Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Arvid, 20 september 2022

Apple Watch 8 vs Apple Watch 7

De Apple Watch Series 8 ligt in de winkels, hoog tijd om te kijken naar de verschillen met de vorige generatie. In deze blog vergelijken we de Apple Watch 8 tegen de Apple Watch 7, en vertellen we je in detail wat er nieuw is aan de nieuwe Apple Watch 8.

Apple Watch 8 vs Apple Watch 7: Specificaties

In dit overzicht van specificaties tussen de Apple Watch 7 en Apple Watch 8 kunnen we een aantal verschillen zien:

 

Apple Watch 8

Apple Watch 7

Formaat

41mm & 45mm

41mm & 45mm

Display

1,9 inch, Always On

1,9 inch, Always On

Resolutie

352 x 340 (41mm), 396 x 484 (45mm)

352 x 340 (41mm), 396 x 484 (45mm)

Batterijduur

18 uur (36 uur in low-power modus)

18 uur (low-power mode in de toekomst beschikbaar)

Opslag

32 GB

32 GB

Temperatuursensor

  ✔️

  ❌

Crash Detection

  ✔️

  ❌

GPS

  ✔️

  ✔️

Mobiele Data

Optioneel ( €120 extra)

Optioneel ( €120 extra)

De Apple Watch 8 is dus geen grote upgrade ten opzichte van de Apple Watch 7, maar er zijn zeker een paar belangrijke upgrades, zoals nieuwe sensoren en functies. 

Apple Watch 8 vs Apple Watch 7: Design

De Apple Watch 7 introduceerde een belangrijke update aan het ontwerp van de Watch. De Apple Watch 7 werd ronder en kreeg slankere randen rondom het display.

apple watch 7 vs apple watch 8 bandjes

Ben je fan van het ontwerp van de Apple Watch 7? Goed nieuws, sort of, want het ontwerp van de Apple Watch 8 blijft vrijwel volledig onveranderd. Als je hoopte op een mooi nieuw ontwerp, grijp je bij de nieuwe Apple Watch 8 helaas mis. 

Het enige wat wel verandert is de kleurkeuzes. De Apple Watch 8 is verkrijgbaar in Middernacht, Sterrenlicht, Zilver, en product(RED). De blauwe en groene varianten van de Apple Watch 7 zijn niet meer verkrijgbaar in de 8 Series. De duurdere RVS opties zijn verkrijgbaar in goud, zilver, en grafiet voor beide watches.

apple watch 8 vs 7 product red kleur

Ben je op zoek naar een radicaal nieuw ontwerp van de Apple Watch? Bekijk dan eens de Apple Watch Ultra: met een gedurfd nieuw ontwerp helemaal gefocust op sport en avontuur.

Apple Watch 8 vs Apple Watch 7: Prijs

De Apple Watch 8 en Apple Watch 7 verschillen nog niet heel veel in prijs. Je kunt wellicht de Apple Watch 7 wat goedkoper vinden, nu de Apple Watch 8 in de spotlights staat. De prijs van beide watches is afhankelijk van de opties die je kiest, zoals het formaat en materiaal van de Watch, en opties zoals GPS of mobiele data.

  • Apple Watch 8: Vanaf € 499,00
  • Apple Watch 7: Vanaf € 419,00

Heb jij de Apple Watch 7 en wil je upgraden? Dan kun je bij Apple ook korting krijgen op de aankoop van je nieuwe Apple Watch 8 door je oude Watch 7 in te leveren. Je krijgt hier tot wel € 175,00 voor terug (volgens Apple). Bekijk de trade-in pagina van Apple.

Voor degene die wat meer budget-minded zijn, biedt Apple ook de goedkopere Apple Watch SE aan. Deze heeft een vanafprijs van € 299,00.

Weet jij al welke je gaat kopen, de Apple Watch 8 of Apple Watch 7? Bekijk hier alvast ons ruime assortiment aan Apple Watch bandjes. Bandjes van de Apple Watch zijn eenvoudig te vervangen. Bekijk hier hoe je een Apple Watch bandje verwisseld.

Apple Watch 7 vs Apple Watch 8: Batterijduur

De batterijduur van de Apple Watch 8 en Apple Watch 7 is gelijk gebleven. Apple beloofd zo’n 18 uur bij normaal gebruik. Wel komt de Apple Watch 8 al direct met de nieuwe Low-Power mode, waarmee je Watch het 36 uur volhoudt. De Apple Watch 7 krijgt deze update pas in de toekomst.

  • Batterijduur Apple Watch 8: 18 uur (36 uur met low-power mode)
  • Batterijduur Apple Watch 7: 18 uur

Het opladen van de Apple Watch 7 en Apple Watch 8 gaat gelukkig vrij snel: volledig opladen duurt slechts een 1 uur en 20 minuten. Dit is een upgrade die de Apple Watch 7 heeft gekregen over de Apple Watch 6. De Apple Watch 8 en Apple Watch 7 laden zo’n 33% sneller dan oudere Watches. 

Apple Watch 8 vs Apple Watch 7: Sensoren & Gezondheid

De meeste verschillen tussen de Watch 8 en Watch 7 vind je in de features: de sensoren, apps, en OS. De Apple Watch 8 komt namelijk uit de doos met het gloednieuwe watchOS 9, het nieuwste operating system voor de Apple Watch. De Apple Watch 7 krijgt deze update in de toekomst, wanneer is nog onbekend. 

apple watch 8 vs apple watch 7 sensoren

WatchOS 9 komt met een aantal nieuwe features zoals meer sleep-tracking opties, een Medicatie-app om je medicatie bij te houden, en software om een onregelmatige hartslag bij te houden (AFib History). 

De grootste update is de huidtemperatuursensor, die door Apple gepromoot wordt voor het bijhouden van je cyclus of vruchtbaarheid. Een studie uit 2021 heeft namelijk een significant verband gevonden tussen de temperatuur van je pols en de vrouwelijke cyclus. 

De nieuwe low-power mode, al eerder besproken, zal ervoor zorgen dat je langer met de batterij van je Watch 8 kunt doen. In Low Power Mode worden enkele features uitgezet, terwijl de Watch wel bruikbaar blijft. De Watch 8 kan maximaal 36 uur meegaan met low-power mode. 

Dankzij de Crash Detection, alleen op de Watch 8, wordt automatisch noodhulp ingeschakeld wanneer de Watch detecteert dat je een auto-ongeluk hebt gehad.  

Conclusie

De Apple Watch blijft één van de beste smartwatches, en Apple blijft bouwen aan de Watch, al zijn updates in kleine stapjes. Hoewel er niet veel verschil zit tussen de Apple Watch 8 en Apple Watch 7, is het toch weer een tikje beter geworden. 

Er zijn niet veel verschillen tussen de Apple Watch 8 en Apple Watch 7. Heb je de Watch 7, en wil je de Watch 8? Je zult niet veel verschil merken, maar je kunt wel je Apple Watch 7 inleveren bij Apple. 

Heb je nog geen Apple Watch, of een oudere? Het prijsverschil tussen de Watch 8 en Watch 7 is niet heel groot, dus dan kun je waarschijnlijk het beste de Watch 8 kiezen. 

Meest gestelde vragen

Welke Apple Watch voor vrouwen?
Voor de Apple Watch kun je kiezen tussen twee maten, 41mm en 45mm. Welke maat je kiest is afhankelijk van je polsmaat, en je persoonlijke voorkeur. 

Wat is de goedkoopste Apple Watch?
De Apple Watch Series 8 is verkrijgbaar vanaf €499.00. Dit is de goedkoopste nieuwe Apple Watch op het moment, maar oudere versies kunnen goedkoper zijn afhankelijk van de winkel waar je deze koopt. 

Wat is de beste Apple Watch?
De Apple Watch 8 is de nieuwste en beste Apple Watch van dit moment. Ben je een fanatieke sporter of avonturier? Dan kun je ook kijken naar de Apple Watch Ultra. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden