Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Giovanny , 20 oktober 2022

Waarom Apple Watch snel leeg?

De Apple Watch heeft een batterijlevensduur van ongeveer 18 uur. Heb je het gevoel dat je batterij sneller leeg gaat voor je gevoel? Dan kan dit verschillende redenen hebben.

In deze blog leer je:

  • 10 redenen waarom je Apple Watch snel leeg is
  • 10 tips om je Apple Watch batterijduur te verbeteren

Waarom je Apple Watch snel leeg is

Het kan ingewikkeld zijn om erachter te komen waarom je Apple Watch telkens zo snel leeg is. De Apple Watch heeft zoveel verschillende functies en mogelijkheden dat je niet eens weet waar je moet beginnen. Daarom geven wij jou 10 redenen waarom je Appel Watch snel leeg is.

1. Software updates

Het is belangrijk om te kijken of je Apple Watch up to date is met de laatste software. Wanneer je een oudere software-versie gebruikt is de kans dat je batterij en efficiëntie verbeteringen mist groot.

2. Koppel problemen

Wanneer je iPhone en je Apple Watch problemen hebben met het maken van een connectie kost dit je Apple Watch energie. De oplossing hiervoor is door je Apple Watch te ontkoppelen en daarna weer te koppelen. Ook kan je je Apple Watch rebooten.

3. Leeftijd en model

Oudere modellen presteren vaak niet meer zo goed als toen ze net uit kwamen. De batterij heeft al veel meegemaakt en kan aan het eind van de bruikbare levensduur zijn. Het is mogelijk om je batterij te vervangen maar je kan dan net zo goed een nieuwe Apple Watch kopen.

4. Temperatuur van je Apple Watch

Apple Watch batterijen presteren niet goed wanneer het te warm of te koud is. Net als de batterij van de iPhone vind je de batterij van de Apple Watch het niet fijn als hij te veel directe zonlicht ontvangt. Apple adviseert je smartwatch tussen de 0°C en 35°C te houden.

5. Always On display

Je display op Always On mode zorgt ervoor dat je scherm altijd aan staat. Alhoewel OLED of AMOLED een efficiënte manier is om je scherm te belichten kost het toch batterij. Je zou dus kunnen overwegen om je Always On display uit te schakelen.

Heb je een kleurrijke wijzerplaat? Is dit waarschijnlijk ook één van de redenen waarom je Apple Watch snel leeg is. Het kost je batterij veel energie om de kleuren op je scherm te tonen.

6. Automatisch verversen van apps

Het automatisch verversen van apps op de achtergrond kost energie. Wanneer je Apple Watch achtergrond apps verversen aan heeft staan voor meerdere apps geef je je Apple Watch toestemming om constant te zoeken naar nieuwe informatie, zelfs als de app niet op je scherm geopend is.  

Deze functie kan aan staan voor apps die je niet eens dagelijks gebruik. Check dus welke apps je het meest gebruikt en waarvan je wil dat ze op de achtergrond ververst worden. In de instellingen kan je eenvoudig een lijst vinden met apps waarvan het verversen op de achtergrond aan staat. Je kan er ook voor kiezen om geen een app te verversen op de achtergrond.

7. Functies die je niet gebruikt staan aan

Zoals hiervoor beschreven kan het zo zijn dat je apps ververst die je niet gebruikt. Hetzelfde geldt voor activity trackers. Gebruik je je Apple Watch niet om je dagelijkse activiteiten te meten? Dan kan je activity trackers zoals je aantal stappen en hoeveel calorieën je hebt verbrand uit zetten.

8. Hé Siri

Siri is constant aan het zoeken naar je stem om een opdracht uit te voeren. Siri gebruikt verschillende manieren om een opdracht van je op te nemen. Ze doet dit namelijk wanneer je je pols omdraait en meteen spreekt, wanneer je de Digital Crown ingedrukt houdt en door Hé Siri te zeggen. Om dit te doen heeft Siri energie nodig. Gebruik je Siri niet is het dus goed om haar uit te zetten zodat je batterij kan besparen.

9. Animaties op je beeldscherm

De Apple Watch heeft allemaal mooie animaties, of te wel bewegingen die veel energie verbruiken. Als je het niet erg vindt om minder bewegingen op je scherm te krijgen wanneer je iets aanklikt dan kan je hiermee je batterij verbeteren.

10. Muziek streamen op je Apple Watch

Muziek streamen op de Apple Watch kan ervoor zorgen dat je batterij sneller leeg gaat. Om dit op te lossen kan je je muziek downloaden.  

Apple Watch batterijduur verbeteren

Als we je redenen geven waarom je batterij snel leeg is moeten we eigenlijk ook manieren geven waarmee je je batterijduur kan verbeteren. Lees daarom snel verder om erachter te komen op welke manieren je je batterijduur kan verbeteren.

1. Hou je energieverbruik bij

Door je energieverbruik bij te houden kom je erachter welke apps en functies veel energie verbruiken. Als je bijvoorbeeld ziet dat er een app is die je bijna nooit gebruikt maar wel veel energie verbruikt kan je achtergrond verversing van die app uit zetten.

2. Zet je scherm minder fel

Ben je iemand die zijn scherm altijd heel fel heet? Dan zou je scherm minder fel zetten goed helpen. Het is namelijk niet nodig om je smartwatch altijd op de volledige felheid te hebben.

3. Gebruik de spaarstand

Heb je je Apple Watch even niet nodig en wil je batterij besparen? Zet hem dan in de spaarstand. In de spaarstand worden alle functie uitgeschakeld, je batterij gaat dus veel minder snel leeg. Deze functie is handig wanneer je een lange dag tegemoet gaat en je je Apple Watch nodig hebt.

4. Automatische installatie van apps uit zetten

Zet de automatische installatie van apps uit. Wanneer je een app downloadt op je iPhone wordt de bijbehorende app op de Apple Watch ook geïnstalleerd. Apps downloaden kost energie en soms wil je de app alleen op je telefoon en niet op je smartwatch.

5. kies een zwarte wijzerplaat

Kies een wijzerplaat met zo min mogelijk kleuren en bewegingen als je wat extra batterij wil besparen. Een zwart achtergrond is door de OLED/AMOLED scherm zeer efficiënt om batterij te besparen. OLED en AMOLED schermen zenden namelijk alleen informatie uit voor kleuren. Wanneer er op een OLED/AMOLED scherm een zwarte wijzerplaat wordt getoond is het scherm écht uit.

6. Niet bellen met je Apple Watch

Het kost veel energie om te bellen met je Apple Watch. Wanneer je een inkomende oproep krijgt neem dan op met je telefoon als het kan om batterij te besparen. Bovendien is het geluid dat uit je Apple Watch komt niet heel goed, voor degene aan de andere kant van de telefoon is het overigens ook niet heel fijn door de microfoon.

7. Zet je Apple Watch op niet storen of de vliegtuigmodus

Wanneer je niet gestoord wil worden kan je heel simpel de niet storen functie aan zetten. Met de functie kan je instellen welke meldingen je wil ontvangen en of je überhaupt wel meldingen wil ontvangen.

Met de vliegtuigmodus ben je compleet van de radar en ontvang je helemaal geen meldingen. Je ontvangt de meldingen pas als je van vliegtuigmodus af gaat.

8. Verwijder onnodige apps

Hoe meer apps je hebt hoe meer communicatie tussen je smartwatch en je iPhone. Open je Apple Watch en kijk goed naar alle apps die wil gebruiken en verwijder de apps die je niet wil gebruiken. De apps die je niet gebruikt verversen waarschijnlijk ook op de achtergrond, dit kost allemaal batterij.

9. Vervang je Apple Watch batterij

Is je Apple Watch batterij gekomen op het punt dat het tijd is voor verandering kan je ervoor kiezen om je batterij te vervangen. Dit kost rond de €100,-. Je kan ook zelf je batterij vervangen alleen brengt dit meer risico’s met zich mee.

10. Neem contact op met Apple support

Wanneer je al onze tips hebt toegepast en nog steeds last hebt van een zwakke batterij kan het zo zijn dat je een hardware probleem hebt. Bezoek een Apple Store waar ze je specifieke advies kunnen geven over je batterij.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden