Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Luuk, 5 oktober 2021

Fitbit Versa 2 vs Fitbit Versa 3

De keuze om welke smartwatch te kiezen wordt met de dag moeilijker. Er komen steeds meer smartwatches uit en allemaal weer iets beter en anders. Als je twijfelt tussen de Versa 2 en de Versa 3 is deze blog goed om even te lezen want hier wordt je alles verteld!

Om gelijk met de deur in huis te vallen verandert er niet bijzonder veel in de versa 3 ten opzichte van de versa 2. De Versa 3 heeft een aantal sensors meer maar die zullen bij normaal gebruik niet altijd gebruikt worden. 

 Versa 2Versa 3
Gewicht40g28,5g
Scherm1.34 inch AMOLED1.58 inch AMOLED
GPSVia smartphoneIngebouwde GPS
Inkomende oproepen beantwoordenneeJa
Geïntegreerd met sociale netwerkenNeeJa

Hierboven zie je een paar specificaties. Het verschil in gewicht tussen de 2 smartwatches zijn vrij groot. De Versa 3 heeft een goede vooruitgang gemaakt door meer dan 10g lichter te worden dan de Versa 2. Dat de smartwatch lichter is geworden heeft niet gezorgd voor een kleiner scherm. In tegen deel zelfs, het scherm is groter geworden.

Van 1.34 inch naar 1.58 inch AMOLED scherm. De Versa 3 heeft nog een grootte verbetering door de ingebouwde GPS tracker. Daardoor hoef je niet meer je telefoon mee te nemen om je route te tracken tijdens het hardlopen. 

Design Versa 2 vs Versa 3

 Versa 2Versa 3
Stof en waterbestendigJaJa
Schadebestendig glasJaJa
Touch screenJaJa
Polsbandje verwisselbaarJaJa
heeft een weergave schermJaJa
Zweet bestendigJaJa
Always on displayJaJa
Resolutie300 x 300px336 x 336px
Hoe diep kan je onderwater50m50m
Max temp. waarop het optimaal werkt.60 graden Celsius60 graden Celsius
Minimale temp. waarop het optimaal werkt.-10 graden Celsius-20 graden Celsius

Hierboven zie je de design specs van de 2 versa modellen.

Bij de design is er niet veel veranderd ten opzichte van de 2 modellen. De Versa 3 heeft een iets beter scherm ten opzichte van zijn voorganger. Daarnaast is de Versa 3 beter bestendigd tegen koud weer en kan het wel tot 10 graden langer onder de nul optimaal werken.

De Versa 2 en de Versa 3 beschikken allebei over de mogelijkheid om de bandjes te verwisselen. Zo kan je er bij elke gelegenheid goed uit zien.

Verschillende sensors

 Versa 2Versa 3
HartslagmeterJaJa
Meet zuurstof niveauJaJa
VersnellingsmeterJa Ja
KompasNeeNee
BarometerJaNee
Temperatuur sensorNeeJa
GyroscoopNeeJa
CadanssensorNeeNee
Meet transpiratieNeeNee

Hierboven zie je de specs van de sensors die op de 2 Versa modellen te vinden zijn.

De Versa 3 heeft afscheid genomen van de Barometer in het nieuwe toestel. Wel zijn er 2 nieuwe sensors te vinden op de smartwatch namelijk de temperatuur sensor en de Gyroscoop. 

Het meten van activiteiten

 Versa 2Versa 3
Meet hoeveel je slaaptJaJa
Meet afstandenJaJa
Meet genomen stappenJaJa
Hoeveel calorieën je hebt verbrandtJaJa
Meet hoe snel je gaatJaJa
Biedt activiteiten rapportJaJa
Slaap rapportJaJa
Meet hoogteJaJa
Heeft een route trackerJaJa
Heeft een doel instellingJaJa
Heeft een slagteller voor het zwemmen.JaNee

Toch wel verassend is dat de Versa 3 niet meer beschikt over een slagteller voor bij het zwemmen waar deze wel was te vinden op de Versa 2. Verder heb je alle belangrijke activiteiten die je zou willen meten beschikbaar op de 2 modellen.

Versa 2 vs Versa 3 draadloze verbindingen

 Versa 2Versa 3
Heeft NFCJaJa
Synchroniseert draadloos & AutomatischJaJa
WIFIJaJa
Bluetooth versie45
Mobiele moduleNeeNee
Compatibel met AndroidJaJa
Compatibel met IOSJaJa

Fitbit Versa 3 vs Versa 2

De Versa 3 heeft een upgrade gekregen met bluetooth en beschikt in het nieuwe model over versie 5. Met bluetooth 5 krijg je 2x snellere snelheden, heeft het 4x grotere afstand verbinding, kan het ongeveer 8x meer data overbrengen en het verbruikt een stuk minder batterij. Daarnaast is bluetooth 5 backward compatibel met oudere bluetooth versies. In alles een grootte upgrade dus.

Batterij

 Versa 2Versa 3
Levensduur batterij4 dagen6 dagen
Draadloos opladenNeeNee
Oplaadtijd2 uur2 uur
Verwijderbare AccuNeeNee
Batterijgrootte165mAh260mAh

De batterij van de Versa 3 is een stukje groter dan de Versa 2 batterij. Dit zorgt ervoor dat je wel 2 dagen langer uit de batterij kan halen. De Versa 3 laadt niet sneller op tot 100% mede door de grotere batterij. Het opladen duurt even lang bij beide apparaten. 

Prijs

ModelVersa 2Versa 3
Prijs149,-199,-

Deze prijs is van moment van schrijven. De Fitbit Versa 3 is duurder dan de Fibit Versa 2. 

Conclusie

Als je beide watches vergelijkt hebben beide bandjes hun eigen voordelen. De Versa 3 is wel een stuk beter dan de Versa 2 in een aantal opzichten. Maar de Versa 2 is al een hele complete smartwatch met bijna alle functies die je kan wensen. Daarnaast is de Versa 2 goedkoper dan de Versa 3. Als je de beste watch wil is de Versa 3 zeker een aanrader om te overwegen. Als je een kleiner budget hebt is de Versa 2 wellicht voor jou een betere keuze. 

Mocht je in het bezit zijn van één van deze horloges, of ben je van plan er eentje aan te schaffen? Weet dan dat je altijd bij ons terecht kunt voor je al jouw Fitbit Versa 2 bandjes en natuurlijk Fitbit Versa 3 bandjes. Ook andere producten zoals opladers en bescherming van je display vind je in onze Fitbit accessoires categorie. 

Reacties

  • Door Arvid, 5 oktober 2021

    Beste Britt,

    Wat vervelend om te horen dat je bandje loslaat! Is dit een bandje wat je bij onze webshop hebt gekocht? Dan wil ik graag van je vragen om contact op te nemen met de klantenservice, die kunnen hopelij...

  • Door Britt Vanhove, 5 oktober 2021

    Ik heb de versa 3 maar in 4 dagen ben ik al terug naar de winkel moeten gaan omdat het onderste bandje na de tweede dag los gaat ik weet niet of ik de hele tijd de slechte krijg of het aan mij licht morgen ga ik terug naar de w...

  • Door Estelle, 5 oktober 2021

    Hey Walter,

    Dank je wel voor je reactie onder onze blog! Ik heb dit meteen aan mijn collega's doorgegeven van de klantenservice en zij gaan contact met je opnemen vandaag en het probleem oplossen natuurlijk! :...

Laat een reactie achter

* Verplichte velden