Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Giovanny, 29 november 2022

Garmin Fenix 8 geruchten

De Garmin Fenix 8 is nog ver weg maar er beginnen momenteel al geruchten op te duiken over de aankomende premium multisport horloge. Lees in deze blog meer over de geruchten en release date van de Garmin Fenix 8.

Wat we weten over de Garmin Fenix 8

  • Een mogelijke release tussen 2024 en 2025
  • De verwachtte prijs ligt rond de €700,-
  • De Fenix 8 wordt weer een multisport horloge met premium functies

Garmin Fenix 8 geruchten: Welke functies verwachten we

AMOLED-display

Ondanks meerdere generaties heeft Garmin het vlaggenschipontwerp van de Fenix series behouden. De Garmin Fenix 7 is beschikbaar in drie verschillende formaten en we verwachten dat er voor de Fenix 8 ook minimaal drie formaten beschikbaar zullen zijn.

Garmin is hier zeer consistent in, het ronde display en de vijf knoppen zijn de afgelopen jaren vrijwel hetzelfde gebleven ondanks wat kleine veranderingen.

Eén van die kleine verandering is  het AMOLED-display. De Epix komt zeer veel overeen met de Fenix 7 en heeft een AMOLED-display. De Fenix 7 heeft echter een transflectief scherm wat minder helder en kleurrijk is dan het AMOLED-display. Wel zijn de transflectief displays energiezuiniger.

Uiteindelijk zullen de AMOLED-displays energiezuinig genoeg worden om het transflectief scherm van de Fenix- en Forerunner horloges te vervangen. Misschien is de Fenix 8 hier het begin van.

Een slankere Fenix smartwatch

De Fenix toestellen zijn in vergelijking tot andere smartwatch dik wat het draagcomfort niet echt bevordert. De dikte komt onder andere doordat er een grotere batterij in zit. De maat varieert momenteel van 14,1 mm tot 14,9mm, afhankelijk van welk model je neemt.

Een slankere Fenix 8 zou het draagcomfort een boost geven maar dit is natuurlijk afhankelijk van hoe erg dit de batterijlevensduur aantast. Hoe dunner hoe minder ruimte voor de batterij.

Natuurlijk kan je het gewicht en grootte van je bandje kleiner en lichter doen lijken door één van onze Garmin bandjes.

Vooraf geladen kaarten

Garmin staat bekend om hun geavanceerde GPS-navigatiesystemen en ook bij de Garmin Fenix 8 verwachten we nog meer en betere navigatietools. Bij de Fenix 7 is er een gratis kaartenpakket beschikbaar. Voor de nieuwe Fenix 8 verwachten we meer ingebouwde kaarten en meer opslagruimte voor downloadbare kaarten.

Een microfoon

Begin dit jaar onthulde Garmin de Venu 2 Plus met een microfoon waarmee je kunt praten met de stem assistent van je smartwatch.

Hiermee kan je ingesproken berichten en opdrachten verzenden. Je kan bijvoorbeeld oproepen beantwoorden zonder je telefoon uit je zak te halen. Waarom zou de Fenix 8 deze functie dan niet hebben, het lijkt me logisch dat Garmin een stap vooruit wil maken. Deze mogelijkheid lijkt daarom niet te missen.

ECG-sensor

ECG-sensoren zijn tegenwoordig bijna standaard ingebouwd in smartwatches en activity trackers. Bij Garmin horloges is dit niet het geval, de Garmin Fenix 8 is misschien de eerste Garmin smartwatch met ECG-sensoren.

LTE verbinding

Een handige toevoeging aan je Garmin smartwatch is een LTE verbinding waarvoor je je smartwatch niet in de buurt hoeft te hebben als je berichten ontvangt. De fitness fanaten zullen deze functie misschien niet zoeken in de Fenix 8, toch zou het handig om de functie te hebben om berichten te ontvangen en muziek te streamen.

Garmin Pay

Momenteel kan je via Garmin Pay een beperkt aantal banken kiezen om mee te betalen. Naar verluidt is Garmin ermee bezig meer banken te ondersteunen. Bij de release van de Fenix 8 zou het een mooi moment zijn de verbeterde ondersteuning van bankpassen te publiceren.  

Verbeterde slaapmetingen

Een zwaktepunt van de Garmin horloges is slaap meten. Om je slaap te meten moet je in de Garmin Connect App aangeven tussen welke tijden je slaapt. De smartwatch is dus niet slim genoeg om te weten wanneer je slaapt waardoor je dutjes in de middag moeilijk kunt registreren.

Voor de Fenix 8 verwachten we dat dit probleem wordt opgelost om het gebruiksgemak te bevorderen en de functionaliteit van de Fenix series te verbeteren.

Garmin Fenix 8 release date

Hier zijn de recente release dates.

  • Garmin Fenix ​​3 (januari 2015)
  • Garmin Fenix ​​3 (januari 2016)
  • Garmin Fenix ​​5 (januari 2017)
  • Garmin Fenix ​​5 Plus (juni 2018)
  • Garmin Fenix ​​6 (september 2019)
  • Garmin Fenix ​​7 (januari 2022)

We zien dat de releasedate van de Garmin Fenix 7 drie jaar is terwijl Garmin de Fenix modellen jaarlijks onthulde. Het coronavirus zal hier vast wat mee te maken hebben, het virus maakte het de fabrikanten moeilijk om productie werkzaamheden voort te zetten.

Wat de Garmin Fenix 8 betreft verwachten we niet zo’n groot gat tussen de release dates. Op z’n vroegst verwachten we de Fenix 8 rond het begin van 2024. Aan het begin van 2025 verwachten we dat de Fenix 8 er is.

Conclusie

We weten nog weinig van de Garmin Fenix 8 dus voor nu is het alleen speculeren met de beschikbare informatie. We houden onze oren en ogen open voor nieuws over de Fenix 8 en updaten deze blog wanneer er iets nieuws bekend is!

Laat een reactie achter

* Verplichte velden