Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 8 januari 2024

Met Samsung smartwatch bellen zonder telefoon

Het is mogelijk om met je Samsung smartwatch te bellen en gebeld te worden. Je horloge moet dan wel verbonden zijn met je telefoon via Bluetooth of een mobiel netwerk. Dit is niet het geval bij een LTE-smartwatch. Je kunt dan wel met je Samsung smartwatch bellen zonder telefoon.

Hoe bel je met je Samsung smartwatch?

Het kan zeker handig zijn om telefoongesprekken te voeren en beantwoorden met je smartwatch van Samsung. Deze heeft hiervoor wel een ingebouwde microfoon en luidspreker nodig. Ook is het meestal nodig dat je horloge verbonden is met je telefoon via Bluetooth. Gebruik vervolgens de onderstaande stappen om met je Samsung smartwatch te bellen:

  1. Ga op je smartwatch naar Telefoon.
  2. Tik op het toetsenbordpictogram om een ​​nummer te bellen, of tik op het pictogram Contacten om een ​​specifiek contact te selecteren.
  3. Tik op het groene telefoonpictogram om te bellen. De gekoppelde smartphone belt dan, je horloge is eigenlijk een luidspreker. Op een LTE-horloge kun je op het telefoon- of horlogepictogram boven het groene telefoonpictogram tikken om de gekoppelde telefoon of horloge te gebruiken.

Hoe zet je je telefoongesprek van je smartwatch naar smartphone over?

Als je op een gegeven moment je telefoongesprek van je Samsung smartwatch wilt overzetten naar je smartphone dan kan dat gewoon. Dit is namelijk mogelijk op een Galaxy Watch-model met Wear OS. Je moet hiervoor op de drie stippen te tikken. Selecteer dan Overschakelen naar telefoon.

Op andere smartwatches tik je op het middelste pictogram op het horloge om het telefoongesprek over te zetten naar je smartphone. Gebruik je telefoon vervolgens zoals je dat normaal doet tijdens telefoongesprekken.

hoe beantwoord je oproepen samsung smartwatch

Hoe beantwoord je inkomende oproepen met je Samsung smartwatch?

Je kunt niet alleen met je Samsung smartwatch bellen, je kunt er namelijk ook mee gebeld worden. Dit is vrij eenvoudig op het horloge. Je beantwoordt namelijk de oproep door het groene telefoonpictogram naar rechts te vegen als je wilt opnemen.

Wil je het telefoongesprek negeren? Je moet dan juist het rode telefoonpictogram naar links vegen. Zo weiger je dus de oproep op je Samsung smartwatch. Het is ook nog mogelijk om tijdens het telefoongesprek te reageren op een andere inkomende oproep. Gebruik de volgende stappen:

Stappenplan

Instructies

Stap 1:

Veeg over het groene telefoonpictogram.

Stap 2:

Tik op Huidig gesprek in de wacht zetten of Huidig gesprek beëindigen.

Stap 3:

Heb je het eerste gesprek in de wacht gezet en wil je vervolgens terugschakelen? Tik op de drie verticale strippen en dan op Wisselen.

Heb je beslist een smartphone nodig om te bellen met je Samsung smartwatch?

In principe kun je niet zonder telefoon bellen met een Samsung smartwatch. Dit komt doordat je horloge verbonden moet zijn via Bluetooth met je smartphone, aangezien de smartwatch in principe fungeert als een luidspreker tijdens het telefoongesprek.

Toch is het niet altijd nodig om een smartphone te hebben. Als je een LTE-model hebt, kun je namelijk met je Samsung smartwatch bellen zonder telefoon. LTE betekent in principe dat het apparaat een mobiele telefoonmodem heeft waarmee het een eigen speciale lijn kan hebben bij een mobiele provider.

Dit zorgt er dan ook voor dat je LTE-horloge altijd verbonden is met een mobiel netwerk. Je telefoon hoeft dan dus niet in de buurt te zijn van je Samsung smartwatch als je hiermee wilt bellen. LTE staat overigens voor Long Term Evolution en wordt ook wel 4G genoemd.

Veelgestelde vragen over met Samsung smartwatch bellen zonder telefoon – kan dat

Kun je met een smartwatch bellen zonder telefoon?

Ja, het is in principe mogelijk om met je smartwatch te bellen zonder telefoon, al hangt dit wel van je slimme horloge af. Het moet namelijk een LTE-model zijn. De smartwatch heeft dan een ingebouwde eSIM en kan daardoor bellen zonder telefoon.

Kun je met een Samsung smartwatch bellen?

Het is zeker mogelijk om te bellen met je Samsung smartwatch! Bij modellen met Bluetooth heb je hiervoor een telefoon nodig. Dit is niet het geval bij een LTE-model. Je Samsung smartwatch kan dan bellen zonder telefoon.

Heeft een smartwatch een simkaart nodig?

Je smartwatch heeft niet per se een simkaart nodig. Dit is anders wanneer je ermee wilt bellen zonder telefoon. Je moet dan een LTE-model kopen. Zo’n horloge bevat een digitale simkaart en hierdoor kun je ermee bellen zonder dat het verbonden is met een telefoon.

Conclusie

Bellen met je Samsung smartwatch is niet helemaal mogelijk zonder telefoon. Je horloge moet namelijk via Bluetooth verbonden zijn met de smartphone. Je telefoon hoeft echter niet beslist in de buurt van je smartwatch te zijn.

Heb je een LTE-model gekocht? Je kunt dan met je Samsung smartwatch bellen zonder dat je horloge verbonden is met je smartphone. Dit is eigenlijk de enige optie als je met je Samsung smartwatch wilt bellen zonder telefoon.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden