Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Vakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle bandjes Vakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle bandjes

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Vakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle bandjes Vakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle bandjes

Door Arvid, 14 mei 2024

Samsung Galaxy Watch 7: Alle leaks en geruchten

In Juli zal er weer een presentatie van Samsung plaatsvinden over de nieuwste smartphones en smartwatches. Het is vrijwel zeker dat dit het moment zal zijn dat we kennis gaan maken met de Samsung Galaxy Watch 7. Tot die tijd zijn er al een paar geruchten gelekt, die zetten we in deze blog op een rijtje.

Samsung Galaxy Watch 7 release date en prijs

De nieuwe Samsung Galaxy Watch wordt doorgaans ergens in augustus uitgebracht. We kunnen met grote zekerheid stellen dat de Galaxy Watch 7 ook in augustus in de winkels zal liggen.

De Galaxy Watch 7 zal worden aangekondigd tijdens het Samsung Unpacked evenement. Deze uitgebreide persconferentie gebruikt het merk om haar nieuwste producten aan te kondigen. Dit evenement zal plaatsvinden in juli, mogelijk woensdag 10 juli.

De prijs is wat moeilijker te bepalen. De inflatie de laatste jaren heeft geleid tot prijsfluctuaties die lastig te voorspellen zijn. We verwachten een minimale verkoopprijs van € 300,- voor het kleinste model. Het Pro-model schijnt terug te keren, die zal waarschijnlijk een prijskaartje rond de € 450,- krijgen.

galaxy watch 7 geruchten release datum

Samsung Galaxy Watch 7: de verschillende modellen

Bij de aankondiging van de Galaxy Watch 6 zagen we een terugkomst van het ‘Classic’ model. Dit jaar gaan echter sterke geruchten rond dat we weer teruggaan naar een ‘Pro’. We krijgen dan:

  • Samsung Galaxy Watch 7 - 40mm
  • Samsung Galaxy Watch 7 - 44mm
  • Samsung Galaxy Watch 7 Pro

Het ligt voor de hand dat de Galaxy Watch 7 weer in twee maten verschijnt. Bij beide zal je kunnen kiezen tussen het basismodel of een LTE model met extra 4G mogelijkheid. De prijs van de LTE modellen zal iets hoger liggen.

Volgens geruchten wordt een vierkant ontwerp 'enthousiast mee gespeeld’ binnen het ontwerpteam van Samsung. We verwachten echter dat het ontwerp niet veel zal veranderen, en dat de vertrouwde ronde vorm zal blijven.

Samsung Galaxy Watch 7 ontwerp

Het ontwerp van de nieuwe Samsung Galaxy Watch 7 zal naar verwachting niet veel veranderen. Samsung is de laatste jaren steeds meer bezig om het ontwerp te standaardiseren voor herkenbaarheid, vergelijkbaar met hoe Apple hun Apple Watch ontwerpt. 

Er zijn nog geen foto’s of renders gelekt van de Galaxy Watch 7, maar de verwachting is dus dat de overeenkomsten met de Galaxy Watch 6 groot zullen zijn. Hoe de ‘nieuwe’ Galaxy Watch 7 Pro eruit zal zien, is nog onduidelijk. Deze krijgt mogelijk een grootte van 45mm.

Aannemelijk is dat de Galaxy Watch 7 bandjes weer hetzelfde worden als de Galaxy Watch 6 bandjes. Je kunt deze dus gewoon blijven gebruiken.

Samsung Galaxy Watch 7 chipset

Aan het begin van het jaar werd al gelekt dat de Galaxy Watch 7 een nieuwe chipset krijgt: de Exynos W940. En dat is op z’n minst opmerkelijk te noemen. De vorige chipset, de W930, gaat namelijk pas één modelserie mee.

Het duurt in het algemeen langer voordat de chipset van de Galaxy Watch vervangen wordt. De vorige chipset was enkel pas toegepast op de Galaxy Watch 6. De verwachting voor de GW7 was dat deze ook nog gebruik zou maken van de chipset in de GW6.

Dus wat betekent dit in werkelijkheid? De nieuwe chipset is goed voor 50% betere efficiëntie, en 30% meer snelheid. Die extra snelheid is natuurlijk fijn voor het gebruik, maar de efficiëntie zal de grootste impact hebben, namelijk op de batterijduur. 

galaxy watch 7 chip

Samsung Galaxy Watch 7 functies

Qua functies is er nog weinig informatie gelekt vanuit het Zuid-Koreaanse bedrijf. We kunnen er in ieder geval van uit gaan dat de Galaxy Watch 7 dezelfde functies heeft als de Galaxy Watch 6.

Samsung heeft al wel één functie prijsgegeven. Ze hebben bevestigd dat er een slaap-apneu detectie functie goedgekeurd is voor gebruik, en dat deze in het derde kwartaal van 2024 zijn intrede zal doen. Dat zou perfect overeenkomen met de release van de Galaxy Watch 7.

Conclusie

De Samsung Galaxy Watch 7 wordt in augustus op de markt gebracht. Fans van de Galaxy Watch 5 Pro zullen blij zijn, want er komt waarschijnlijk weer een Galaxy Watch 7 Pro aan. Er zijn wat geruchten dat er een snellere chipset aankomt, die ook voor meer batterijduur zorgt.

Meer details zullen we in juli vernemen, tijdens het Samsung Unpacked evenement. Hier zal de Galaxy Watch 7 aangekondigd worden. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden