Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

14% korting bij orders boven de €14 code: VALENTIJN1414% korting bij orders boven de €14 | code: VALENTIJN14

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

14% korting bij orders boven de €14 code: VALENTIJN1414% korting bij orders boven de €14 | code: VALENTIJN14

Door Giovanny, 3 januari 2023

Fitbit Inspire 3 review

De Fitbit Inspire 3 is al een tijdje uit en er is genoeg tijd verstreken om er een inhoudelijke review over te schrijven, dat is dus ook wat we gaan doen.

Heb je een actieve leefstijl en wil je graag gebruik maken van een activity tracker? Dan is de Fitbit Inspire 3 een mooi instapmodel. De Inspire 3 meet data over je slaap, hartslag, zuurstofwaarde en nog veel meer. Deze data kan je vervolgens gebruiken om je fitnessdoelen vast te stellen.

Fitbit Inspire 3 review: Wat is er nieuw?

Een upgrade van de Inspire 2 naar de  Inspire 3 is een nieuw AMOLED always-on touch kleurenscherm. Zo lees je altijd af wat er op je scherm staat hoe fel de zon ook schijnt. Om een nog completer beeld te krijgen van je gezondheid heeft de Fitbit Inspire 3 ook een SpO2 monitor die het zuurstofgehalte in je bloed meet. Naast de SpO2-monitor en het AMOLED-scherm verschillen de Inspire 2 en Inspire 3 eigenlijk niet.

Fitbit Inspire 3 review: Design en display

Net als de Inspire modellen die ervoor kwamen houdt Fitbit het model voor de Inspire 3 slank en licht. De Inspire 3 is niet heel aanwezig, je merkt bijna niet dat hij om je pols zit in de loop van de dag.

Fitbit heeft een OLED-scherm ingeruild voor een AMOLED-scherm in kleur, waardoor de Inspire 3 meer levendigheid krijgt. Je kunt nu gebruik maken van een always-on display mode met de Fitbit Inspire 3. De zichtbaarheid van het OLED-scherm was niet altijd even goed, bij fel buitenlicht kon je niet altijd alles even goed zien. Deze verandering was dus echt een must voor de Inspire generatie.

Het scherm is erg responsief als je er met je vingers op tikt of overheen veegt. Wel is het soms een uitdaging om alles te zien op het smalle scherm.

Verder zie je in de eerste instantie geen knoppen op de Inspire 3 maar ze zijn er wel. Wanneer je op beide kanten van je Inspire 3 drukt kun je het scherm activeren, terug gaan naar het hoofdscherm of naar een ander menuscherm.

De Inspire 3 is geschikt om mee te zwemmen of om mee te douchen met een waterbestendigheidsclassificatie van 5 ATM. Het is veilig om je Inspire 3 in het water te dompelen tot aan 50 meter.

Fitbit Inspire 3 review: Interface

Je kunt op de Inspire 3 veegbewegingen op en neer en naar links en rechts gebruiken om te navigeren, het duurt niet lang voordat je begrijpt welke functies de Inspire 3 te bieden heeft.

Je krijgt met de Inspire 3 natuurlijk niet dezelfde functies als Fitbit smartwatches maar je kunt wel notificaties ontvangen, alarmen en timers instellen, de ‘niet storen’ modus aan zetten en de locatie van je telefoon weergeven. Hiervoor moet de bluetooth connectie wel actief zijn.

Omdat het scherm slank is zijn niet alle functies geoptimaliseerd, je kunt voor een vergelijkbare prijs zeker wel een tracker vinden met een groter scherm en soortgelijke of zelfs betere functies.

Fitbit Inspire 3 review: Batterijcapaciteit

Vergeleken met de Fitbit Inspire 2 is er eigenlijk geen verschil als we kijken naar de batterijlevensduur. Dat hadden we niet verwacht omdat je nu gebruik kunt maken van de always-on functie, wat voor meer energieverbruik zorgt.

Naast de always-on mode is er ook een auto-wake mode, het scherm gaat dan aan wanneer je je pols draait. Als de auto wake mode aan staat kan de Fitbit Inspire 3 makkelijk langer mee dan 10 dagen. Helaas werkt de auto wake functie niet altijd even goed, wanneer je je pols omhoog haalt gaat het scherm niet altijd meteen aan. Je moet dan zelf op het scherm tikken om hem aan te krijgen. Toch mogen we niet klagen, een batterijcapaciteit dat het 10 tot 14 dagen volhoudt is zeker niet slecht.

Fitbit Inspire 3 review: Gezondheid- en fitnesstracking

Met de Fitbit Inspire 3 zijn er veel fitness activiteiten te tracken. Als je twee keer naar rechts gaat op je scherm kan je daar je favoriete sporten toevoegen aan de sneltoetsen.

De Inspire 3 biedt de standaard Fitbit-functies waarmee je je stappen kunt tellen, betrouwbaar je slaap kunt volgen en je trainingstijd kunt bijhouden. Wat de sensoren betreft is er een versnellingsmeter wat slaaptracking mogelijk maakt, een optische hartslagmeter om je hartslag te meten en rode infraroodsensoren om het bloedzuurstofgehalte te kunnen meten.

De fitness tracking functies van Fitbit zijn altijd erg goed geweest en dat is bij de Fitbit Inspire 3 niet anders. Slaapmonitoring is echter een uitschieter met de Fitbit Inspire 3, hij is namelijk erg licht wat het makkelijk en fijn maakt om ermee te slapen. Hiernaast kan je in de Fitbit app zien wat je slaapfasen zijn en worden er scores toegewezen aan je slaap waardoor je een betrouwbaar beeld krijgt van hoe goed of slecht je nachtrust of dutje was.

Wat minder is aan de Fitbit Inspire 3 is dat er geen ingebouwde gps aanwezig is. De Fitbit Inspire 3 kan je positie volgen en je wandelingen en hike routes in kaart brengen, maar de Inspire 3 heeft geen live GPS op het apparaat om je te helpen vooraf geplande routes te volgen.

 

Fitbit Inspire 3: slimme functies

Als het gaat om slimme functies is de Fitbit Inspire 3 vrij basic. Je kunt meldingen vanaf je telefoon zien binnenkomen met de mogelijkheid om ze te filteren per app via de Fitbit app. Daarnaast heeft de Inspire 3 een alarm, een timer en een vind-mijn-telefoon functie waarmee je je telefoon kunt vinden. Met deze functie laat je je telefoon pingen zolang hij binnen bluetooth bereik is. Niet alleen dat kan je met de Fitbit Inspire 3, Google Fast Pair zorgt ervoor dat je eenvoudig en snel je Android-toestel koppelt.

Verder zijn er eigenlijk geen andere slimme functies. Het is niet mogelijk om Fitbit Pay te gebruiken en je kunt geen muziek opslaan op je Inspire 3. Je haalt deze activity tracker puur om je gezondheid- en fitnessdata te meten.

Fitbit Inspire 3 review: Prijs en beschikbaarheid

De Fitbit Inspire 3 is op dit moment verkrijgbaar vanaf €92,-. Bij je Fitbit Inspire 3 krijg je van Fitbit een bandje, een oplaadkabel en een proefperiode van 6 maanden op Fitbit premium. Na deze 6 maanden betaal je €8,99 per losse maand of een jaarcontract voor €6,67 per maand.

De Fitbit Inspire 3 is altijd zwart maar de bandjes zijn beschikbaar in de volgende kleuren:

  • Midnight Zen/ Black
  • Lilac Bliss/ Black
  • Morning Glow/ Black

Ook hebben we nog leuke Fitbit Inspire 3 bandjes in ons assortiment zodat je je stijl kunt personaliseren. 

Fitbit Inspire 3 review: Conclusie

De Fitbit Inspire 3 is geen buitengewone fitness- en gezondheidstracker die nieuwe geïnnoveerde mogelijkheden heeft. Het is een stabiele optie als instapmodel voor gezondheids- en fitnesstracking bij Fitbit. Je krijgt de meest aantrekkelijke functies van Fitbit voor een voordelige prijs.

Meest gestelde vragen

Kan Fitbit zonder abonnement?

Ja, alleen krijg je dan geen extra fitness- en gezondheidsdata. Hiervoor heb je Fitbit premium nodig.

Wat is het verschil tussen Fitbit Inspire 2 en 3?

De Fitbit Inspire 2 heeft een OLED scherm en de Fitbit Inspire 3 heeft een AMOLED scherm. Ook kan de Fitbit Inspire 3 je bloedzuurstofgehalte meten.

Heeft de Fitbit Inspire 3 Fitbit Pay?

De Fitbit Inspire 3 is niet voorzien van een NFC-chip, waardoor het niet mogelijk is om via de Inspire 3 met je digitale wallet te betalen.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »