Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

15% korting op ALLES met code: VADER15 15% korting op ALLES met code: VADER15

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

15% korting op ALLES met code: VADER15 15% korting op ALLES met code: VADER15

Door Johnno van den Brink, 16 mei 2024

Beste smartwatch voor ouderen - Top 5

Wil je de beste smartwatch voor ouderen kopen? Kijk dan naar onze top 5 en selecteer het horloge dat het beste bij je wensen en behoeften past:

 1. Samsung Galaxy Watch 6 (Binnenkort misschien de Galaxy Watch 7!)
 2. Medical Guardian MGMove
 3. Apple Watch Series 9
 4. Amazfit GTS 4
 5. Garmin Forerunner 965

Top 5 beste smartwatches voor ouderen

Je hebt nu gelezen welke horloges wij hebben opgenomen in onze top 5 van beste smartwatches voor ouderen. Natuurlijk ben je ook benieuwd naar waarom ze een plekje hebben gekregen in deze lijst. Lees daarvoor snel verder! 

1.      Samsung Galaxy Watch 6

Als je een telefoon van Samsung gebruikt dan is het een goed idee om deze te combineren met een smartwatch van het Koreaanse merk. De Galaxy Watch 6 is op het moment de beste optie. Het is voor oudere mensen bijvoorbeeld handig dat dit horloge komt met valdetectie. Je kunt dit combineren met de SOS-functie zodat de toegewezen noodcontacten automatisch een waarschuwing krijgen als een val gedetecteerd wordt door je smartwatch.

De Samsung Galaxy Watch 6 heeft nog meer handige gezondheidsfuncties. De Samsung ECG-monitor is hier een goed voorbeeld van. Dit kan onregelmatige hartritmes identificeren. Samsung BIA is ook handig. Deze app voor lichaamsanalyse maakt gebruik van bio-elektrische impedantieanalyse (BIA)-technologie om de lichaamssamenstelling te volgen op basis van metingen van gewicht, lichaamsvet, body mass index (BMI), skeletspieren, lichaamswater en basaal metabolisme (BMR).

2.      Medical Guardian MGMove

De Medical Guardian MGMove is misschien wel de beste smartwatch voor ouderen, simpelweg omdat dit horloge daadwerkelijk ontwikkeld is voor de oudere doelgroep. Dit komt ook omdat deze smartwatch niet per se gekoppeld hoeft te worden met een smartphone. De Medical Guardian MGMove heeft namelijk ingebouwde 4G LTE-ondersteuning.

Dit zorgt ervoor dat je als senior gemakkelijk deze smartwatch kunt gebruiken om te communiceren met je naasten. Het gebruik is zeer eenvoudig en de Medical Guardian MGMove bevat ook een zichtbare SOS-knop die je gemakkelijk indrukt. Helaas kost noodhulp wel maandelijks geld.

3.      Apple Watch Series 9

Ben je een moderne senior en bezit je over een iPhone? We raden je dan aan om deze te koppelen met een smartwatch van Apple. De Watch Series 9 is de beste optie, maar kost helaas behoorlijk wat centen. Toch is de Apple Watch Series 9 een van de beste smartwatches voor ouderen. Het bevat bijvoorbeeld val- en crashdetectie.

Je kunt op de Apple Watch Series 9 ook de SOS-functie gebruiken. Houd hiervoor de zijknop van het horloge ingedrukt. Hierdoor worden de lokale hulpdiensten gebeld en deelt de smartwatch ook je locatie met hen. Eventueel kan het ook nog je contactpersonen informeren wanneer je bijvoorbeeld bent gevallen.

4.      Amazfit GTS 4

Goede smartwatches hoeven niet duur te zijn, dat blijkt maar weer bij de Amazfit GTS 4. Dit is het goedkoopste model van deze lijst, maar toch heeft het handige functies voor ouderen. Zo is het prettig dat dit horloge een batterijduur van ruim twee weken heeft. Hierdoor hoef je de smartwatch niet vaak op te laden.

De Amazfit GTS 4 kan bovendien je hartslag, slaapkwaliteit, stress, bloedzuurstof en temperatuur meten. Ook heeft het merk aangekondigd dat het valdetectie ontwikkelt, maar dit zit op het moment nog niet op de Amazfit GTS 4.

5.      Garmin Forerunner 965

Dat je oud bent, betekent niet dat je niet meer sportief bent. Ben jij een van de sportieve senioren? Koop dan direct de Garmin Forerunner 965, al is dit helaas geen goedkope smartwatch. Dit horloge is eigenlijk bedoeld voor marathonlopers, maar bevat ook zeker een paar handige functies voor ouderen.

Zo is de batterijduur van de Garmin Forerunner 965 regelrecht fantastisch. Je hoeft de accu pas na ruim drie weken weer op te laden. Ook kan dit horloge incidenten detecteren, al is het hier niet zo goed in als andere smartwatches. Het is bovendien handig dat deze smartwatch voorzien is van een groot scherm.

waar op letten kopen smartwatch ouderen

Waar moet je op letten als je de beste smartwatch voor ouderen?

Er zijn een paar factoren die belangrijk zijn om rekening mee te houden als je een smartwatch koopt als senior:

 • Groot display: Koop een smartwatch met een groot scherm zodat je alles goed ziet. Dit is vooral belangrijk als je een verminderd zicht hebt.
 • Veiligheidsfuncties: De smartwatch moet eigenlijk voorzien zijn van valdetectie en een SOS-functie.
 • Eenvoudige bediening: Hoe makkelijker de bediening van de smartwatch is, hoe beter dit doorgaans is voor ouderen.

Veelgestelde vragen: 

Welke smartwatch is het nauwkeurigst?

Veel smartwatches zijn tegenwoordig voorzien van gezondheidsfuncties. Ze zijn echter niet allemaal even betrouwbaar. De Apple Watch Series 9 doet het op dit vlak het beste van allemaal.

Wat is de beste smartwatch op dit moment?

Experts vinden dat dit de beste smartwatches op dit moment zijn:

 1. Apple Watch Series 9
 2. Samsung Galaxy Watch 6
 3. Garmin Forerunner 965

Welke smartwatch voor ouderen?

De beste smartwatch voor ouderen is de Medican Guardian MGMove. Dit horloge kan zonder smartphone gebruikt worden en heeft een eenvoudige bediening. De Medican Guardian MGMove bevat bovendien een SOS-knop en valdetectie, al moet je hiervoor betalen.

Beste Smartwatch voor ouderen: Conclusie

Je hebt veel opties als je de beste smartwatch voor ouderen zoekt, maar hieronder noemen we onze top 5 en voor wie ze vooral geschikt zijn:

Beste smartwatch ouderen [top 5]

Doelgroep

Samsung Galaxy Watch 6

Beste smartwatch voor ouderen die een Samsung telefoon gebruiken

Medical Guardian MGMove

Beste smartwatch voor ouderen zonder mobiele telefoon

Apple Watch Series 9

Beste smartwatch voor ouderen die een Apple-telefoon gebruiken

Amazfit GTS 4

Beste goedkope smartwatch voor ouderen

Garmin Forerunner 965

Beste smartwatch voor sportieve ouderen

 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden