Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 19 mei 2022

Hoe haal je de bandjes van je Apple Watch

Als je net nieuwe Apple Watch bandjes hebt besteld moet je eerst het oude bandje van de Apple Watch halen. Dat doe je door de volgende stappen te volgen.

Apple watch knop

1. Draai de Apple Watch om

Houd jouw Apple Watch met het scherm naar beneden. Leg even iets zachts neer als je het scherm op de tafel laat liggen om krassen te voorkomen.

2. Druk de knop in

Gecentreerd vind je net boven de band uiteinden een knopje. Deze druk je in om de bandjes van een Apple Watch af te halen.

3. Schuif het bandje uit de klok

Apple Watch bandje verwijderen

Schuif het bandje (terwijl je het knopje ingedrukt houd) voorzichtig naar één van de zijkanten. Voel hierbij welke kant hij vanzelf op glijdt.

4. Forceer niet

Als je het knopje indrukt, hoef je het bandje niet te forceren en moet hij gemakkelijk uit de Apple Watch glijden. Als je moet forceren, druk je waarschijnlijk het knopje niet goed in om het bandje uit van de Apple Watch te halen.

5. De nieuwe bandjes bevestigen

Welke kant moet boven apple watch

Nu de de bandjes van de Apple Watch hebt gehaald, kun je de nieuwe bevestigen. Ze gaan op dezelfde manier terug, let alleen even op welk bandje boven en onder gaat.

  • Bekijk de bandjes aan de achterkant en vind de 3 metalen delen. Het bandje met 3 zwarte delen functioneert als de voorste band of bovenste band.
  • Het bandje met een zilver kleurig metalen deeltje in het midden mag aan de onderzijde van de Apple Watch.

Apple Watch bandje verkeerd om doen

Wist je dat je een Apple Watch ook andersom kunt dragen? In dit geval bevestig je de bandjes aan de tegenovergestelde kant van de beschrijving hierboven. Op deze manier komt de Digital Crown (de ronde knop van de Apple Watch) aan de andere kant van je pols. 

Draai je jouw Apple Watch voor de eerst keer om? Vergeet dan niet om dit even in te stellen via de Watch app op jouw iPhone. Hiervoor ga je naar:

  1. Mijn Watch
  2. Algemeen
  3. Draagpositie
  4. Digital Crown

Stel de draagpositie in voor de andere pols en maak je een keuze waar de digital crown zich bevindt.

6. Kies een bandje dat past!

Wil je weten waar je op moet letten als je een bandje koop voor jouw Apple Watch? Lees dan onze eerdere post: Welke bandjes passen op de Apple Watch?.

Waar kun je Apple Watch bandjes kopen?

Alle soorten Apple Watch bandjes kun je kopen bij www.smartwatchbanden.nl. Je kunt hier Apple Watch bandjes kopen met een sportief, metaal, chique, leer of stoffen uiterlijk.

Vragen over een nieuw of oud Apple Watch bandje? Neem contact op met onze klantenservice!

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »