Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% KORTING MET DE CODE: LENTE 15% KORTING MET DE CODE: LENTE

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% KORTING MET DE CODE: LENTE 15% KORTING MET DE CODE: LENTE

Door Estelle, 4 april 2022

Review: Xiaomi Mi Watch Lite

De Xiaomi Watch Lite is de perfecte watch voor de twijfelkonten onder ons, die in dubio staan of ze voor een klassiek horloge gaan of toch een slimme activity tracker. Om het te willen ervaren, is het misschien slim om eerst te beginnen met een wat goedkopere variant. Houd er wel rekening mee een goedkopere smartwatch niet over alle functies beschikt, zoals die van een Apple Watch of Samsung maar als beginnende smartwatch is bijvoorbeeld de Xiaomi Watch Lite zeker weten een aanrader!

Design

De Chinese fabrikant Xiaomi staat bekend om zijn hoogstaande producten voor een laag prijskaartje. Het lijkt eigenlijk mooi om waar te zijn, een smartwatch voor €59,95 maar toch kan jij er trotse eigenaar van worden. Laten we eerst beginnen over wat Design punten van de watch. 

Afmeting41 x 35 x 11,9 mm
Formaat41 mm
Gewicht35 gram
MateriaalPlastic
KleurZwart, ivoor en marineblauw
Display1,4-inch IPS LCD scherm 
Resolutie320 x 320 pixels met pixeldichtheid van 323ppi
Batterij230 mAh

Qua ontwerp komt de Xiaomi Watch Lite wel overeen met een Apple Watch, dit komt door zijn vierkante kast van plastic, die verkrijgbaar is in drie verschillende kleuren. Daarnaast kan je het slimme horloge makkelijk verbinden met wifi of met andere apparaten door middel van Bluetooth 5.0 en daarmee beschikt hij ook over een 230 mAh batterij waardoor je zo'n negen dagen plezier hebt van je smartwatch zonder hem te hoeven opladen. De Lite heeft een fysieke knop aan de zijkant van zijn vierkante kast, waarmee je het scherm kunt activeren en het app-menuscherm mee kan openen. Het scherm is te bedienen aan de hand van touchscreen, waarbij tikken meer voorrang heeft dan vegen op het displayscherm. Het scrollen/vegen werkt op de Lite wat langzamer en helemaal als je aan het sporten bent en er zweet bij komt kijken. Dit kan dan wel als irritant worden ervaren. 

Software 

Het Chinese bedrijf Xiaomi maakt gebruik van zijn eigen besturingssysteem en daarbij is die compatibel met Android en iOS door de Xiaomi Wear app. Het verbinden gaat erg soepel, want je krijgt namelijk een QR-code te zien op het horloge en daarmee kan je vervolgens de app downloaden. Vervolgens volgen er stappen die je moet volgen en binnen een no time ben je verbonden met jouw smartphone. Als die verbonden is, krijg je alle meldingen van je telefoon te zien maar toch werkt het in de praktijk niet helemaal zo. Er zitten soms nog wat fouten in het systeem, waardoor je telefoon niet altijd goed verbonden is met de watch. Zo blijven je telefoonmeldingen staan, totdat je deze hebt geopend en het verwijderen ervan is dat niet mogelijk. Ook geeft de watch geen Emoji's of icoontjes weer, dus is het ook mogelijk dat je meldingen zit met een vraagteken bijvoorbeeld. Daarnaast krijg je een melding op je watch dat je wordt gebeld, maar dit telefoontje kan je niet opnemen enkel weigeren. Handig natuurlijk als je iemand niet wilt spreken, zoals je schoonzus of moeder maar belangrijke telefoontjes kun je dus niet opnemen via het horloge. 

Het is heel makkelijk om grip te krijgen op de software van het horloge, je veegt makkelijk van links naar rechts om widgets te zien, zoals weersvoorspellingen of je hartslag. De Mi Watch Lite heeft veel dingen te bieden, zoals dus hartslag meten, muziek bedienen van je telefoon of je activiteiten bijhouden, zodat je weet per dag hoeveel calorieën je hebt verbrand. Wel is het misschien goed om te weten dat er geen tekst bij de appicoontjes staat, waardoor het soms niet overzichtelijk is voor welke je app moet gaan. Daarnaast beschikt de Xiaomi ook niet over een Appstore waar je andere apps mee kunt downloaden naast de standaard apps op het horloge. 

Batterij

Zoals eerder benoemd heeft de Xiaomi Mi Watch Lite een batterij van 230 mAh, waardoor de watch een lange tijd mee kan gaan (om precies te zijn zo'n negen dagen op een volle lading). De negen dagen is gebaseerd op een laboratoriumtest, waarbij de hartslagmeting was ingesteld als de grootste intervaloptie, er 100 meldingen waren verstuurd en de persoon per week 35 minuten buiten trainde. Daarnaast is de watch ook binnen twee uur weer helemaal vol, door de grote oplaadhouder te klikken op de achterkant van het horloge. Dure smartwatches laden wel sneller op, maar met een accuduur van negen dagen kan je dit vast wel voor lief nemen. Echter kan je wel moeilijk zien hoe vol de batterij nog is. Je kan op bepaalde wijzerplaten dit wel moeilijk zien, maar niet op allemaal. Verder is er geen optie om de batterij te laten tonen.

Functies

Voor een prijs van €59,95 heb je natuurlijk niet een Apple Watch variant, maar heb je de Xiaomi Mi Watch Lite. Een goedkope smartwatch met redelijk wat functies, maar waar je niet betalingen mee kunt doen, erop zetten of apps downloaden. Wat je wel kan doen, is de watch te koppelen aan een Android apparaat of iPhone. De muziek die op je telefoon staat kan je verbinden met de smartwatch en vervolgens luisteren en bedienen. Je kan zien wat voor weer het wordt en je kan ermee alarmen instellen. 

Je ontvangt meldingen op de watch, maar je kan niet via het horloge erop reageren. Daarnaast kunnen berichtjes er soms wat onoverzichtelijk uitzien als er icoontjes zijn gebruikt, want deze herkent de Xiaomi Mi Watch Lite niet. Daarentegen werken de bedieningselementen prima tijdens het afspelen van muziek en wordt het weer met meerdere schermen goed weergegeven.

Dan heb je ook nog de keuze uit meer dan 120 wijzerplaten en verschillende timer- en alarmfuncties. De Xiaomi Mi Watch Lite beschikt over een ingebouwde GPS- en GLONASS-satellietondersteuning om jouw buitenactiviteiten goed in kaart te brengen. Daarnaast heeft die ook een versnellingsmeter en gyroscoopbewegingssensoren die de binnenactiviteiten bijhouden. In totaal heeft de Mi Watch Lite 11 sportmodi, zoals hardlopen, wandelen, zwemmen, fietsen, etc. Wat vervolgens dan wel ontbreekt is het meten van je stress, het meten van je bloedzuurstof, automatische trainingsherkenning en brede satellietondersteuning. 

Ondanks bovenstaande punten presteert de Mi Watch Lite redelijk goed als het gaat om sport- en gezondheidsmonitoring. De nauwkeurigheid van de GPS is uitstekend en wordt de hartslag ook goed gemeten. De activity tracker geeft het aantal stappen goed weer, de afgelegde afstand en ook geeft hij de verbrande calorieën goed weer. Hij monitort ook jouw nachtrust goed, maar registreert geen REM-slaapfasen en geeft ook geen advies hoe je je nachtrust kan verbeteren. 

Kortom..

Voor zijn prijskaartje is de Xiaomi Mi Watch Lite een uitstekend horloge, vooral voor beginnende smartwatchgebruikers of twijfelkonten die niet 100% erachter staan om een smartwatch te kopen. Hij biedt veel functies, natuurlijk niet zoveel als een Apple Watch of een Samsung Watch maar springt er wel uit met een accuduur van negen dagen. Dat kunnen niet vele smartwatchmerken zeggen. 

Je krijgt dus niet de hoogwaardige en haarscherpe displayschermen, zoals de top smartwatches. Naast de vele gezondheidsfuncties van andere watches beschikt de Xiaomi Mi Watch Lite over een aantal, maar ondanks dat biedt de activity tracker een vertrouwde en goede ervaring. Het is zeker weten een aanrader voor de beginnende smartwatchgebruiker, omdat hij eenvoudig werkt en solide is. 

Ben je overtuigd geraakt van ons blog en heb je de Mi Watch Lite gekocht? Vergeet dan niet ook een mooi Xiaomi Mi Watch Lite bandje uit te zoeken bij ons. Ruime keuze tegen eerlijke prijzen.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden