Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Arvid, 21 april 2023

Huawei Watch Ultimate Review

De Huawei Watch Ultimate belooft het meest geavanceerde smartwatch te zijn ooit gemaakt door Huawei. Om erachter te komen of dit werkelijk waar het geval is, hebben wij de Huawei Watch Ultimate op de proef gesteld.

De Apple Watch Ultra alternatief?

Het is duidelijk dat de Huawei Watch Ultimate probeert te concurreren met de Apple Watch Ultra. Apple’s meest extreme (en duurste) versie van de Apple Watch voor de outdoor fanatiekelingen en atleten. Kan de nieuwe Huawei Watch Ultimate concurreren met de Apple Watch Ultra?

Net als de Apple Watch Ultra, is de Watch Ultimate beschikbaar in één maat: 48.5mm. Hiernaast ligt de prijs veel hoger dan andere Huawei smartwatches, toch kan de Watch Ultimate niet tippen aan de Apple Watch Ultra. Alhoewel Huawei nog geen prijs heeft bepaald voor de Watch Ultimate verwachten we het volgende:

  • Huawei Watch Ultimate: € 750,-
  • Apple Watch Ultra: €999,-
  • Huawei Watch GT 3 Pro: €299,-

Huawei Ultimate Review: Ontwerp

The Huawei Watch Ultimate gaat met het design een hele andere kant op dan de Apple Watch Ultra. De Watch Ultimate heeft in tegenstelling tot de Apple Watch Ultra een stijlvol, luxe ontwerp. De Apple Watch Ultra is robuust en heeft een sportieve uitstraling.

De kast is gemaakt van uniek materiaal, namelijk van zircalloy ofwel vloeibaar metaal. Het horloge heeft een luxe keramieken blauwe ring. De horlogekast is van duurzaam materiaal wat overigens ook corrosie bestendig is, dit maakt de Watch Ultimate ideaal om te gebruiken in de zoute zee.

Het saaffierglas is meer dan 2mm dik, wat zorgt voor een duurzaam beeldscherm. De Huawei Watch Ultimate zal beschikbaar zijn in twee kleuren, ‘Voyage Blue’ (zilver/blauw) of zwart. Bij beide modellen is er een extra lang bandje inbegrepen, geschikt om te dragen over je duikpak.

Er is één ding waar je niet omheen kan bij de Watch Ultimate: het feit dat de watch ontzettend groot is. Met 48,5 mm is het een gigantische smartwatch om te dragen. Dit betekent dat het er gek uit kan zien bij mensen met een smalle pols. Dit is dus zeker iets waar rekening mee gehouden moet worden voordat je de Watch Ultimate aanschaft.

Huawei Watch Ultimate Review: Sport en duiken

Zoals je al had kunnen raden, is de Watch Ultimate ontwikkeld met duiken in gedachte. De corrosie bestendig stalen kast maakt het zeer geschikt om te duiken in zout water. De grotere rubberen band is hiernaast gemaakt om over een duikpak te dragen.

De Ultimate komt met diverse sportmodi, natuurlijk ook een speciale duikmode. In deze duikmode meet je de diepte, afstand, snelheid en afnemende snelheid. Ook kan je ervoor zorgen dat de Watch Ultimate rekening houdt met het type water en welk type (zuurstof)gas je gebruikt. Op basis van deze informatie, geeft je slimme horloge je advies over wanneer je het best boven water kunt komen.  

Bij het ontwerpen van het horloge keek heeft Huawei waarschijnlijk in Apple’s richting gekeken, aangezien de Watch Ultimate met een unieke outdoor mode komt genaamd: Expedition Mode. In deze mode meet je je gegevens wanneer je er voor een langere tijd op uit gaat in het wild. De dual-band GPS zorgt ervoor dat je veilig bent, zelfs in het diepste van de wildernis.

Huawei Watch Ultimate Review: Dezelfde functies

Sommige dingen veranderen nooit, ook bij de Huawei Watch Ultimate. Sommige functies hebben we al eens eerder gezien bij andere smartwatches. Natuurlijk zijn er meer dan 100 sportmodi waar je uit kunt kiezen.

Ook heeft de Watch Ultimate alle functies die je kunt verwachten voor een smartwatch in deze prijsklasse: een slaapmonitor, SpO2 monitoring en een gezondheidsmanagement systeem die je helpt te herinneren wanneer je je medicijnen moet nemen of moet gaan slapen.

Echter mist de Huawei Watch Ultimate wel een NFC-chip. Dit betekent dat de smartwatch niet contactloos kan betalen. Ook is er geen LTE-support, dit betekent geen internet zonder aangesloten te zijn op Wi-Fi. Een grote tegenvaller voor een smartwatch in deze prijsklasse.

Helaas is de ECG hartslagmonitor in Nederland (nog) niet beschikbaar. Wanneer Huawei deze functie zal toevoegen aan de Huawei Watch Ultimate voor de Nederlandse markt is nog onbekend. 

Huawei Watch Ultimate Review: Batterijcapaciteit

Alle geavanceerde functies eisen aan het eind van de dag hun tol in de vorm van batterij. Met de nieuwe modi, wil je de Watch Ultimate natuurlijk ook gebruiken voor langere periodes. Gelukkig is dat mogelijk met de grote batterij.

Alhoewel er nog geen officiële cijfers zijn voor de batterijcapaciteit, belooft Huawei dat het horloge bij dagelijks gebruik (met GPS) het minimaal 8 dagen volhoudt. Bij normaal gebruik zelfs 14 dagen. Is je watch leeg? Dan laad je hem binnen 60 minuten tot 100% op.

Huawei Watch Ultimate: Prijs en release date

De Huawei Watch Ultimate kan nu op elk moment uitgebracht worden. De eerste releasedatum was 3 April 2023, helaas is dat al geweest zonder enige update. We weten niet precies wanneer de Ultimate online gaat, maar het kan niet lang meer duren. Als we kijken naar eerdere releases van Huawei verwachten we het volgende:  

Beloofde release date

3 April 2023

Huawei Watch Ultimate release date

26 April 2023

 

De Watch Ultimate zal uitgebracht worden in alle markten, inclusief Europa en het Verenigd Koninkrijk. We hebben een mogelijke prijs geschat, maar er is nog niks officieels uitgebracht. Gezien de geavanceerde funties, de concurrentie en de Huawei smartwatch prijzen, denken we het volgende:

  • Huawei Watch Ultimate: € 750,-

Huawei Watch Ultimate Review: Samenvatting

De Huawei Watch Ultimate is de nieuwe Apple Watch Ultra concurrent die uitkomt in de lente van 2023. De Watch Ultimate heeft een hoop nieuwe functies, waaronder geavanceerde duik modes, expedition mode en natuurlijk dual band GPS.

Het ontwerp is compleet anders dan de Apple Watch Ultra: Huawei is gegaan voor een traditionele look. De watch is van zirkonium met een mooie keramieken blauw of zwarte ring. De mooi ronde smartwatch heeft een diameter van maar liefst 48,5mm, iets waar mensen met een smallere pols dus zeker op moeten letten. Je wilt natuurlijk niet met een groot stuk metaal op je arm lopen.

Al met al, de Huawei Watch Ultimate is een geweldige nieuwe additie op de markt, toch moeten we eerst weten wat de prijs is om erachter te komen of je waar krijgt voor je geld. Je betaalt in ieder geval wel een stuk minder dan voor de Apple Watch Ultra.

We kijken ernaar uit om Huawei Watch Ultimate bandjes aan te bieden. Houd onze Huawei Watch bandjes dus goed in de gaten!

Meest gestelde vragen over de Watch Ultimate

Wat is de batterijlevensduur van de Huawei Watch Ultimate?

De batterijlevensduur zal bij hevig gebruik minimaal 8 dagen zijn. Bij normaal gebruik zal het 14 dagen zijn. Je Watch Ultimate opladen tot 100% kost je 60 minuten.

Kan ik douchen met mijn Huawei Watch?

De Huawei Watch is gemaakt om mee te duiken, hij kan dus zeker ook jouw douche aan. Houd er rekening mee dat je bandje ook waterafstotend is, voordat je de douche in stapt.

Is een Huawei Watch net als een Apple Watch?

De Huawei Watch Ultimate is de concurrent van de Apple Watch Ultra. Er zijn zeker wat overlappingen tussen de twee, maar het ontwerp verschilt.

Reacties

  • Door sharebeliever, 21 april 2023

    Graag correctie : de Huawei watch Ultimate heeft in Nederland geen ECG functonaliteit (blokked by Huawei). Daarnaast word NFC in Nederland niet ondersteund. Waarom wordt dit in geen enkele Nederlandstalig review gemeld !!! Geld...

  • Door Terlingen, 21 april 2023

    Op elke huawei smartwatch die ECG en NFC hardware matig heeft wordt het in NEDERLAND als enige West Europese land door Huawei geblokkeerd. Meldt dit nu eens als je wat schrijft over huawri watches !!!!

  • Door Terlingen, 21 april 2023

    en weer is de ECG functie in nederland als enige west europese land door huawei geblokkeerd !

Laat een reactie achter

* Verplichte velden