op te slaan op de smartwatch zelf. Je hoeft dus geen telefoon in de buurt te hebben om muziek te kunnen luisteren. Ook kun je je bluetooth headphones aansluiten op de F6 Pro.

Ben je toe aan een nieuwe stijl voor je Fenix 6 Pro of heeft je bandje gebruikssporen van al je intensieve work-outs? Dan kan je eenvoudig je bandje verwisselen en je Fenix 6 Pro een verfrissende look geven. Bekijk onze Garmin Fenix 6x Pro bandjes om een passend bandje te vinden.

De Garmin Fenix 6 Pro is te koop vanaf €379,99.

3. Apple Watch Ultra

De Apple Watch Ultra is gemaakt voor de fanatieke (outdoor) sporter die bij elke work-out het uiterste uit zichzelf en meer haalt. Met een kast van 49mm gemaakt van titanium is de Ultra een robuuste smartwatch die wel tegen een stootje kan. ­

Batterijlevensduur

Als we kijken naar de Apple Watch modellen die de Ultra voor waren zoals de 8-serie, SE en 7-serie die niet eens 2 dagen halen heeft de Apple Watch Ultra met 60 uur relatief gezien een lange batterijlevensduur. De Apple Watch Ultra heeft een aantal batterij beheer opties waarmee je zelf kan bepalen hoe je wil dat je smartwatch energie verbruikt.

In de ‘normale’ mode haalt de Ultra Watch tot 36 uur. Met de ‘Multi-Day adventure’ mode haalt de Apple Watch Ultra tot 60 uur. De batterijlevensduur van een ‘Multi-Day adventure’ is gebaseerd op het gebruik in de energiebesparende modus en met trainingsinstellingen ingeschakeld voor minder GPS- en hartslagmetingen. De levensduur varieert afhankelijk van gebruik, mobiel netwerk en

Met je LTE-verbinding aan staan haalt je Apple Watch Ultra tot 18 uur. Ga je trainen dan geldt het volgende:

  • Tot 18 uur indoor work-out
  • Tot 17 uur outdoor multisport work-out met GPS en LTE in Low Power Mode
  • Tot 12 uur buiten trainen met GPS
  • Tot 10 uur buiten sporten met GPS en LTE

Het is echter wel belangrijk om te weten dat als je je telefoon niet bij je hebt en alleen op stap gaat met je Apple Watch Ultra dat de batterij dan sneller leeg gaat.

Het opladen van een geheel lege batterij duurt:

  • Ongeveer 1,5 uur tot 80%
  • Ongeveer 2,5 uur tot 100%

Prestaties en functies

De Apple Watch Ultra is een verlengstuk van je telefoon en daar komen allerlei verschillende slimme functies bij kijken. Met de Apple Watch Ultra is het bijvoorbeeld mogelijk om zonder telefoon te gaan sporten en telefoontjes te beantwoorden. Je kunt met die Walkietalkie app een spraakbericht sturen.

3 microfoons

Ook is de Apple Watch Ultra zo slim dat hij afhankelijk van de weersomstandigheden bepaalt in welke microfoon je praat. Je voert nu, net als bij de iPhone, gesprekken via 3 microfoons. Als de wind van links komt op je Apple Watch, dan gebruik je de linker microfoon niet.

Oceanic+

Daarnaast heeft de Apple Watch een Oceanic+ app voor de duikers. Met deze onderwater buddy zie je op het juiste moment de juiste informatie. Hiernaast hoef je met Oceanic+ niet constant op knopjes te drukken om ervoor te zorgen dat de juiste informatie in beeld komt of gemeten wordt. De app doet dit allemaal automatisch voor je.

Verder is de Ultra een robuuste smartwatch waarbij je één bandje bij krijgt. Wil je je stijl aanpassen of een extra bandje zodat je kunt variëren, neem dan gerust een kijkje in ons brede Apple Watch bandjes assortiment.

De Apple Watch Ultra is te koop vanaf €999,-.

Meest gestelde vragen

Waarom is mijn Apple Watch zo snel leeg?

Waarschijnlijk omdat je gebruik maakt van allerlei functies zoals: LTE verbinding, bluetooth, GPS-functies en je always-on display. Lees hier meer over in onze blog over Waarom je Apple Watch snel leeg is en hoe je het kunt voorkomen.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden