Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Arvid, 20 mei 2022

Xiaomi Redmi Smart Band Pro vs Mi Band 6: Beste Budget Tracker

De Xiaomi Mi Band is al langer een bekende speler in de budget activity trackers. Sinds het begin van dit jaar is de Xiaomi Redmi Smart Band Pro de voornaamste concurrent in het segment. 

Beide trackers komen met een groot aantal features voor een enorm lage prijs, waardoor ze erg aantrekkelijk zijn in vergelijking met andere smartwatches en trackers. Maar wat is het verschil tussen deze twee budgetknallers? Wij zetten de verschillen op een rijtje.

Specificaties

Een overzicht van alle afmetingen, specs, en functies van beide trackers: 

 

Redmi Smart Band Pro

Mi Band 6

Display

194 x 368px, 1.47 inch, 283 ppi

152 x 486px, 1.56 inch, 326 ppi

Afmetingen

42mm x 24.5 mm x 10 mm

47.4mm x 18.6mm x 12.7mm

Gewicht

15 gram

13 gram

Batterij

200 mAh (14-20 dagen)

125 mAh (14 dagen) 

Oplaadtijd

1.5 uur

2 uur

Waterbestendig

Ja (5 ATM) 

Ja (5 ATM)

Hoogtemeter

Ja

Nee

Auto Brightness

Ja

Nee

Always-On Display

Ja

Nee

Sportmodes

110

30

De Redmi Smart Band Pro heeft een aantal verbeterpunten, vooral te zien in meer sensors en functies dan de Mi Band 6. Een verbeterde batterij én oplaadtijd zorgt ervoor dat je tracker minder vaak en minder lang aan de oplader hoeft.

Ontwerp

De Redmi Smart Band Pro heeft een andere ontwerpgedachte dan de Mi Band 6. Het display is meer vierkant, en lijkt meer op een smartwatch dan de Mi Band 6, die wat meer weg heeft van een armband. 

Op papier komt het display van de Mi Band 6 er wellicht beter uit, maar het display van de Smart Band Pro is door zijn vorm beter te gebruiken en oogt ook kleiner. 

Beiden zijn in Nederland alleen in het zwart te krijgen. Wij hebben een ruime keuze aan bandjes voor de Xiaomi Mi Band 6 en bandjes voor de Redmi Smart Band Pro om jouw tracker te personaliseren. 

Batterij

De Redmi Smart Band Pro krijgt een upgrade als het gaat om de batterij. De 200 mAh batterij is een flinke stap boven de 125 mAh van de Mi Band 6. 

Deze batterij gaat ondanks alle nieuwe functies lang mee, zelfs met alles aan zou je makkelijk 5 dagen gebruik kunnen maken van je Smart Band Pro zonder op te hoeven laden. 

De Smart Band Pro kun je opladen binnen 1.5 uur, terwijl je Mi Band 6 daar ondanks de kleinere batterij zo’n 2 uur over doet. 

Natuurlijk ligt het er met batterijduur altijd aan hoe je je tracker gebruikt, maar wat ons betreft is de Smart Band Pro een upgrade in batterijduur ondanks de nieuwe functies die meer energie verbruiken.

Fitness en Sport

Eén van de belangrijkste functies van een tracker is natuurlijk het bijhouden van jouw activiteiten tijdens het sporten. Ook hier scoort de Smart Band Pro weer goed, met 110 sportmodi in vergelijking tot de 30 waar de Mi Band 6 mee komt. 

De Smart Band Pro komt met een multi-sportmodi waardoor je snel kunt schakelen tussen sporten, handig voor verschillende workouts en bijvoorbeeld triatlon. 

De hoogtemeter, die ontbreekt bij de Mi Band 6, zorgt ervoor dat je tijdens het wandelen, hardlopen, of fietsen, bij kunt houden hoeveel je geklommen of gedaald hebt, maar ook hoe vaak je op een dag op staat.

Display

Het display is vergelijkbaar tussen de twee trackers. Hoewel op papier de Mi Band 6 beter uit de verf komt is het display van de Smartband Pro een meer doorsnee vorm, waardoor het simpelweg beter te gebruiken is. 

Beide trackers komen met een scherp AMOLED display wat een mooi en levendig beeld geeft. 

De Smart Band Pro komt met always-on display, iets wat mist op de Mi Band 6. Zo kun je altijd de tijd zien zonder de tracker aan te zetten. Het gebruik van de always-on display zal natuurlijk wel impact hebben op je batterijduur. Deze feature zie je niet vaak in deze prijscategorie. 

Door de Auto Brightness feature van de Smart Band Pro past het scherm zich automatisch aan op het licht. Zo kun je altijd alles goed blijven zien, ook als de zon ineens begint te schijnen. 

De Wake-UP feature van de Smart Band Pro zorgt ervoor dat je het scherm aan kunt doen door simpelweg je pols omhoog te houden. Ook dit is een feature die mist op de Mi Band 6

Al met al hebben beide trackers een display wat bovenaan staat in de budget-categorie, met hoge pixeldichtheid, scherpe en duidelijke displays, en hoge refresh rates. 

Prijs

Natuurlijk altijd belangrijk, zeker in een budget-categorie. Het woord ‘budget’ is bij deze trackers niet licht gebruikt. De prijzen liggen voor allebei namelijk erg laag, wat ze zeer aantrekkelijk maakt. 

  • Xiaomi Mi Band 6:                           39,-
  • Xiaomi Redmi Smart Band Pro:   59,- 

Ga jij voor de functies van de Redmi Smart Band Pro? Bestel hier de Xiaomi Redmi Smartband Pro met gratis verzending. Voor 20:00 uur besteld, vandaag verzonden. 

Conclusie

De Redmi Smart Band Pro is duidelijk de winnaar als het gaat om de features. Beide trackers hebben een uitstekende prijs. Wil jij graag gebruik maken van de extra features van de Smartband Pro? Dan is het prijsverschil het zeker waard. 

Het design is deels persoonlijke smaak, maar de Redmi Smart Band Pro heeft een scherm wat beter te gebruiken is. 

Kies je toch voor de goedkopere Mi Band 6? Dan hebben wij hier een ruim assortiment aan bandjes voor de Mi Band 6 en bandjes voor de Redmi Smart Band Pro om je tracker helemaal persoonlijk te maken.

Op een rijtje...

Verschillen

  • De Redmi Smart Band Pro heeft meer features zoals een always-on display, hoogtemeter, en auto-brightness. 
  • De Redmi Smart Band Pro heeft een vorm die beter en makkelijker te gebruiken is dan de Mi Band 6
  • De Redmi Smart Band Pro heeft 110 sportmodi, de Mi Band 6 maar 30. 
  • De Mi Band 6 is goedkoper.

Overeenkomsten

  • Beide trackers hebben een goed display 
  • Allebei waterdicht (5 ATM)
  • Allebei licht in gewicht. 

Meest Gestelde Vragen

Heeft de Redmi Smart Band Pro ingebouwde GPS?

Nee, je zult de Redmi Smart Band Pro moeten koppelen met een telefoon wil je gebruik maken van GPS onderweg of tijdens het sporten.

Is de Redmi Smart Band Pro waterbestendig?

De Redmi Smartband Pro is waterbestendig met een rating tot 5 ATM. Dit betekent dat je zonder problemen in de stromende regen kunt sporten zonder schade aan je tracker.

Is de Redmi Smart Band Pro al uit?

De Xiaomi Redmi Smart Band Pro ligt sinds februari 2022 in de Nederlandse winkels. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »